03.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Maribor - Bravo

Prva liga Telemach, 3. krog

MARIBOR - BRAVO KOSTEL

4. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 11.671 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 15 evrov
- otroci do 15 let: 8 evrov
- otroci do 7 let: brezplačen vstop
- družinski sektor: 9 in 5 evrov
- VPS: 75 evrov

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Tako Maribor kot Bravo sta v četrtek izgubila evropsko preizkušnjo, vendar sta se poraza razlikovala. Ljubljančani so po dvoboju z Zrinjskim zaključili s krstnim udejstvovanjem v UEFA Evropski konferenčni ligi, Mariborčani pa so se kljub porazu v Craiovi prebili v tretji krog kvalifikacij. Naslednji nasprotniki Štajercev bodo nogometaši novosadske Vojvodine, še prej pa se bo četa trenerja Anteja Šimundže v Ljudskem vrtu pomerila z Bravom. Šiškarji so po porazu v Celju napolnili mrežo Primorja, Mariborčani pa po uvodni ligaški zmagi proti Domžalam niso odigrali štajerskega derbija s Celjani. Bo Šimundža kljub temu pred nedeljsko tekmo posegel po rotacijah v enajsterici? Dvoboj v Romuniji sta sicer izpustila Sven Šoštarič Karič in Hilal Soudani, na zelenice pa se je vrnil Blaž Vrhovec.

Kdo je vroč?

Povratni obračun z Universitateo se je končal z izidom 3:2 v korist Romunov, kot že zapisano, pa so Mariborčani kljub temu napredovali tretji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Tudi po zaslugi zadetkov Josipa Iličića in Arnela Jakupovića. V minuli sezoni najboljši strelec Maribora je zadel tudi na prvi tekmi z zasedbo iz Craiove, v uvodnem krogu Prve lige Telemach pa je dvakrat zatresel tudi mrežo Domžal.

Ali ste vedeli?

Za nastop na tekmi v Romuniji ni kandidiral niti Orphe Mbina, saj je bil Francoz še v postopku registracije in ni imel pravice zaigrati. Bo napadalec po vmesni registraciji v vijoličastem debitiral na tekmi z Bravom? Nedeljski obračun bo sicer prvi v Ljudskem vrtu po tem, ko je navijaška skupina Viole praznovala 35. obletnico delovanja. Skupina je bila ustanovljena 2. avgusta 1988, na isti dan pred osmimi leti pa se je zgodila tudi tragedija, ki je s črnimi črkami zapisana v zgodovino mariborskega kluba. Leta 2016 sta ob vrnitvi s treninga v prometni nesreči preminila Damjan Marjanović in Zoran Baljak.

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Brava po zmagi v Mostarju niso uspeli storiti odločilnega koraka do tretjega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Gostje iz Hercegovine so se bolje prilagodili zahtevnim razmeram za igro in na razmočeni zelenici Športnega parka Šiška dosegli tri zadetke, kar je bilo dovolj za preobrat in napredovanje Zrinjskega. Čeprav je bil poraz boleč, pa je ljubljanski strateg Aleš Arnol poudaril, da kljub žalosti ni prostora za razočaranje. Rumena zasedba se z dvignjeno glavo podaja proti novim izzivom, prvi bo na vrsti že v nedeljo, ko bodo Ljubljančani gostovali v štajerski prestolnici. Bravo je na desetih ligaških gostovanjih v Ljudskem vrtu doslej slavil dvakrat, nazadnje marca 2022. Kdo bo uspešnejši v nedeljskem večeru?

Aleš Arnol, trener NK Bravo: "Moramo opraviti čim boljšo regeneracijo in oceniti kdo od fantov je najbolje pripravljen v tem trenutku. Že na prejšnjih tekmah smo opravili določene rotacije, saj smo se zavedali, da je pred nami še celotna sezona. Obračun v Mariboru zagotovo ne prihaja v idealnem trenutku, ampak želimo tekmo čim bolje odigrati, tekmovati in čim več doseči."

Kdo je vroč?

Zrinjski se je s fizično močnejšo in višjo ekipo bolje prilagodil na zahtevne razmere za igro, v 15. minuti pa je goste v vodstvo popeljal stari znanec slovenskih zelenic Nardin Mulahusejnović. Veselje gostov je trajalo zgolj šest minut, saj je zaostanek Brava izničil Milan Tučić. Napadalec rumenih je v polno meril še na drugi zaporedni tekmi, pred dnevi je v dvoboju s Primorjem načel mrežo Ajdovcev. Je izkušeni nogometaš po dolgi strelski suši našel pravo formo?

Ali ste vedeli?

Bravo je dvoboj s Primorjem dobil po štirih zadetkih v drugem polčasu, kar je vsaj za zdaj tudi zmaga z najvišjo razliko v letošnji sezoni Prve lige Telemach. Ni pa to najizdatnejša prvoligaška zmaga Brava v zgodovini kluba, saj so Šiškarji v Stožicah junija 2020 še zadetek več zabili Olimpiji. Spopad z Ajdovci bo sicer šel v zgodovino leta 2006 ustanovljenega kluba, saj so se rumeni razveselili 200. zadetka na tekmah Prve lige Telemach. Pod jubilejni gol se je podpisal Martin Pečar, ki je zadetku dodal še asistenco za gol Bena Selana, izvedel pa je tudi kot, po katerem je v polno meril Milan Tučić.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.08.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo do točke v Ljudskem vrtu
    Nogometaši Maribora in Brava so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA