Olimpija v Moldavijo s tremi zadetki prednosti

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo premagali Šerif Tiraspol s 3:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Moldaviji.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE

OLIMPIJA LJUBLJANA - ŠERIF TIRASPOL 3:0 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Fotias, Meintanas, Nikolakakis (vsi Grčija).
Strelci: 1:0 Lucas (45+4.), 2:0 Doffo (65.), 3:0 Sualehe (84.).
Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Muhamedbegović, Ratnik, Silva, Agba, Doffo, Ne. Motika (od 90+2. Lasickas), Kojić (od 83. Thalisson), Boultam (od 83. Brest), Lucas (od 70. Durdov).
Šerif: Al-Tumi, Jureškin, Lins (od 78. Akanbi), Behiratche, Pata, Kyabou, Boakye, Yade, Ademo (od 78. Badolo), Fernandes, Mbekeli (od 57. Allach).
Rumena kartona: Muhamedbegović; Lins.
 

Ljubljanski ekipi gre na začetku sezone 2024/25 vse kot po maslu. Izbranci Victorja Sancheza so dobili še šesto uradno tekmo. Z njo so si postavili dobre temelje za povratno tekmo, v primeru uspeha bodo v naslednjem krogu igrali proti poražencu dvoboja Elfsborg - Rijeka.

Olimpija je dobro začela tekmo, imela terensko pobudo, v osmi minuti pa zapravila lepo priložnost, ko je do strela v osrčju kazenskega prostora prišel Dino Kojić, vendar meril preveč po sredini.

Blizu zadetku je bil v 27. minuti Ahmet Muhamedbegović, ko se je odločil za strel s 25 metrov in zadel vratnico. Olimpija je bila sicer še naprej boljši tekmec, moldavska ekipa, v njeni začetni postavi sicer ni bilo niti enega Moldavca, pa ni resneje ogrozila Matevža Vidovška.

Zato pa je ljubljanska znova zagrozila v sodniškem dodatku prvega polčasa. Kojić je prodrl v kazenski prostor, tam ga je spotaknil Matheus Lins, tako da je sodnik pokazal na belo piko. Za strel z nje se je odločil Pedro Lucas in žogo poslal pod prečko za zasluženo vodstvo z 1:0.

V uvodu drugega polčasa ni bilo posebej razburljivih dogodkov, je pa v 59. minuti gostujoča obramba dobro posredovala po nevarnem strelu Jorgeja Silve z desne strani kazenskega prostora. Nevarno je bilo tudi v 63. minuti, vendar je tudi Kojić zgrešil z desne strani kazenskega prostora.

Dve minuti pozneje pa je ljubljanska zasedba le podvojila prednost, v protinapadu je Lucas na koncu lepo oddal žogo za hrbet Šerifove obrambe do Agustina Doffa, slednji pa je nato stekel do roba kazenskega prostora in zadel za 2:0.

Ob čisto nenevarnih gostih je bilo v 84. minuti že povsem zasluženih 3:0 za domačo ekipo, strelec je bil David Sualehe, ki je streljal z zunanjim delom čevlja z roba kazenskega prostora.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Olimpija bo odlično formo stopnjevala na severu Ljubljanske kotline. Drugačno zgodbo od tokratnih tekmecev na začetku nove sezone pišejo Domžale, ki so na treh tekmah vpisale tri ničle.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji v tretjem krogu kvalifikacij s Šerifom
    Ljubitelji nogometa bosta v četrtkovem večeru znova uživali v kar treh mednarodnih preizkušnjah slovenskih klubov. Kot prvi se bodo v lov po novo evropsko zmago podali nogometaši Olimpije, ki bodo skušali pozitivno serijo podaljšati v obračunu s Šerifom iz Tiraspola.
  • 05.08.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija še naprej s polnim izkupičkom
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Nafto 1903 z 2:0 (1:0).
  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Nafta 1903
    Tretji krog Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Olimpije in Nafte 1903. Zmaji tako v prvenstvu kot evropskih kvalifikacijah nizajo zmage, Lendavčani pa bodo v Stožicah lovili drugo zaporedno slavje.
  • 01.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija preskočila prvo evropsko oviro
    Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacija za UEFA evropsko konferenčno ligo v poljskih Gliwicah premagali ukrajinsko Polisjo Žitomir z 2:1 (1:1). Ljubljančani so se tako uvrstili v 3. kvalifikacijski krog, potem ko so prvo tekmo doma dobili z 2:0.
  • 30.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V poljske Glivice po tretji krog kvalifikacij
    Zeleno-beli v uvodu letošnje sezone poznajo zgolj in samo zmage, novo bodo v četrtkovem večeru napadali tudi na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Se bodo zmaji veselili tudi v Glivicah?
  • 29.07.2024 | Prva liga Telemach
    Elšnik prestopil v Crveno zvezdo
    Timi Max Elšnik se je po uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu poslovil od ljubljanske Olimpije, v dresu katere je od leta 2020 odigral 158 tekem. Reprezentančni vezist bo kariero nadaljeval pri Crveni zvezdi.
  • 28.07.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija slavila na Primorskem
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:1 (0:1).
  • 26.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Nedeljski večer bo zaznamoval primorsko-ljubljanski derbi. Kako se bo razpletel?

DELI NA