09.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telemach, 4. krog

DOMŽALE – OLIMPIJA LJUBLJANA

11. avgust 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

"Današnja predstava ni vredna komentarja," je bil po tretjem zaporedni ničli oster Erik Merdanović. Strokovnjak še čaka na prve točke, odkar se je usedel na domžalsko klop, a so bili njegovi varovanci tokrat daleč od pozitivnega izida. Morda celo dlje kot na uvodnem obračunu pod Kalvarijo, ko so bili kljub končnemu izidu dejansko v igri vse do zadnjih minut. Poraz na občinskem derbiju je še posebej boleč, ker so ravbarji veliko večino srečanja odigrali z igralcem več, pa se vseeno ne bomo zmotili, če zapišemo, da so bili številčno oslabljeni Radomljani boljši tekmec. Kakorkoli, v rumenem taboru bodo morali hitro ugotoviti, kje se je zalomilo, saj v soboto ob Kamniško Bistrico prihaja Olimpija.

Kdo je vroč?

Glede na končni rezultat ni skrivnost, da Domžale v svojih vrstah (spet) niso imele posameznika, ki bi lahko tehtnico prevesil na rumeno stran. Še najsvetlejša točka klavrnega petkovega večera je Nino Milić. Dvajsetletni bočni branilec, ki je dolžnosti soigralcev v napadu prevzel že proti Muri, je tik pred odmorom nase opozoril s prodorom in strelom. Se bo mladenič tokrat vendarle lahko osredotočil na svoje naloge?

Ali ste vedeli?

V prvem krogu Pokala Pivovarna Union bodo Domžalčani gostovali v Trbovljah, kjer se bodo pomerili s tamkajšnjim Rudarjem. Vsekakor si bodo v letošnji izvedbi tekmovanja želeli prilezti dlje kot lani, ko se je zgodba končala že v šestnajstini finala. V Novi Gorici je bilo 2:1 za tamkajšnjega drugoligaša. Na začetku drugega polčasa je vrtnice v vodstvo popeljal Blažič, po izenačujočem zadetku Stuparevića pa je končni izid postavil Mevlja.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Če je lahko na tej točki kdo popolnoma zadovoljen s predstavami svojega kluba, so to zagotovo tisti, ki se jim po žilah pretaka zelena kri. Olimpija je v novi sezoni v vseh tekmovanjih nanizala že šest zmag, pri čemer je prejela – reci in piši – le en zadetek. Prejšnji teden so ljubljansko mrežo zatresli Ukrajinci, na naslednjih dveh tekmah pa je spet ostala nedotaknjena. Brez pravih težav so varovanci Victorja Sancheza najprej preskočili lendavsko oviro, nakar so sredi tedna s kar 3:0 odpravili moldavski Šerif in storili velik korak proti napredovanju. Pred povratno tekmo zmaje čaka gostovanje v Domžalah, se bo imenitna serija nadaljevala?

Victor Sanchez, trener NK Olimpija: "Fantje zelo trdo  trenirajo, to se na koncu tudi pozna iz tekme v tekmo. Ekipa je vse boljša in v tej smeri moramo sedaj nadaljevati. Za nami je dobra prva tekma, a zdaj se moramo osredotočiti na prvenstveni obračun proti Domžalam, ki nas čaka že v nedeljo. Če želiš postati šampionsko moštvo, moraš biti dober tako v obrambi kot napadu. Delamo na tem, da smo uspešni na obeh področjih. Poleg tega smo zelo dobri v posesti žoge, dominiramo v igri in si ustvarjamo zelo dobre priložnosti. Sposobni smo napadati na različne načine, kar je prav tako pomembno, saj te nasprotniki ves čas analizirajo in skušajo onemogočati tvoje prednosti."

Kdo je vroč?

Victor Sanchez na evropskih tekmah priložnost v konici napada daje Pedru Lucasu, v prvenstvu pa ima prednost Ivan Durdov. Visokorasli Hrvat je trenerjevo zaupanje upravičil tako na Obali, kjer je odločil tekmo s Koprom, kot tudi nazadnje proti Nafti. Nekdanji nogometaš Domžal, ki lahko v nedeljo potrdi zakon bivšega, je v 8. minuti unovčil napako gostujoče obrambe in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Delo je dokončal Motika.

Ali ste vedeli?

Priimek Aćimović se vrača v Stožice. Prejšnji konec tedna je do krstnega nastopa med slovensko elito prišel komaj 16-letni Mateo Aćimović, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta ter nam in vam vsaj zaenkrat bolj znanega Milenka Aćimovića. Mladenič je šele tretji 16-letnik v članskem dresu zmajev v zadnjih štirih desetletjih; pred njim je to lani uspelo Aldinu Jakupoviću in leta 2009 Janu Oblaku.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA