28.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Nafta 1903 - Domžale

Prva liga Telemach, 7. krog

NAFTA 1903 - DOMŽALE

30. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Lendava, kapaciteta 3.000 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci: 8 evrov

 

NAFTA 1903

Prepoved nastopa: /

Nov teden, nova ničla. To je že vse od drugega kroga, ko so Naftaši vknjižili edino zmago in tudi edine točke v dosedanjem delu sezone, lendavska realnost. Po šestih tekmah in v luči tega, kar na drugi strani uspeva Primorju, lahko zapišemo, da so se Prekmurci slabo privadili na prvoligaško raven. Še eno potrditev smo dobili v ponedeljek, ko jih je v Stožicah rutinirano ugnal Bravo, tudi tokrat pa modro-beli niso našli poti do nasprotnikovih vrat. Popravni izpit jih čaka v petek, ko bomo pod vinogradi videli dvoboj dna lestvice – dvoboj, ki bo v vseh pogledih štel dvojno. Kdo se bo rešil iz krize in kdo bo zabredel še globlje?

Kdo je vroč?

Roko na srce, Nafta je bila v prestolnici blizu temu, da bi prekinila strelsko sušo, a ji je zmanjkalo nekaj sreče. Poskusi Milana Klausza in Toma Kljuna so bili bodisi za nekaj centimetrov premalo natančni bodisi jih je zaustavljal dovolj zbrani Orbanić. Na  drugi strani se je namesto mladega Žana Mauricia med vratnicama znova znašel malce starejši Zsombor Senko. Madžara so pri prvem zadetku na cedilu pustili branilci, pri drugem pa bi verjetno lahko storil več.

Ali ste vedeli?

Če Nafta na eni strani pokalnih dolžnosti nima vse do naslednjega tedna, ko jo v Dolgi vasi čaka dvoboj s tamkajšnjim Hungarikumom, so Domžale v novo tekmovanje krenile že v torek. In to z odliko: v mreži trboveljskega Rudarja je odjeknila petarda, med strelce pa se je poleg Krstovskega in Šturma dvakrat vpisal tudi povratnik Haris Vučkić. Kakšna bo njegova vloga v petek?

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: More Makadji in Abraham Nwankwo

Novica, da Erik Merdanović ni več trener Domžal, pravzaprav ni presenetila nikogar. Če se ekipa, ki bi morala in tudi dejansko cilja na evropska mesta, po šestih krogih znajde globoko v coni izpada, na računu pa ima le eno točko, je nekaj hudo narobe. Kaplja čez rob je bila tekma s Koprom, na kateri je šlo narobe vse, kar sploh lahko gre narobe. Dotlej precej nerazburljiv obračun se je za ravbarje zapletel tik pred koncem prvega polčasa, vodstvo pa so Koprčani podvojili takoj po vrnitvi na zelenico. Domžalsko usodo sta zapečatila Morre Makadji, ki si je prislužil neposredno izključitev, in Petar Petriško s še eno uspešno izvedeno enajstmetrovko. Kako bo na rumeno družino vplivala trenerska rošada?

Daniel Offenbacher, vezist in kapetan NK Domžale: "Sezono smo začeli slabo, vendar sem prepričan, da se lahko iz Lendave vrnemo z vsemi tremi točkami. Težko se je pripraviti na tekmeca, ki je novinec v ligi in je spremenil skorajda celotno ekipo. Tudi zaradi tega moramo biti osredotočeni predvsem nase, da damo na igrišču vse od sebe ter igramo eden za drugega. Proti vsaki ekipi je težko igrati, saj si vsi želimo zmage, ki je v nogometu tudi najpomembnejša. Verjamem, da je prišel čas tudi za našo prvo zmago v letošnjem prvenstvu."

Kdo je vroč?

Enega redkih aplavzov s tribun domžalskega športnega parka si je prislužil Haris Vučkić, ko je v drugem polčasu vstopil v igro. Povratnik v rumenem dresu ni mogel preprečiti poraza svoje ekipe, je pa poskrbel, da v zaključku srečanja ni bila povsem nenevarna. Četrt ure pred koncem je izkušeni napadalec sprožil z roba kazenskega prostora, a je njegov strel zletel preveč po sredini vrat in gostujoči vratar je poskus brez večjih težav ukrotil.

Ali ste vedeli?

Kot smo nenazadnje že vajeni, je v mesto ob Kamniški Bistrici prišlo lepo število vabil v mlajše selekcije slovenske izbrane vrste. Mišo Brečko je za nastop na septmebrskem turnirju Slovenia Nations Cup vpoklical Luko Dovžana Karahodžića, Reneja Hrvatina, Gala Kranjčiča in Aljaža Zabukovnika, v kvalifikacijah za mladinsko evropsko prvenstvo pa bosta četi Milenka Ačimovića, ki bo po gostovanju v Franciji v Murski Soboti pričakala Ciper, pomagala Nino Milić in Nick Perc.
 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Nafta zabila pet golov za tri točke
    Nogometaši Nafte 1903 so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 5:2 (2:2).

DELI NA