01.09.2024 | Prva liga Telemach
Olimpija napolnila mrežo Mure

Olimpija - Mura 4:0 (0:0)

* Stadion Stožice, sodniki: Antič, Klančnik, Černe.
* Strelci: 1:0 Florucz (52.), 2:0 Pinto (79.), 3:0 Pinto (83.), 4:0 Kojić (88.).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe (od 77. Lasickas), Ristić, Ratnik, Silva, Agba, Doffo, Brest (od 65. Kojić), Lucas (od 77. Durdov), Thalisson (od 65. Pinto), Florucz.
* Mura: Raduha, Pucko, Sadriu, Cipot, Proleta, Ščernjavič (od 62. Strajnar), Kurtović (od 74. Jovičević), Maruško, Nuhanović (od 85. Turudija), Vizinger (od 85. Kurež), Maroša (od 62. Spiridonović).
* Rumeni kartoni: Florucz, Vidovšek; Kurtović, Maroša, Sadriu.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Olimpije so po veličastni zmagi na povratni tekmi za drugi zaporedni nastop v konferenčni ligi proti Rijeki tri dni kasneje skočili še na vrh prvenstvene lestvice.

Na koncu visoka zmaga proti Muri je četrta Olimpije v prvenstvu, ob treh remijih pa so po sedmih tekmah varovanci Victorja Sancheza še neporaženi. Za črno-bele je bil to tretji poraz, ob tem imajo prav tako štiri zmage in so zdaj na petem mestu.

Ljubljančani so imeli več od igre, a pretirano nevarni sprva niso bili. Raul Florucz je v šesti minuti z desne in 11. z leve strani ogrel dlani Florijana Raduhe, v 16. minuti pa je z glavo zgrešil Marko Ristić.

Od daleč sta poskusila Peter Agba v 21. in David Sualehe v 23. minuti, vmes pa je iz mrtvega kota po preigravanju in poskusu podaje skorajda Raduho presenetil Florucz, a s pomočjo Murinega vratarja zadel vratnico.

V nadaljevanju se je dogajanje na zelenici malce umirilo, omembe vreden je bil še poskus z glavo Pedra Lucasa v 35. minuti in skorajšnji avtogol po strelu Florucza, ko je žoga po slabem strelu zadela Kaia Cipota in za las končala prek vrat.

Najlepšo priložnost za domače vodstvo je imel tik pred koncem prvega polčasa Pedro Lucas, ki je po podaji Sualeha meril malenkost mimo desne vratnice Murinih vrat.

V 52. minuti pa je Olimpija le kronala terensko premoč. Po dolgi podaji Ristića je Florucz sam stekel proti Raduhi in žogo prek njega poslal v mrežo za prvi gol v tej sezoni državnega prvenstva.

Prav Florucz je v 56. minuti izzval obrambo Raduhe, ki je po močnem strelu z roba kazenskega prostora nekoliko z desne žogo poslal čez svoja vrata. Po posledičnem kotu je Lucas še enkrat poskusil z glavo, a je Raduha vnovič lepo posredoval.

V 64. minuti so muraši prvič sprožili strel proti vratom Olimpije, rezervist Srđan Spiridonović je iz velike razdalje le ogrel do takrat neopaznega domačega vratarja Matevža Vidovška.

Matic Maruško je v 72. in 76. minuti slabo streljal od daleč, na drugi strani pa je podobno storil tudi Agba v 78.

Olimpija je zmago potrdila v 79. minuti, ko je imel po podaji najboljšega posameznika tekme Florucza v osrčju kazenskega prostora rezervist Diogo Pinto dovolj časa, da je ustavil žogo, nato pa jo še poslal mimo nemočnega Raduhe.

Pinto je nato udaril še enkrat, ko je prišel do odbite žoge in z roba kazenskega prostora malce z desne neubranljivo zadel v desni zgornji kot Murinih vrat. To je bil Portugalčev tretji zadetek v državnem prvenstvu.

Soboški zasedbi se je še naprej vse podiralo. V 88. minuti je iz zahtevnega kota rezervist Dino Kojić zadel skozi noge nepozornega Raduhe in postavil končni izid.

Po reprezentančnem premoru bo Olimpija v soboto, 14. septembra gostovala pri Kalcerju Radomljam, Mura pa bo isti dan gostila Primorje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    V Stožicah bodo še drugo sezono zapored priča evropski jeseni, Olimpija pa se bo po odlični četrtkovi predstavi na tekmi z Rijeko v Prvi ligi Telemach pomerila z Muro. Kdo bo boljši?

DELI NA