26.07.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Olimpija

Prva liga Telemach, 2. krog

KOPER - OLIMPIJA LJUBLJANA

28. julij 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- otroci 8–15 let: 5 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: /

Ob Kamniški Bistrici nismo videli nogometne lepotice. Daleč od tega, Oliver Bogatinov pa je po koncu tekme iskal razloge za krč, v katerem so se znašli njegovi varovanci. Konec koncev ni mogel primorski strateg povedati nič novega; poleg tega, da je šlo za prvo tekmo po daljšem premoru, se je Koprčanom pripisovalo vlogo favorita, ki jo je po navadi nato še težje potrditi. Zasedbi z Obale je to kljub vsemu uspelo, tokrat pa bo imel Jeseničan na koprski klopi lažje delo. Več možnosti za uspeh ima na papirju Olimpija, ki je sredi tedna opravljala evropske dolžnosti. Lahko kanarčki izkoristijo ljubljansko utrujenost, presenetijo zmaje in ostanejo stoodstotni?

Kdo je vroč?

Da se tekma ob Kamniški Bistrici vendarle ni končala z najbolj nepriljubljenim nogometnim izidom, je četrt ure pred koncem poskrbel Felipe Curcio. Wisdom Sule je slabo zadel žogo, njegov strel pa se je tako spremenil v idealno podajo za brazilskega branilca. Tridesetletnik je na svojem debiju med slovensko elito tako prišel tudi do prvenca v rumeno-modrem dresu. V začetku meseca je Curcio na Obalo sicer prišel iz italijanskega Livorna.

Ali ste vedeli?

Za Oliverja Bogatinova so imele tri točke proti Radomljam poseben pomen, saj je mero vzel nekdanjemu delodajalcu. Rumeno-črne je med decembrom 2022 in letošnjim marcem vodil na 46 tekmah. Pred tem se je v vlogi športnega direktorja preizkusil v Kopru in Mariboru, trenersko taktirko je v roke prvič vzel v Kidričevem, sedel pa je tudi na klopi tokratnih tekmecev. Med junijem 2015 in januarjem 2016 je opravljal delo pomočnika trenerja.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

S prihodom Victorja Sancheza je v prestolnici zavel nov veter. To je nakazovala že začetna postava, ki jo je Španec sestavil za dvoboj s Primorjem. Če v obrambi in zvezni vrsti ni bilo večjih presenečenj, je bil zanimiv predvsem napad. Vendar pa je novi strateg zmajev zadel v polno. Olimpija je svoje sicer maloštevilne priložnosti dobro izkoriščala, na drugi strani pa vratar Vidovšek ni imel veliko dela. Tri točke na uvodni prvenstveni tekmi so bile pomembne tudi za mirno pripravo na evropski spopad s Polisjo iz Žitomira. Zmaji so ukrajinske goste ugnali z 2:0 in si tako pripravili odlično izhodišče za povratni dvoboj, še prej pa bodo morali preskočiti koprsko oviro.

David Sualehe, branilec NK Olimpija: "Tekme se hitro vrstijo med poletjem in takoj smo morali preklopiti na prvenstvo. Evropo smo oddelali z odliko, a za nami je šele prvi del spopada. Vmes je na sporedu drugo tekmovanje, cilj pa ostaja isti. Vemo, kaj moramo storiti. Poznamo ritem in konec koncev tudi nasprotnika, čeprav so naredili nekaj sprememb v moštvu. Nadejam se, da bomo spremljali zanimivo tekmo. Tudi vzdušje bo ob obisku naših navijačev zagotovo odlično!"

Kdo je vroč?

Med Sanchezevimi zanimivejši odločitvami je bila ta, da na klopi pusti spomladi odličnega Raula Florucza in priložnost med drugimi ponudil 19-letnemu Dinu Kojiću ter Redi Boultamu. Oba sta se mu za zaupanje zahvalila z zadetkom, sredi tedna pa je bil vendarle na delu že omenjeni Florucz, ki je v 56. minuti načel ukrajinsko mrežo. Končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Diogo Pinto in tako kronal hiter protinapad, ki so ga pred tem izpeljali njegovi soigralci.

Ali ste vedeli?

Timi Max Elšnik na prvih dveh tekmah ni bil med kandidati za nastop, Olimpija pa se bo morala, kot vse kaže, tudi v nadaljevanju sezone znajti brez odličnega vezista. Slovenskega reprezentanta je v svoje vrste zvabila beograjska Crvena zvezda. Rdeče-beli so lani z veliko prednostjo še sedmič zapored osvojili naslov prvaka, s čimer so si prislužili neposredno uvrstitev v skupinski del elitne UEFA Lige prvakov. Elšnik je za Olimpijo v petih letih odigral 129 prvenstvenih tekem in dosegel 21 zadetkov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 28.07.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija slavila na Primorskem
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:1).

DELI NA