15.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Mura - Bravo

Prva liga Telemach, 5. krog

MURA - BRAVO KOSTEL

17. avgust 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Mestni stadion Fazanerija, kapaciteta: 4.706 sedežev

Cena vstopnic:
- glavna tribuna: 14 evrov, 12 evrov v predprodaji
- ostale tribune: 12 evrov, 10 evrov v predprodaji
- otroci med 7 in 14 let: 6 evrov, 5 evrov v predprodaji
- VIP vstopnica: 50 evrov

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Slovenska nogometna javnost je tokratni štajersko-prekmurski derbi pričakovala s posebnim zanimanjem, zlasti zaradi dogodkov, katerih prizorišče je bil mariborski hram nogometa v lanski sezoni. Začelo se je pestro: Mura je povedla že po nekaj minutah igre, četrt ure pozneje je bilo že 1:1. Šele po odmoru, ko je domači strateg posegel po kar treh menjavah, se je tehtnica začela prevešati na vijoličasto stran. In se na koncu tudi dokončno prevesila. Četa Antona Žlogarja je utrpela prvi poraz v sezoni oziroma sploh prvič ostala brez zmage. Ker je Olimpija nekaj ur pred tem remizirala v Domžalah, po štirih krogih nimamo več stoodstotnega prvoligaša.

Kdo je vroč?

V 5. minuti je po levi strani mariborskega kazenskega prostora stekla akcija, ki se je končala s prekmurskim vodstvom. Lep predložek na drugo vratnico je poslal Sandi Nuhanović, Borna Proleta pa se je izmuznil svojemu čuvaju in prišel do prvega zadetka v letošnji sezoni ter skupno drugega med elito. Hrvaški branilec je v Mursko Soboto pred dvema letoma sicer prišel iz Primorja. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Jaka Domjan, v lanski sezoni prvi strelec mladinske EON NextGen lige, bo do konca sezone kot posojen nogometaš nosil dres Aluminija. Nadarjeni dvajsetletnik se na drugoligaške zelenice začasno seli v želji po minutaži, ki je je bilo lani zaradi poškodbe manj. Črno-beli lahko posojo končajo predčasno in Domjana domov pokličejo že pozimi. Spomnimo, podobno pot je pred časom ubral Niko Kasalo, ki se kali pri Beltincih.
 

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Bravo se v svojem novem domu odlično počuti. Potem ko je v Stožicah odpihnil Primorje, je v prejšnjem krogu na zelenici bežigrajskega stadiona ugnal še Koprčane. Spomnimo, na koncu lanske sezone sta se za Evropo dajala prav ta dva kluba. Kvalifikacije za UEFA Evropsko konferenčno ligo si je na koncu priboril Bravo, ki je v gosteh premagal Olimpijo, Koper pa je na Obali le remiziral z Mariborom. V ponedeljek je dolgo kazalo, da se bodo Primorci Šiškarjem za vse skupaj vsaj malce maščevali: bili so podjetnejši tekmec, sploh po odmoru. Vendar so bili premalo učinkoviti, na drugi strani pa so imeli gostitelji tudi nekaj sreče. Kako se bo razpletlo tokrat?

Kdo je vroč?

Kot zapisano, Bravo je imel v izdihljajih srečanja na svoji strani boginjo Fortuno. Jakoslav Stanković je v 93. minuti iz kota podal pred koprska vrata, a je bila njegova podaja predolga. Preletela je večino njegovih soigralcev, nakar jo je na robu kazenskega prostora pričakal Gašper Jovan. Bočni branilec je silovito, a izredno nenatančno (žoga bi morda zletela celo v stranski avt) sprožil, žogi pa je v lastno mrežo pomagal Burić.

Ali ste vedeli?

Šiškarji so se v ponedeljek poklonili Gašperju Trdinu in se mu z dresom zahvalili za sto odigranih tekem. Če smo natančni, je bila tekma s Koprom za ljubljanskega kapetana že 102. v prvenstvenem in pokalnem tekmovanju, če temu prištejemo še letošnje evropsko udejstvovanje, pa številka poskoči na 106. Preden se je leta 2021 pridružil Radomljam, je Trdin sicer branil barve Radomelj, kjer je tudi začel poklicno kariero.

 

Tekst: VBi
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA