01.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Domžale

Prva liga Telemach, 3. krog

KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

2. avgust 2024, ob 20:15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Prvoligaški nogomet se je po daljnem maju 2012 vrnil pod vinograde, vendar pa tisočglava množica, ki se je ob tej priložnosti zbrala na tribunah lendavskega stadiona, ni mogla biti zadovoljna z videnim. Njihovi ljubljenci so se že na začetku znašli v podrejenem položaju, tudi ko jim je uspelo težišče igre prenesti na polovico Radomelj, pa so bili premalo konkretni. Zato je bilo to, kar se je zgodilo v zadnje četrt ure, toliko bolj presenetljivo. Nafta je po zaslugi Milana Klausza prišla do popolnega preobrata in prve domače zmage po novembru 2011, na drugi strani pa so mlinarji kljub dobri igri vpisali novo ničlo. Bo v petek drugače?

Kdo je vroč?

Uvodno prevlado Radomljanov je v 12. minuti potrdil Matej Malenšek. Komaj 19-letni napadalec je kronal odlično akcijo svoje ekipe, ki jo je s prefinjeno podajo čez prekmursko obrambo začel Moses. Pod asistenco se je sicer podpisal Rok Štorman, ki je dobro formo kazal v pripravljalnem obdobju – v začetku julija je odločil tekmo s Hajdukom –, v prvenstvu pa še čaka na prvi zadetek. Blizu uspehu je bil tik pred odhodom na odmor, ko je z natančnim strelom za las zgrešil lendavska vrata.

Ali ste vedeli?

Konkurenco v napadu so mlinarji pred nadaljevanjem sezone še dodatno zaostrili: rumeno-črni dres je oblekel Aleksandar Vučenović. Šestindvajsetletnik s srbskim in avstrijskim potnim listom se na sončno stran Alp seli s Cipra, kjer je igral za Paralimniou. V Prijedoru rojeni nogometaš je prve nogometne korake naredil pri naših severnih sosedih, po epizodi v dresu Sankt Pöltna pa ga je pot ponesla na Slovaško (Sered), Finsko (Haka), v Bosno in Hercegovino (Željezničar) ter Romunijo (Arad).

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Prvi občinski derbi v letošnji sezoni bo hkrati spopad zasedb, ki po dveh krogih na svojih računih še nimata točk. Kot zapisano, Radomljam se je zalomilo v Lendavi, Domžale pa so doma priznale premoč Muri. Tudi za ravbarje je bil usoden zaključek srečanja, na katerem so sicer pokazali za odtenek več od tekmecev. Tako v prvi kot v drugi polčas so krenili odločno, a ritma niso zadržali, zapravili pa so tudi nekaj lepih priložnosti. To je trener Merdanović pripisal neizkušenosti svojih varovancev, ki bodo prve točke lovili proti Radomljam. S sosedi so se nazadnje razšli brez zmagovalca, pred tem so dvakrat klonili in enkrat slavili.

Kdo je vroč?

Domžalčane je v igro vrnil Nino Milić. Nogometaš, ki se je glede na igralni položaj dokaj nepričakovano znašel na seznamu strelcev, je po slabi uri igre izkoristil sijajno globinsko podajo Daniela Offembacherja in žogo zakopal v zgornji kot soboške mreže. Kljub temu da ima mladenič za seboj že dve sezoni in 31 nastopov v celjskem dresu, je bil to njegov prvenec med elito. Kakšna bo Milićeva vloga v petek?

Ali ste vedeli?

Krepijo se tudi Domžalčani. Iz Kopra so pripeljali komaj 17-letnega Reneja Hrvatina. Primorec se najbolje počuti na desni strani igrišča, pred meseci pa je že debitiral med slovensko elito. Na sedmih tekmah je zbral 121 minut. "Slišal sem veliko dobrih stvari o klubu, predvsem pa je pretehtala vizija kluba, ki v prvi vrsti ponuja veliko priložnosti mladim igralcem. Soigralci so me sprejeli odlično. Z nekaterimi se že poznam iz mlajših reprezentančnih selekcij," je nad novim okoljem navdušen Hrvatin.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA