09.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Radomlje

Prva liga Telemach, 4. krog

CELJE - KALCER RADOMLJE

11. avgust 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Celja so rane po dveh zaporednih porazih zacelili z novo evropsko zmago, na Stadionu Z’dežele so premagali irski Shamrock Rovers. Albert Riera kljub zmagi, ki jo je z zadetkom priigral Luka Menalo, ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev, od katerih pričakuje in zahteva boljše predstave. Državni prvaki bodo misli še pred odhodom na Irsko znova usmerili v Prvo ligo Telemach, saj bodo v nedeljo gostili Radomlje, ki so v občinskem derbiju dočakale prvo zmago v letošnji sezoni. Sobotna tekmeca sta doslej v Prvi ligi Telemach odigrala že 20 medsebojnih srečanj, Celjani so slavili 13 zmag, Radomljani zgolj dve, še nikoli pa niso bili uspešni v knežjem mestu. Se bo tradicija nadaljevala?

Albert Riera, trener NK Celje: "Trenutno smo še premehki in ne pritisnemo dovolj močno na nasprotnika, da mu vzamemo žogo takoj, ko jo izgubimo. Želim si igralce, ki so lačni žoge in igre. Trenutno nismo ekipa, ki bi lahko presenetila nasprotnika. Pred nami je veliko dela, a ne pozabite, skupaj smo šele en teden. Vemo, da se veliko pričakuje od nas, ampak tudi mi potrebujemo čas."

Kdo je vroč?

So v celjskem taboru že pozabili na poraza s Slovanom in Muro? Grofje so v Bratislavili z igralcem manj prejeli kar pet zadetkov, nekaj dni zatem pa so tesno izgubili še v Murski Soboti. Negativno serijo je na četrtkovi tekmi s Shamrockom prekinil Luka Menalo, ki se je na 18. tekmi v celjskem dresu razveselil drugega zadetka. Na prvenec ni čakal dolgo, saj je v polno meril že ob debiju, na februarski tekmi z Muro.

Ali ste vedeli?

Albert Riera je ob vrnitvi na celjsko klop napovedal krčenje igralskega kadra, saj ni skrivnost, da imajo grofje izjemno široko izbiro nogometašev. Kot prvi se je od državnih prvakov poslovil Karlo Špeljak, ki je s klubom dosegel dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Hrvat se v dresu Celja ni naigral. Mladi napadalec se je moštvu pridružil v času, ko je bil trener prav Riera, vknjižil pa je zgolj pet uradnih nastopov, Celjani pa so ga nato že septembra posodili zagrebškemu Rudešu.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so v tretjem krogu Prve lige Telemach dobilo že četrti zaporedni občinski derbi v vlogi gostiteljev. Dvoboj z Domžalčani je v korist mlinarjev odločil Nino Kukovec, v taboru Radomelj pa so bili zmage še nekoliko bolj veseli zaradi hitre izključitve Uroša Koruna. Izkušeni branilec bo moral izpustiti kar tri srečanja svojega kluba, tudi nedeljsko gostovanje pri državnih prvakih. Kot že zapisano, Radomljani v spopadih s Celjani niso pretirano rezultatsko uspešni, saj so dobili zgolj dve od skupno 20 tekem, še petkrat pa so iztržili neodločen izid. Kako bo v nedeljskem večeru? Radomljani so imeli v primerjavi s Celjani več časa za pripravo, v domači zasedbi pa gre znova pričakovati nekaj rotacij pred pomembno evropsko preizkušnjo.

Kdo je vroč?

Emil Velić je na tekmi z Domžalami prvič v tej sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, že omenjeni Nino Kukovec pa je bil z golom v drugem polčasu najzaslužnejši, da so se v rumeno-črnem taboru razveselili prvih poletnih točk. Četa Darjana Slavica je prvenstvo odprla s porazom proti Kopru, nato pa je po preobratu gostiteljev izgubila še v Lendavi. Kukovcu se je sicer že v Prekmurju ponudila odlična priložnost za zadetek, ki pa je ni izkoristil, se je pa petega prvoligaškega zadetka razveselil dober teden kasneje. Lahko letos preseže številko iz prejšnje sezone, v kateri je zadel štirikrat?

Ali ste vedeli?

Zmaga v obračunu z Domžalami je bila za Radomlje 15. domača v Prvi ligi Telemach. Zanimivo je, da so mlinarji doslej več zmag nabrali na gostovanjih, trenutno so namreč pri številki 20, okrogla pa je tudi številka iztrženih remijev in znaša točno 50. Radomljani so v Prvi ligi Telemach odigrali 183 tekem, ob 161 dosežnih pa so prejeli 324 zadetkov. Strelsko najuspešnejši so bili v sezoni 2021/22, ko so po vrnitvi med nogometno elito dosegli 47 golov in sezono zaključili na šestem mestu lestvice, kar je tudi najboljša prvoligaška uvrstitev kluba.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA