16.09.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Maribor

Prva liga Telemach, 2. krog

CELJE - MARIBOR

18. september 2024, ob 17.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Čeprav je sredino in četrtkovo popoldne namenjeno predvsem tekmam Pokala Pivovarna Union, bo nekaj pozornosti pritegnil zaostali obračun drugega kroga ligaškega tekmovanja. No, ne bomo se zmotili, če zapišemo, da bo ta pravzaprav v središču dogajanja: v knežjem mestu bomo namreč priča štajerskemu derbiju. Aktualni prvaki rivale pričakujejo po dobrodošli, a ne nepričakovani zmagi nad Nafto. Z novinčevim skalpom so se – tako se zdi – grofje rešili iz manjše rezultatske krize in evropski uspeh proti Pyuniku končno nadgradili še z opravljeno domačo nalogo. Z novimi tremi točkami bi varovanci Alberta Riere znatno izboljšali svoj položaj na lestvici, jim bo uspelo?

Kdo je vroč?

Svit Sešlar je že upravičil zaupanje vodstva celjskega kluba. Potem ko je Nino Kouter ob koncu prvega polčasa z zunanjo stranjo stopala poskrbel za enega od zadetkov sezone, je nekdanji nogometaš Olimpije udaril na začetku drugega. Slovenski mladi reprezentant je zaslalomiral med lendavskimi branilci in s strelom pod prečko ugnal gostujočega vratarja. Ta se je v svojo mrežo se tretjič sprehodil v zadnji minuti rednega dela, veselil pa se je David Zec.

Ali ste vedeli?

Albert Riera je prejšnji mesec številnim nogometašem pokazal vrata, zdaj pa v knežjem mestu že krpajo nastale vrzeli z okrepitvami. Poleg te dni večkrat izpostavljenega Svita Sešlarja je rumeno-modri dres oblekel tudi Artjom Šolar, ki bo za slovenske prvake do konca sezone nastopal kot posojen nogometaš moskovskega Spartaka. Nizkorasli 21-letnik se najbolje znajde na sredini igrišča.

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Že od začetka sezone, tudi ko so še bili v igri za evropsko jesen, Mariborčani poudarjajo, da je najpomembnejše prvenstvo. Da mislijo resno, potrjujejo rezultati, ki jih nizajo na domačih nogometnih zelenicah. Nazadnje so zanesljivo ugnali koprsko zasedbo in vknjižili novo zmago. Ne le to, poleg vodilne Olimpije je Maribor edini prvoligaš, ki letos še ni okusil grenkobe poraza, od ljubljanskih rivalov pa ga ločijo le tri točke in razlika v zadetkih. Oba zaostanka lahko vijoličasti izničijo v sredo, ko gostujejo v Celju. Na Stadionu Z'dežele so nazadnje slavili februarja 2022, vmes pa so dvakrat remizirali in prav tolikokrat izgubili. Bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Štajersko premoč je v 22. minuti kronal Orphe Mbina. Gambijec je med koprskimi branilci nekako prišel do žoge in do strela ter potrdil dobro formo; spomnimo, pred reprezentančnim premorom je z dvema zadetkoma pokopal Primorje. Da bodo tri točke ostale pod Kalvarijo, je bilo bolj kot ne jasno že pri minimalnem vodstvu domačih, za dobro mero pa je zmago po slabi uri igre potrdil še Marko Božić, ki se je na seznamu strelcev znašel prvič po 9. aprilu.

Ali ste vedeli?

Med reprezentančnim premorom so snovalci kadrovske politike v mesto ob Dravi pripeljali kar nekaj novih obrazov. Luka Krajnc je mariborski obrambi poveljeval od prve minute, po odmoru pa je Ante Šimundža v ogenj poslal še Gyorgyja Komaromija in Sheyija Oja. Na klopi sta ostala mladi Niko Osterc in Andre Sousa, navijači pa nestrpno pričakujejo debi Benjamina Tetteha. Ganec je moral tekmo izpustiti zaradi slabe telesne pripravljenosti.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

DELI NA