10.08.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Bravo - Koper

Prva liga Telemach, 4. krog

BRAVO KOSTEL - KOPER

12. avgust 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci do 15 let: 5 evrov
- VIP: 40 evrov

 

BRAVO KOSTEL

Prepoved nastopa: /

Četrti krog Prve lige Telemach bodo s ponedeljkovo tekmo zaključili nogometaši Brava in Kopra. Ljubljančani so pri štirih, Koprčani pa pri šestih točkah, kdo bo imel boljši izkupiček po četrti ligaški tekmi sezone? Rumeni iz prestolnice so izpad iz evropskih tekmovanj pozabili z neodločenim rezultatom v Ljudskem vrtu, za točko Šiškarjev je zadel Martin Pečar. Bravo je imel v zaključku tekme še nekaj zrelih priložnosti, ki pa so predvsem po zaslugi domačega vratarja Ažbeta Juga ostale neizkoriščene. Bodo varovanci stratega Aleša Arnola po tednu treningov še izboljšali svojo realizacijo? Bravo na dosedanjih tekmah s Koprom ni bil pretirano uspešen, saj je dobil tri od 16 ligaških obračunov.

Kdo je vroč?

Čeprav ima Aleš Arnol na voljo dokaj ozko zasedbo nogometašev, pa lahko Gorenjca na klopi nogometašev veseli dobra forma nosilcev igre. Za nameček sta se v novo sredino hitro in uspešno vključila tudi oba poletna novinca, Miguel Rodrigues in Gašper Jovan. Nekdanji član Aluminija je bil v Ljudskem vrtu blizu prvenca v dresu Brava, a mu je veselje po posredovanju Ažbeta Juga preprečila vratnica.

Ali ste vedeli?

Martin Pečar se je v Mariboru razveselil devetega prvoligaškega zadetka v dresu Brava, s tem pa se je na šestem mestu večne klubske lestvice izenačil z Luko Štorom. Pred Primorcem je še peterica nogometašev, Mustafa Nukić z desetimi goli, enega več pa sta kot člana Brava dosegla sedanja soigralca, Milan Tučić in Matej Poplatnik. Aljoša Matko se je v napadu Brava razveselil 16 zadetkov, z 21 goli pa je najuspešnejši strelec Šiškarjev Martin Kramarič.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Na domači zelenici proti Olimpiji ni šlo, so pa zato Koprčani toliko uspešnejši na gostovanjih. Po tesni zmagi ob Kamniški Bistrici, kjer so premagali Radomlje, so se z zmago vrnili še iz Nove Gorice. Mrežo Primorja sta zatresla Felipe Curcio in Petar Petriško, četa trenerja Oliverja Bogatinova pa se je z dvema zmagama povzpela na tretje mesto lestvice, za Olimpijo in Muro, ki na treh tekmah še nista oddala točke. Kanarčke v četrtem krogu Prve lige Telemach čaka še tretje poletno gostovanje, bodo uspešno serijo podaljšali še v Stožicah? Kot že zapisano, sta ekipi Brava in Kopra doslej odigrali 16 prvoligaških tekem, zadnje tri pa so se končale z delitvijo točk, februarja in aprila so bili gledalci prikrajšani tudi za zadetke. Bodo nogometaši tokrat bolj natančni pred vrati tekmeca?

Kdo je vroč?

Na Bonifiki so imeli to poletje srečno roko pri izbiri novega bočnega branilca. Felipe Curcio je namreč v uvodu sezone v polno meril že dvakrat, najprej na tekmi z Radomljami, pred dnevi pa je načel še ajdovsko mrežo. Koprčani so obakrat slavili zmago, 31-letnik pa se je tako uspešno predstavil na slovenskih nogometnih zelenicah. Brazilec z italijanskim potnim listom je večino kariere preživel prav pri zahodnih sosedih, na Apeninskem polotoku pa je med drugim igral za Brescio, Salernitano, Padovo in Livorno.

Ali ste vedeli?

Pri koprskem prvoligašu so pred četrtim krogom prvenstva posegli še po nekaj kadrovskih potezah. Andraž Ruedl bo v nadaljevanju sezone kot posojeni član Kopra nastopal za ajdovsko Primorje, mladi vratar Tim Štrasberger pa bo članske izkušnje nabiral v 2. SNL, v vratih Tolmina. Maj Mittendorfer ostaja pomemben člen koprske zasedbe, aktualni kapetan članske ekipe je namreč podaljšal pogodbo z matičnim klubom še za eno leto, do 31. decembra 2025.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2024 | Prva liga Telemach
    Bravo do zmage v sodnikovem dodatku
    Nogometaši Brava so v tekmi 4. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).

DELI NA