17.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Nafta - Olimpija

Prva liga Telemach, 12. krog

NAFTA 1903 - OLIMPIJA LJUBLJANA

19. oktober 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Lendava, kapaciteta 3.000 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci: 8 evrov

NAFTA

Prepoved nastopa: /

Spomin na zadnjo lendavsko zmago ni prav nič svež, če ne štejemo pokalnega tekmovanja, v katerem so se Naftaši znesli nad someščani. Pred tem so nazadnje slavili konec avgusta, ko so pod vinogradi padle Domžale, v vmesnem obdobju pa je najsvetlejšo točko predstavljaj remi brez zadetkov na prekmurskem derbiju. Tega Jozsef Bozsik in druščina niso znali nadgraditi ob Kamniški Bistrici – na tekmi, ki je štela dvojno. Tekmecem za obstanek so prepustili vse tri točke in reprezentančni premor preživeli na devetem mestu.  Bero bodo skušali izboljšati v soboto, a naloga ne bo lahka: z drugega konca lestvice na obisk prihaja Olimpija.

Kdo je vroč?

Še zdaleč niso edini prvoligaš s to težavo, a dejstvo je, da se Prekmurci soočajo s strelsko sušo. Pred mesecem dni se je razpoložen zdel Zsombor Kalnoki-Kis, ki je zatresel tako domžalsko kot celjsko mrežo, a se je 23-letni Madžar medtem že ohladil. Proti Mariboru ni bil v kadru, na prekmurskem derbiju pa je statistiko izboljšal le za rumen karton. Bo spet oživel ta konec tedna ali je že pokazal vse, kar zna?

Ali ste vedeli?

Skoraj zagotovo bo – tako kot na zadnjih petih tekmah – tudi v soboto med belo-modri vratnici stopil mladi Žan Mauricio. Gre za nekdanjega zmaja: v Lendavo se je 19-letnik, ki je prvo profesionalno pogodbo z ljubljanskim klubom sklenil že leta 2022, preselil pred začetkom sezone. Mauricio se lahko pohvali z nastopom za slovensko mladinsko reprezentanco, za katero je zaigral na prijateljski tekmi z Bolgarijo.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Tisti, ki se jim po žilah pretaka zelena kri, so bržkone upali, da se bodo njihovi ljubljenci uspeli dovolj hitro pobrati. Da bodo pozabili na poraz v Heidenheimu. Na poraz, ki jim ga, da ne bo pomote, ne more zameriti nihče, je pa bila to vendarle prva ničla v sezoni, ki je končala neverjeten ljubljanski niz in ki je, kot kaže, zmaje vrgla iz ritma tudi v domačem prvenstvu. Koper je v Stožicah postregel s še eno izjemno obrambno predstavo, iz enega od protinapadov prišel do minimalnega vodstva in to je bilo to – v Prvi ligi Telemach po 11. krogu ni več nepremagane ekipe. Kaj je četa Victorja Sancheza počela med premorom in kako se bo odzvala na nastali položaj?

Kdo je vroč?

Olimpija je imela lepo priložnost, da se izogne porazu; lepše pravzaprav ne bi mogla imeti. V 50. minuti je delivec pravice Ljubljančanom dosodil najstrožjo kazen, odgovornost pa je prevzel Diogo Pinto, eno večjih odkritij letošnje sezone. Portugalec, ki pod Victorjem Sanchezom uživa precej več zaupanja kot pod Zoranom Zeljkovićem, je enajstmetrovko izvedel slabo in gostujoči vratar je strel ubranil. Se bo Pinto oddolžil v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Takoj po sobotni tekmi z Nafto bodo v zmajevem gnezdu vso pozornost usmerili na četrtkov večer, ko se bo za Bežigrad po enem letu vrnila UEFA Evropska konferenčna liga. V Stožice prihaja LASK iz Linza. Avstrijci so v prvem krogu doma remizirali z Djurgardnom, mariborski krvniki pa so bili z delitvijo točk bržkone bolj zadovoljni od gostiteljev: do nje so prišli potem, ko so v 49. minuti zaostajali že z 2:0.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA