11.07.2024 | Sodniki
Postani del moštva krvodajalcev - Aleksandra Česen

Aleksandra Česen je nogometna sodnica IN krvodajalka.

In kaj vam sporoča?

(P)ostani del moštva!

Podporniki akcije: Daruj kri Zavod RS za transfuzijsko medicino Zveza nogometnih sodnikov Slovenije Nogometna zveza Slovenije

#darujkri #darujvarno #krvodajalstvo #prostovoljstvo #mostvo #rdecikriz

Video: Rdeči križ Slovenije

SORODNE NOVICE

  • 18.10.2024 | Sodniki
    Nova knjiga Pravil nogometne igre 2024/25
    Nogometna zveza Slovenije je izdala novo knjigo Pravila nogometne igre 2024/ 25, ki obsega uradno besedilo pravil nogometne igre v slovenskem jeziku, ki jih je odobril Mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB), odločbe NZS k Pravilom igre in ustrezne komentarje ter obrazložitve predsednika komisije NZS za pravila igre in častnega predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlada Šajna.
  • 18.10.2024 | Sodniki
    Analiza sojenja in fizični trening sodnikov na drugem jesenskem seminarju
    Še drugi jesenski seminar po končani drugi tretjini jesenskega dela prvenstvih tekmovanj so imeli včeraj elitni sodniki in sodnice A in A1 liste. Zaradi revitalizacije igrišč v Nacionalnem nogometnem centru Brdo so sodniki sprva opravili fizični del s treningom na julija letos odprtem igrišču NK Preddvor v Srednji Beli, strokovni del seminarja pa se je nadaljeval na sedežu NZS.
  • 17.10.2024 | Sodniki
    Matej Rustja na čelu MDNS Nova Gorica
    V Vipavi je bila v torek izpeljana izredna volilna skupščina Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Nova Gorica.  Po tem ko so februarja izpeljali volilno Skupščino v štajerski prestolnici- MDNS Maribor-, so izpeljali volitve v organe tudi pri MDNS Nova Gorica. Nekdanji prvi mož goriških sodnikov Borut Kopač se je poslovil v tretjem mandatu in mesto prvega moža prepustil novemu predsedniku, ki je za naslednje 4-letno mandatno obdobje 2024-2028 postal Matej Rustja (na sliki v sredini), ki bo opravljal tudi delegiranje kontrolorjev sojenja.
  • 16.10.2024 | Sodniki
    Admir Zahović v Srbiji na turnirju za žensko futsal SP
    Pričel se je glavni del kvalifikacij za prvo Svetovno prvenstvo v futsalu za ženske leta 2025, ki bo potekalo na Filipinih od 21. novembra do 7. decembra prihodnje leto. Evropski kvalifikacijski del bo potekal v glavnem in elitnem krogu med oktobrom 2024 in marcem 2025, na SP pa bodo odpotovale štiri reprezentance iz stare celine od skupno 16 udeleženk. Nekaj več kot 200 km južno od Beograda se v mestu Vrnjačka Banja, kjer je eno najbolj znanih zdravilišč v Srbiji in leži ob severnem vznožju planine Goč (1147 m) na turnirju št.1 od ponedeljka mudi najbolj izkušeni slovenski FIFA sodnik Admir Zahović (42) iz Šentilja.
  • 15.10.2024 | Sodniki
    Intervju: Blažo Radovanović o IberCup 2024
    Štiriindvajsetletni študent fizioterapije Blažo Radovanović iz Kopra (na sliki drugi z leve), ki je član III. nivoja talentov pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije in je v letu 2023 opravil državni izpit se je letos poleti na Pirenejskem polotoku mudil na enem najmočnešim mladinskih turnirjev Iber Cup Barcelona. Na turnir 75 kilometrov severovzhodno od prestolnice Katalonije, ki je pod okriljem #RefereeAbroad# potekal med 8. in 12. julijem 2024, je prispelo 48 sodnikov, na finalnem obračunu v kategoriji do 14. leta starosti pa je bil glavni sodnik prav mladi Koprčan.
  • 14.10.2024 | Sodniki
    Martin Matoša na tekmo za EP do 21. let San Marino - Latvija
    Na nekaj več kot 500 km oddaljeno pot v tretjo najmanjšo državo v Evropi se danes odpravlja najmlajši slovenski mednarodni sodnik Martin Matoša (29) iz Notranjih Goric. Na jutrišnji kvalifikacijski tekmi mladih reprezentanc do 21. let za uvrstitev na EP 2025 na Slovaškem bosta na dvoboju San Marino - Latvija članu DNS Ljubljana asistirala še pomočnika sodnika Aleksandar Kasapović in Matic Mežnar, četrti sodnik pa bo Denis Šabanagić.
  • 14.10.2024 | Sodniki
    Matej Jug v Prištino na Kosovo - Ciper
    Na tekmo lige narodov C v skupini 2, se danes v delno priznano državo na Balkanu, ki je razglasila neodvisnost 17. februarja 2008 odpravlja izkušeni slovenski arbiter Matej Jug. Štiriinštiridesetletni član MDNS Nova Gorica bo v 4. krogu četrte sezone Lige narodov v Prištini sodil dvoboj Kosovo - Ciper.
  • 13.10.2024 | Sodniki
    Vinčić v München na Nemčija - Nizozemska
    Zatem ko je poleti 9. julija sodil polfinalni obračun Eura 2024 med Španijo in Francijo, se Slavko Vinčić (FIFA od 2010) danes ponovno vrača v prestolnico Bavarske. V tretjem največjem nemškem mestu bo predsednik MDNS Maribor skrbel za potek igre s pravili, ko se bosta jutri zvečer (20.45) na Allianz Areni v Münchnu v 4. krogu lige narodov A3 pomerili izbrani vrsti Nemčije in Nizozemske.
  • 12.10.2024 | Sodniki
    Darko Čeferin na mini turnirju za EP do 17. let
    Med sredo in torkom poteka v pristaniškem Koldingu in mestu Haderslev na Danskem turnir skupine 14 znotraj uvodnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na Evropsko prvenstvo v Albaniji. V Skandinaviji je v vlogi kontrolorja sojenja slovenski sodniški strokovnjak Darko Čeferin, ki je odrejen na vse tri dvoboje, ki se igrajo na treh različnih prizoriščih, od tega se dva stadiona nahajata na vrhu fjorda v mestu Kolding, en objekt pa v 32 km južno od Koldinga oddaljenem mestu Haderslev.
  • 11.10.2024 | Sodniki
    Naša sodnika na turnirju za Euro do 17 let
    Na Ptuju in v Gornji Radgoni med 9. in 15. oktobrom poteka kvalifikacijski turnir uvodnega kroga kvalifikacij za  uvrstitev na Evropsko prvenstvo v Albaniji v skupini 1, kjer se bo slovenska kadetska reprezentanca (U17) pod vodstvom selektorja Gorana Cvijanovića pomerila z vrstniki iz Armenije, Poljske in Gruzije. Na turnirju so tudi trije člani MDNS Ptuj, kjer je Blaž Bezjak (na sliki v sredini) v vlogi četrtega sodnika, Aleš Rumež (stoji levo) ob vzdolžni črti kot pomočnik sodnika, funkcijo spremljevalca sodnikov (Referee Liaison officer) pa opravlja sodnik A liste iz programa »mentorji in talenti« Matic Zelenik (na sliki desno).

DELI NA