23.08.2016 | Ženska tekmovanja
Pomurke začenjajo lov na ligo prvakinj

Danes se kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo tudi za slovenske državne prvakinje ekipo ŽNK Teleing GMT Beltinci, ki do 28. avgusta gosti kvalifikacijski turnir skupine 5. Poleg Pomurk se za napredovanje borijo še državni prvaki Albanije (KS Vllaznia), Slovaške (Slovan Bratislava) in Švice (FC Zürich). Igralo se bo v Lendavi in Beltincih.

Liga prvakinj, kvalifikacije, 23.8.
Zürich – Slovan Bratislava (16.30)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – Vllaznia (20.30)

25.8.
Vllaznia – Zürich (16.30)
Slovan Bratislava – ŽNK Teleing GMT Beltinci (20.30)

28.8.
ŽNK Teleing GMT Beltinci – Zürich (16.30)
Vllaznia – Slovan Bratislava (16.30)

Spremembe v ekipi

V primerjavi z lansko sezono je tabor Pomurk doživel nekaj sprememb. Namesto trenerja Bojana Jančarja je na klop sedel njegov dosedanji pomočnik Sandi Bauer. V Beltince sta iz Velesovega prišli Lucija in Evelina Kos, Larissa Šoronda (po nekaj dneh se je poslovila in se vrnila v ŽNK Rudar Škale), Nika ČučekInes Sok in Melisa Žužić. Nazadnje se je zasedbi pridružila še srbska igralka Tijana Krstić (bivša nogometašica ŽNK Spartak Subotica). V kvalifikacijah za ligo prvakinj pa bo moral Bauer brez Helenne Hercigonja Moulton, ki pa bo ekipi pomagala v domačem prvenstvu.

Ekipa je opravila 60 treningov ter pripravljena čaka prvi današnji obračun.

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 23. - 28.8.
skupina 1: Apollon*, PAOK, KÍ Klaksvík,Hajvalia
skupina 2: Standard Liège, Osijek*, Minsk, Dragon 2014
skupina 3: ŽFK Spartak, NSA Sofia, Breidablik, Cardiff Met*
skupina 4: Olimpia Cluj, Medyk Konin*, Pärnu, Breznica Pljevija
skupina 5: FC Zürich, Pomurje*, Slovak Bratislava, KS Vllaznia
skupina 6: SFK 2000 Sarajevo*, WFC Kharkiv, Ramat HaSharon, Rigas FS
skupina 7: BIIK-Kazygurt, Gintra Universitetas, Wexford Youths*, Criuleni
skupina 8: PK-35 Vantaa*, Avaldsnes, CF Benfica, Newry City
skupina 9: FC Twente*, Konak Belediyespor, Ferencváros, Hibernian*
* - gostitelji turnirja

Odločen uvod

„Dobro smo vadili. Prepričan sem, da smo kvalitetno pripravljeni. Komaj čakamo, da se turnir začne,“ se današnje uvodne tekme veseli trener Bauer. Prvo enajsterico je že izbral, prvo tekmo pa bo začela v sistemu 3-5-2. „Poudarek bo na obrambi, a danes bomo malce bolj napadalno usmerjeni,“ napoveduje Bauer, ki se zaveda, da bo prva tekma določila smer kvalifikacij. O Albankah vedo bolj malo, saj pravih in konkretnih podatkov ni bilo na voljo. Z nekaj koristnimi informacijami je pomagala vratarka Viktorija Doneva. Kljub temu so v domače taboru prepričani, da so boljša ekipa. To bo treba potrditi danes od 20.30 naprej na štadionu v Lendavi.

Pozitivna trema

„Pri igralkah čutim pozitivno tremo. To je dober znak. Izredno so motivirane, ne skrivamo: želimo v ligo prvakinj. Veliko pozornosti smo namenili tudi krepitvi timskega duha. Mislim, da smo bili pri tem precej uspešni,“ je jasen Bauer, ki se zaveda, da bo treba za to premagati slovaškega predstavnika (pri pridobivanju podatkov o Slovakinjah je bila v pomoč Mateja Zver, ki je dvakrat igrala proti Slovanu) in švicarsko ekipo, ki je favorit turnirja.

Kompaktnost in obramba

„Mesec in pol smo dobro trenirale, imele smo tudi dovolj močnih tekem. Zato sem prepričana, da dobro pripravljene pričakujemo ta turnir,“ meni kapetanka Manja Rogan, ki je pozdravila tudi novosti, ki jih je uvedel novi trener Bauer. „Našo igro smo nadgradili, nekaj več pozornosti pa smo namenili igri v obrambi predvsem pa smo postali prava kompaktna ekipa,“ pravi Manja, ki je prepričana, da dovolj vedo tudi o konkurentkah.

Tri zmage

„Glede na pripravljenost in kvaliteto ekipe pričakujem, da vse tri tekme na turnirju zmagamo. Če bomo želele zmagati, bomo na vsaki tekmi morale doseči vsaj en zadetek, kar smo po mojem mnenju sposobne. Ne glede na različno kvaliteto nasprotnic, se zavedam da nobena tekma ne bo lahka ter, da bomo na vsaki tekmi mogle pokazat, da si želimo zadetka in zmage,“ je povedala izkušena Tjaša Tibaut.

Kristina in Mateja

V kvalifikacija za ligo prvakinj igra tudi nizozemski Twente naše reprezentantke Kristine Erman, ki doma gosti turnir skupine 9 (Twente, Konak Belediyespor, Ferencváros in Hibernian). Avstrijski državni prvak FSK Simacek Mateje Zver je že uvrščen v osrednji del lige prvakinj, kjer sodeluje 59 ekip iz 47 nacionalnih zvez.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 08.03.2024 | Ženska tekmovanja
    V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic
    Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
  • 02.03.2024 | Ženska tekmovanja
    Že 11. turnir po vrsti
    Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
  • 06.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Praznik ženskega nogometa v Kidričevem
    V športrtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.
  • 02.02.2024 | Ženska tekmovanja
    Po dekliških turnirjih U13 in U15
    Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).
  • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
    V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
  • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
    ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
    Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
  • 08.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Rekordno število nogometašic
    Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.
  • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
    Zmaga za ŽNK Žalec
    Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
  • 02.03.2023 | Ženska tekmovanja
    V Radomljah 600 mladih nogometašic
    Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.
  • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
    Peterica igrala v Kidričevem
    Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA