17.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Primorje

Prva liga Telemach, 12. krog

KOPER - PRIMORJE AJDOVŠČINA

19. oktober 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Prvega so avgusta dobili kanarčki, komu bo pripadel drugi primorski obračun v letošnji izvedbi Prve lige Telemach? Nogometaši Kopra in Primorja se bodo v sobotnem večeru pomerili na Bonifiki. Koprčani so se v oktobrski reprezentačni premor podali s prestižno zmago, saj so v 11. krogu prvenstva kot prvi v letošnjem prvenstvu na kolena spravili vodilno Olimpijo. Koper je v Stožicah slavil z golom Omarja El Manssourija, četa trenerja Oliveja Bogatinova pa se je z zmago povzpela pred Bravo, na tretje mesto lestvice. Koprsko moštvo za prvouvrščeno Olimpijo zaostaja za vsega dve točki, kakšna bo razlika po drugem primorskem dvoboju letošnje sezone?

Kdo je vroč?

Omar El Manssouri je z zadetkom odločil dvoboj z Olimpijo, kanarčki pa so znova slavili tudi odličnega Metoda Jurharja. Letošnji novinec na Bonifiki se je tudi v Ljubljani izkazal z nekaj odličnimi obrambami, za nameček pa je zaustavil tudi strel z bele točke. Dolgoletni član Celja je v letošnjem prvenstvu nepremagan na kar osmih od skupno 11 tekmah, v tem pogledu pa ga to sezono ne prekaša prav nihče.

Ali ste vedeli?

Koprčani se lahko tudi po zaslugi Metoda Jurharja pohvalijo, da so v letošnji izvedbi Prve lige Telemach prejeli vsega štiri zadetke. Zasedba iz slovenske Istre ima tako najtrdnejšo obrambo, gol več je doslej prejela Olimpija, nato pa z desetimi zadetki sledita Maribor in Bravo. Ajdovci, ki bodo sobotni tekmec ekipe z Bonifike, so na 11 tekmah klonili 20-krat, več zadetkov so prejeli Lendavčani in Domžalčani, rumena družina je tekmecem dovolila 23 golov.

 

PRIMORJE AJDOVŠČINA

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Kopra so imeli dva tedna, da so se po zmagi v Stožicah pripravljali na primorski dvoboj s Primorjem, Ajdovci pa so reprezentančni premor izkoristili za zaostale obveznosti. Sinovi burje so po zmagi na domači tekmi z Bravom v Vipavski dolini gostili še Radomlje. V končnici obračuna začelja lestvice je že dišalo po delitvi točk, a so gostje v sodniškem dodatku dosegli zadetek za tesno zmago in iz Ajdovščine odšli z zmago. Primorje tako ostaja pri štirih zmagah, Radomljani pa so četi Milana Anđelkovića zadali sedmi poraz. Ajdovska zasedba je poleti izgubila tudi s Koprom, ki je v Novi Gorici slavili z goloma Felipa Curcia in Petra Petriška.

Kdo je vroč?

Tako Koprčani kot Ajdovci ne spadajo med najučinkovitejše ekipe prvenstva, sobotni gostitelji so doslej zabili 11 zadetkov, Ajdovci enega manj. V rdeče-črni zasedbi zaenkrat izstopata dva nogometaša. Semir Smajlagić se je na tekmi z Bravom razveselil četrtega zadetka v letošnjem prvenstvu, Mark Gulič je bil doslej natančen trikrat. Gulič je sicer nekdanji mladinec Kopra, zato bo imel v soboto prav gotovo dodatno mero motiva.

Ali ste vedeli?

Koprčani so Olimpiji zadali prvi ligaški poraz v sezoni 2024/25, zdaj pa z ničlo v svoji statistiki ostaja le še Primorje. Ajdovci so namreč edini, ki v aktualnem prvenstvu še niso vknjižili neodločenega rezultata. V prejšnji sezoni so najmanj remijev nabrali Domžalčani, le štiri, sezono poprej je štirikrat remizirala tudi Olimpija. To številko je v preteklosti doseglo še nekaj klubov, rekord pa pripada Dekanom, ki so v 1994/95 remizirali trikrat, v omenjeni sezoni pa so brez zmage izpadli iz prvoligaške konkurence.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA