17.10.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Radomlje

Prva liga Telemach, 12. krog

DOMŽALE - KALCER RADOMLJE

20. oktober 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Dvanajsti krog Prve lige Telemach bodo z občinskim derbijem sklenili nogometaši Domžal in Radomelj. Pred tedni, v začetku avgusta, so se zmage veselili mlinarji, kdo bo boljši v nedeljskem večeru? Tokrat bodo gostitelji Domžalčani, ki so med reprezentančnim premorom znova lažje zadihali, saj so v 11. krogu prvenstva dočakali prvo ligaško zmago v aktualni sezoni. Marcel Lorber je bil z golom v izdihljajih tekme junak rumene družine v soboški Fazaneriji, bo Domžalčanom zdaj le steklo? "Ravbarji" po premierni zmagi sicer ostajajo na dnu lestvice, a za Nafto 1903 zaostajajo le še za dve točki, osme pa so s šestimi točkami naskoka Radomlje. Nedeljska zmaga bi torej štela dvojno, saj bi Domžalčani z uspehom prepolovili zaostanek do osmega mesta.

Kdo je vroč?

Ajdin Mulalić je v Murski Soboti še tretjič to sezono svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Domžalčani pa so po remijih proti Olimpiji in Bravu ničlo v obrambi nadgradili z zmago. Kot že zapisano, je tekmo z Muro v korist rumene družine odločil Marcel Lorber, ki se je ob Kamniško Bistrico preselil v začetku septembra. Nekdanji up Maribora si je v Domžalah hitro zagotovil vidno vlogo, na peti tekmi v rumeni opravi pa je dosegel tudi prvi zadetek. V minuli sezoni je bil dvakrat uspešen tudi kot član Maribora.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so reprezentančni premor izkoristili za pripravljalno tekmo s hrvaško Gorico. Dvoboj v Veliki Gorici je sicer pripadel gostiteljem, a je Dejan Dončić pogrešal zajetno število nogometašev. Zaradi poškodb so tekmo izpustili Danijel Šturm, Dario Kolobarić, Haris Vučkić, Abraham Nwankwo, Morre Makandji, zaradi reprezentančnih obveznosti pa so na Hrvaškem manjkali tudi Rene Hrvatin, Luka Dovžan Karahodžić, Nino Milić, Benjamin Matičić in Aljaž Zabukovnik.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Tudi Radomljani so se v 11. krogu Prve lige Telemach veselili treh točk, z zadetkoma Roka Štormana in Halife Kujabija so bili boljši od Lendavčanov. "Mlinarji" so pomembno zmago nadgradili med reprezentančnim premorom, saj so v zaostali tekmi devetega kroga slavili še v prestolnici burje. Medtem ko so bili Domžalčani z golom 91. minuti tekme boljši od Mure, se je sreča v sodniškem dodatku nasmehnila tudi Radomljanom. Andrej Pogačar je obračun s Primorjem odločil v 93. minuti, zasedba trenerja Darjana Slavica pa se je tako veselila tretje zmage v letošnji sezoni. Rumeno-črni zdaj z 11 točkami dihajo za ovratnik Ajdovcev, kako bo po 12. krogu prvenstva?

Kdo je vroč?

Andrej Pogačar je v 93. minuti obračuna z Ajdovci zadel za nov komplet točk Radoljanov, ob zmagi pa se je razveselil drugega prvoligašeka zadetka. Dolgoletni član kluba je prvenec zabil že v sezoni 2021/22, ko je v zadnjem krogu zatresel prav domžalsko mrežo. Občinski derbi se je tedaj končal brez zmagovalca, z izidom 3:3.

Ali ste vedeli?

Domžalčani in Radomljani so doslej odigrali 21 prvoligaških dvobojev, 11 so jih dobili "ravbarji", v zadnjem obdobju pa so uspešnejši "mlinarji". Radomlje so slavili na petih od zadnjih sedmih derbijev ob Kamniški Bistrici, avgustovskega je v korist rumeno-črnih odločil Nino Kukovec.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA