15.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Nafta 1903

Prva liga Telemach, 5. krog

KOPER - NAFTA 1903

17. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

"Glede na videno bi si zaslužili veliko več," so po porazu v Stožicah Koprčani zapisali na družabnih omrežjih. Ali imajo prav, presodite sami. Zagotovo jim pritrjuje statistika, ki je bila zlasti v drugem polčasu močno na primorski strani. Kar 70 odstotkov časa so imeli kanarčki žogo v svoji posesti, pletli so mrežo, a se je navadno končalo pred kazenskim prostorom Brava. Četa Oliverja Bogatinova je bila premalo konkretna, da bi unovčila prevlado, in kot se v nogometu rado zgodi, je bila za to na drugi strani kaznovana. Z avtogolom v izdihljajih tekme. Po bolečem porazu se bo moral Koper hitro pobrati, saj v soboto na Obalo prihaja Nafta.

Kdo je vroč?

Šišenska mreža se je malce pred koncem prvega polčasa sicer zatresla, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Nesojeni strelec Wisdom Sule je bil v gneči pred domačimi vrati za korak prehiter. Nigerijec zaenkrat tako ostaja dolžnik: čeprav je štirikrat začel od prve minute, dvajsetletniku ni uspelo ujeti ritma s konca lanske sezone. Maja je dvakrat zabil Domžalam, enkrat pa Mariboru.

Ali ste vedeli?

Nafta in Koper sta se nazadnje soočila pred petimi leti, ko so se kanarčki še prebijali skozi nižjeligaška tekmovanja. V sezoni 2018/19, po koncu katere so se Koprčani kot najboljši drugoligaš vrnili med elito, so Naftaši orožje položili tako avgusta na Obali (1:2) kot novembra pred domačimi gledalci (0:3). Leto poprej sta se moštvi srečali tudi v pokalnem tekmovanju, spet pa so bili boljši Primorci (2:0).

 

NAFTA 1903

Prepoved nastopa: /

Če bi se pred sobotno tekmo vprašali, kdo od novincev ima več možnosti za obstanek, bi se odgovor verjetno glasil Nafta. Ne toliko zaradi lendavskih predstav in rezultatov, ki z izjemo zmage nad Radomljami niso bili nič posebnega, temveč zaradi strelske in posledično rezultatske suše Ajdovcev. Vendar pa po 90 minutah nogometa v Lendavi nič več ni tako, kot je bilo: kar nekoliko nepričakovano so rdeče-črni Nafto visoko (in zasluženo) premagali in dali vedeti, da bo v spodnjem delu lestvice letos še zelo vroče. Na drugi strani Prekmurce čaka popravni izpit na Obali, kjer se bodo udarili s prav tako razočaranim Koprom.

Kdo je vroč?

Lendavčani so Primorju prvi zadetek, po katerem je šlo vse le še navzdol, podarili. Osrednja branilca modro-belih sta slabo komunicirala in nista razčistila žoge, kar je s pridom izkoristil Domagoj Babin. Spet je bila boleče očitna odsotnost stebra prekmurske obrambe Zorana Lesjaka, ki je že drugo tekmo zapored v celoti pospremil s klopi, temu pa je bržkone botroval strah, da branilec še ni popolnoma okreval po poškodbi.

Ali ste vedeli?

Nafto prva dolžnost v pokalnem tekmovanju čaka 4. septembra, ko se bo v Dolgi vasi pomerila s tamkajšnjim nižjeligašem Olimpijo. Lanska izvedba tekmovanja bo Lendavčanom ostala v dokaj lepem spominu, predvsem novembrska tekma šestnajstine finala. Takrat so prišli do presenetljive zmage nad Celjem, ki zgodnjega vodstva ni znalo nadgraditi. V izdihljajih je izenačil Oštrek, domačini pa so dobili tudi loterijo enajstmetrovk.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA