13.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Nafta

Prva liga Telemach, 8. krog

CELJE - NAFTA 1903

15. september 2024, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Nafte so niz porazov prekinili z norim preobratom proti Domžalam, po dvotedenskem premoru pa se odpravljajo k državnim prvakom. Celjani v Prvi ligi Telemach niso dobili zadnjih treh preizkušenj, z osmimi točkami s šestih ligaških tekem pa trenutno zasedajo sedmo mesto lestvice. Grofje so pred reprezentančnimi tekmami remizirali s Koprom, dvoboj na Bonifiki se je končal brez zadetkov. Celjani na treh ligaških gostovanjih še niso slavili zmage, šest točk pa so osvojili na svojem igrišču, na katerem so premagali Bravo in Radomlje ter izgubili s Primorjem. Kako uspešni bodo v obračunu z Nafto? Lendavčani na štirih poletnih gostovanjih še niso osvojili točke, še več, dosegli niso niti zadetka.

Kdo je vroč?

Tudi pri državnih prvakih v zaključku prestopnega obdobja niso sedeli križemrok. Celjani so si od moskovskega Spartaka izposodili Artema Šolarja, bolj odmevna pa je bila vrnitev Svita Sešlarja. Mladi reprezentant Slovenije se na zelenice Prve lige Telemach vrača po epizodi v turškem Eyüpsporju, za grofe pa bo kot posojen igral do konca letošnje sezone. Nekdanji član Olimpije je barve celjskega kluba branil že v mlajših selekcijah, po kaljenju pri Dravi in Krki pa se je uveljavil kot eden najboljših vezistov Prve lige Telemach.

Ali ste vedeli?

V Celju so med reprezentančnim premorom pričeli s prodajo vstopnic za tekme ligaškega dela UEFA Evropske konferenčne lige. Žreb v švicarskem Nyonu je odločil, da bodo v mestu ob Savinji gostovali turški Bašakšehir, poljska Jagiellonia in valižanski New Saints. Celjane še pred uvodno evropsko tekmo v portugalskem Guimaraesu čakajo štiri ligaške tekme, po tekmi z Nafto zaostali štajerski derbi z Mariborom, nato pa še gostovanji pri Domžalah in Bravu.

 

NAFTA 1903

Prepoved nastopa: /

Lendavčani so v dvotedenski tekmovalni premor vstopili dobre volje, saj so na zadnji preizkušnji pred reprezentančnimi tekmami napolnili domžalsko mrežo. Modri so za rezultatski preobrat zadeli kar petkrat in tako prekinili strelski post, ki je trajal skoraj šest ur in pol. Nogometaši Nafte so na štirih zaporednih tekmah streljali s praznimi naboji, v dvobojih z Olimpijo, Primorjem, Koprom in Bravom niso bili zbrani v zaključku akcij. Se bo zdaj zasedbi trenerja Jozsefa Bozsika le odprlo? Letošnje novince v Prvi ligi Telemach po reprezentančnem premoru čaka gostovanje pri državnih prvakih. Kot že zapisano, lendavsko moštvo na štirih gostovanjih še ni vknjižilo zmage, se to lahko spremeni v nedeljskem večeru?

Kdo je vroč?

Obračun z Domžalčani se ni pričel po željah Lendavčanov, saj so gostje po 20 minutah igre vodili z dvema goloma prednosti. Nafta je zaostanek izničila še pred polčasom, med drugimi pa je nase opozoril Hristijan Georgievskii, ki je zabil dva mojstrska zadetka. Makedonec se je Nafti pridružil pred letošnjo sezono, potem ko je nazadnje nosil dres Struge. V domovini je branil še barve Sileksa, Skopja in mlajših selekcij Rabotničkega, na Madžarskem pa je igral za mlajše selekcije MTK-ja.

Ali ste vedeli?

Nafta je pred dobrim tednom uspešno odprla tudi pokalno sezono, Lendavčani so v prvem krogu Pokala Pivovarna Union gostovali v sosednji Dolgi vasi in brez večjih preglavic premagali tamkajšnjo Olimpijo. V domačem golu je končalo osem žog. Trikrat je v polno meril Szabolcs Szalay, dvakrat sta bila uspešna Milan Gabor Klausz in Aron Dragonec, visoko zmago pa je z golom za 0:8 potrdil Dragan Brkić.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA