08.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Nafta - Primorje

Prva liga Telemach, 4. krog

NAFTA 1903 - PRIMORJE AJDOVŠČINA

10. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Lendava, kapaciteta 3.000 sedežev

Cena vstopnic:
- 12 evrov
- otroci: 8 evrov

NAFTA

Prepoved nastopa: /

Kdor je pričakoval, da se bo Olimpijin zmagoviti niz pretekli konec tedna končal ali da se bo vsaj zeleno-bela mreža naposled zatresla, se je zmotil. Naftaši so bili daleč od ekipe, ki bi lahko poskrbela za presenečenje. Za tekmečeva vrata so postali nevarni šele v končnici tekme, ko so se domačini ob vodstvu z 2:0 malce sprostili. To je bilo seveda premalo za kaj več kot drugi poraz v sezoni in zdrs na osmo mesto. Lendavska četa se bo navijačem skušala oddolžiti v soboto, ko jo čaka edej pomembnejših obračunov uvodnega dela sezone. V goste prihaja Primorje, stari znanec z drugoligaških zelenic in v prihodnosti bržkone konkurent za obstanek.

Kdo je vroč?

Zoran Lesjak se je po poškodbi, ki jo je staknil v prvih minutah nove sezone, vrnil v modro-beli kader. Poraz v Stožicah je izkušeni branilec pospremil s klopi, da Prekmurci njegove izkušnje boleče pogrešajo, pa je bilo jasno ob prvem golu zmajev. Rok Pirtovšek, ki med Lesjakovo odsotnostjo nosi kapetanski trak, si je že pi nekaj minutah privoščil hudo napako: pod pritiskom se je njegova podaja spremenila v asistenco Ivanu Durdovu, ki je darilo znal izkoristiti.

Ali ste vedeli?

Tokratna tekmeca sta lani poskrbela za zelo vročo končnico drugoligaškega tekmovanja. Skupaj z Beltinci sta se vse do zadnjega borila za prvo mesto, ki je na koncu pripadlo Ajdovcem. Nafta se je na vrhu zadrževala do zadnjih krogov, ko ji je najprej nepričakovano spodrsnilo proti Dekanom (0:2), nato pa je z enakim izidom izgubila še proti Dravinji. Primorje je medtem visoko premagalo Triglav (4:0), za slavje pa je bil v Sežani dovolj remi brez zadetkov.

 

PRIMORJE

Prepoved nastopa: /

Kar se tiče presenečenj in lepih zgodb, pod katere se od časa do časa podpišejo klubi, kot je Primorje, Ajdovci zaenkrat ostajajo veliki dolžniki. Milan Anđelković sicer obljublja, da gre za začetniško tremo in mladostno neizkušenost ter da bo že naslednji teden bolje, a trenutno stanje ni obetavno. Prva domača tekma, ki to ni bila, je sinovom burje prinesla še tretji zaporedni poraz, tudi tokrat so orožje položili, ne da bi zatresli nasprotnikovo mrežo. To česa drugega kot zadnje mesto na lestvici niti ne more pomeniti, za dvig samozavesti pa bo zato toliko pomembnejša prihajajoča tekma v Lendavi. Kakšen bo položaj pri dnu razpredelnice v soboto zvečer?

Kdo je vroč?

Ko sta se Primorje in Nafta lani še v okviru drugoligaškega tekmovanja srečala v mestu burje, so domačini slavili s kar 3:0. Levji delež je takrat opravil Edvin Suljanović, ki se je podpisal pod prva dva zadetka. Enaindvajsetletnik v letošnji sezoni še ni pokazal podobne forme, čeprav je vsakič začel v udarni enajsterici. Statistiko je proti Kopru izboljšal le za rumeni karton, nakar je po slabi uri igre mesto na igrišču prepustil Salu. Bodo Ajdovci v soboto vendarle dobili prvega strelca med elito?

Ali ste vedeli?

Morda bo odgovor na težave v napadu Milan Anđelković našel v Andražu Ruedlu. Dvajsetletnik v Ajdovščino prihaja kot posojen igralec Kopra, kjer je v lanski sezoni v 20 nastopih zbral 840 minut ter vpisal dva zadetka. Prve nogometne korake je sicer naredil v Posavju, med epizodama pri Krškem je eno sezono preživel v Brežicah, kjer je dočakal tudi debi v članski konkurenci.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA