09.06.2024 | A
Odmevi po tekmi z Bolgarijo

Naša izbrana vrsta je v vročem sobotnem popoldnevu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred potjo v Nemčijo. Tokrat so Kekovim izbrancem nasproti stali Bolgari, ki so se izkazali za trd oreh: reprezentanca se je od Stožic poslovila z remijem. »Po eni strani je v redu, da se nadaljuje serija neporaženosti, po drugi strani pa nisem zadovoljen, da nismo zmagali,« je po srečanju vtise strnil selektor Matjaž Kek. Tehtnice v korist Slovenije niso prevesile niti rotacije v drugem polčasu. »V igro sem poslal šest svežih igralcev, igralcev, ki bi morali z večjo dinamiko in angažiranostjo narediti razliko. Tega nisem dobil. Vem, da je termin neugoden, tu je še vročina, treningi in vse ostalo, a sem vseeno pričakoval več. Z nekaterimi stvarmi pa sem bil zadovoljen.«

Dogajanje pred tekmo je zaznamoval predvsem končni seznam nogometašev, ki bodo v torek odpotovali v Wuppertal. Doma so ostali Matevž Vidovšek, Žan Zaletel, Miha Zajc in Luka Zahović, vendar pa ni, kot poudarja Kek, nič vklesano v kamen. »Skrbi me, ker nekateri igralci tudi drugo tekmo zapored niso bili nared za igranje. Lahko počakam še dva, tri dni. Če ne bo polnega treninga na pričakovanem nivoju, bomo morali menjati. Narediti je treba vse, da bo kader kompleten. Tudi fantom, ki sem jih pustil doma, sem povedal, da je zadeva odprta vse do dneva pred tekmo z Dansko.«

»Absolutno je težko igrati v teh razmerah, kakršne nas bodo čakale tudi v Münchnu. Fizika mora biti na pravi ravni, če ni, ima Slovenija težave. Na Euru si ne moremo privoščiti, da nasprotniku že v drugi minuti podarimo zadetek. Po drugi strani pa Slovenija v Stožicah ostaja neporažena. Iz tega srečanja moramo povleči pozitivne stvari. Tako samozavestni, kot smo bili doslej, gremo tudi v Nemčijo,« je po koncu zatrdil Timi Max Elšnik, pogledal pa je tudi proti uvodni tekmi, ki Slovenijo čaka v nedeljo: »Z Dansko imamo še neporavnane račune. V Köbenhavnu ni bilo najlepše, a bomo tokrat igrali na nevtralnem terenu. Mislim, da jim lahko vrnemo za tisti poraz.«

»Na koncu nismo zmagali, a je pozitivno to, da smo se po zaostanku hitro vrnili. Pred nami so zahtevne tekme, na katere se bomo morali pripraviti ne le fizično, temveč tudi mentalno,« poudarja kapetan Jan Oblak. Slovenski čuvaj mreže je v soboto spet dobro opravil svoje delo, čeprav ga je uvodoma z bele točke prelisičil Kiril Despodov.

Izid je nekaj minut pozneje poravnal Andraž Šporar, ki se je dobro odzval po podaji iz kota. Strelec edinega zadetka za Slovenijo ni bil zadovoljen z razpletom, v Nemčiji pa napoveduje drugačno, še boljšo podobo: »Če nismo pravi, ne moremo premagati niti Bolgarije. A ni čas za paniko, Euro je druga zgodba. Ko bodo udarile emocije, adrenalin, bo Slovenija videti povsem drugače. Še vedno smo v dobrem psihološkem momentu, že dolgo nismo izgubili.«

Ne glede na vse pa bo nedeljsko tekmo v lepem spominu obdržal Nino Žugelj. V drugem polčasu je 24-letni krilni napadalec namreč prišel do prvih minut v dresu z državnim grbom. »Občutki so lepi. Vsak mlad nogometaš si želi zaigrati za slovensko reprezentanco. Rad bi se zahvalil selektorju, ki mi je danes to omogočil. Po drugi strani pa je še veliko prostora za napredek. Treba je iz dneva v dan trenirati, se dokazovati na igrišču.«

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.
  • 26.08.2024 | A
    Šporar v sodniškem dodatku zadel za zmago, med strelci tudi Horvat
    Med slovenskimi reprezentanti sta se minuli konec tedna strelsko izkazala Adraž Šporar, ki je Panathinaikosu prinesel zmago v izdihljajih tekme ter Tomi Horvat, ki je Sturmu pomagal do tretje zaporedne zmage v novi sezoni.
  • 21.08.2024 | A
    Šeško sezono začel v svojem slogu, Balkovec in Vipotnik zadela že v drugem krogu
    Minuli konec tedna so tudi uradno novo klubsko sezono začeli vsi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško se je med strelce vpisal že pred začetkom prvenstva, natančna pa sta bila tudi Jure Balkovec in Žan Vipotnik.
  • 19.08.2024 | A
    Vid Belec zaključil reprezentančno kariero
    Vid Belec se po dobrem desetletju reprezentančne kariere poslavlja od dresa izbrane vrste Slovenije. Štiriintridesetletnik je v golu članske reprezentance Slovenije odigral 21 tekem.
  • 13.08.2024 | A
    Vanja Drkušić novi nogometaš Zenita
    Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z Zenitom podpisal petletno pogodbo.
  • 03.08.2024 | A
    Žan Vipotnik na Otok
    Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.
  • 30.07.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmi z Avstrijo in Kazahstanom
    Slovenska nogometna reprezentanca se po uspešnem Evropskem prvenstvu 2024 podaja proti novim izzivom. Varovanci Matjaža Keka bodo septembra pričeli z nastopanjem v Uefa Ligi narodov, kjer jo čaka zahtevna skupina B3 z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom.
  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.

DELI NA