13.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Primorje

Prva liga Telemach, 8. krog

MURA - PRIMORJE

14. september 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

MURA

Prepoved nastopa: Almin Kurtović

Reprezentančnega premora je konec, na male zaslone se vrača Prva liga Telemach. V nadaljevanje prvenstva bomo zakorakali v Murski Soboti, kjer so se prejšnji teden odločili za trenersko rošado. Tončija Žlogarja je po visokem porazu proti Olimpiji na črno-beli klopi zamenjal Oskar Drobne, ki je med elito nazadnje vodil Rogaško; Štajerce je v lanski sezoni popeljal celo do pokalne lovorike: "Odločitev, da pridem v Fazanerijo, sploh ni bila težka, zelo hitro smo našli skupni jezik z vodstvom kluba. Vem, da me čaka zahtevno delo in zahtevna publika, a hkrati obljubljam, da bomo z ekipo naredili vse, da bomo čim bolj uspešni." Nekdaj odličnega napadalca ognjeni krst čaka v soboto, ko na obisk prihaja Primorje.

Kdo je vroč?

Čeprav je iz svoje mreže pobral kar štiri žoge, je bil Florijan Raduha pred dvema tednoma verjetno najbolj razpoložen Muraš na stožiški zelenici. V več situacijah je zanesljivo odreagiral, ni pa se mogoče otresti občutka, da bi nekdanji vratar Nafte in Celja pri zadnjem ter zlasti pri prvem zadetku lahko naredil več. Proti Floruczu je krenil premalo odločno, Kojić pa je 27-letnika na prvi vratnici premagal med nogama.

Ali ste vedeli?

Iz Sarajeva se v Prvo ligo Telemach vrača Edin Julardžija. Vezist, ki se je slovenski nogometni javnosti predstavil v dresu Domžal, bo do konca sezone kot posojen nogometaš branil črno-bele bavre, Mura pa si je zagotovila tudi možnost odkupa. "V kratkem času, ko sem bil član Domžal, sem spoznal ta stadion, všeč mi je atmosfera, všeč so mi navijači, ki so zelo strastni," je povedal 23-letni Hrvat.

 

PRIMORJE

Prepoved nastopa: /

Domžal, bo do konca sezone kot posojen nogometaš branil črno-bele bavre, Mura pa si je zagotovila tudi možnost odkupa. "V kratkem času, ko sem bil član Domžal, sem spoznal ta stadion, všeč mi je atmosfera, všeč so mi navijači, ki so zelo strastni," je povedal 23-letni Hrvat.

Po treh zaporednih zmagah, zlasti pa potem, ko so si za pas pripeli skalp aktualnih prvakov, so Ajdovci na začetku meseca pokali od samozavesti. Na gostovanje pod Kalvarijo so se podali z jasnim ciljem, da znova presenetijo in kakšno točko odtrgajo tudi Mariboru. S tega vidika se je srečanje za varovance Milana Anđelkovića začelo sanjsko: v 20. minuti so se razveselili vodstva in kazalo je, da bi se morda lahko ponovil celjski scenarij. Vendar so se nato prebudilu gostitelji, do konca polčasa zrežirali preobrat in za dobro mero zabili še tretjič. V nadaljevanju se Primorcem ni uspelo pobrati, avgustovsko formo pa bodo lovili v Murski Soboti.

Kdo je vroč?

V omenjeno vodstvo je svojo ekipo popeljal Semir Smajlagić. Nekdanjega napadalca Gorice je z odlično globinsko podajo, ki je presekala vijoličasto obrambo, poiskal Žan Bešir. Smajlagić se je razveselil tretjega zadetka v sezoni, s čimer se je na tretjem mestu ligaške lestvice poravnal s soigralcem Markom Guličem. Pred ajdovskim tandemom je s štirimi goli le Petar Petriško, Arnel Jakupović, zaenkrat še prvi strelec lige, pa je že debitiral za Osijek in v okviru slovenske prve lige svoje statistike ne bo več izboljševal.

Ali ste vedeli?

Pred koncem prestopnega roka so se sinovi burje okrepili še z dvema nogometašema. Kot posojen igralec zagrebškega Dinama bo v Ajdovščini do konca sezone ostal Marko Brkljača, ki se ga najbolje spomnimo v dresu Aluminija; vezist je za šumarje lani odigral 24 tekem, na prvenec med slovensko elito pa še čaka. Ne le zvezna, močnejša je tudi zadnja vrsta Primorja, in sicer za 19-letnega Kevia Benkiča, doslej člana Brava.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

DELI NA