Mladinci Maribora tudi v drugo boljši od prvega evropskega nasprotnika

Gibraltarski Lincoln Red Imps je izgubil tudi drugo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov z Mariborčani. Slovenski prvaki, ki so prvo tekmo dobili s pol ducata zadetkov, so v Kidričevem slavili z 2:0.

UEFA MLADINSKA LIGA PRVAKOV - PRVI KROG

MARIBOR U19 - LINCOLN RED IMPS U19 2:0

Strelca: Milošević (15'), Roze (50').
Maribor U19: Antonič, Schaubach, Lorbek, Rasheed (59' Kramberger), Mikluš Senekovič, Osterc (46' Agbeko), Rabič (75' Podlesnik), Belovič, Roze (59' Antič Kurbus), Milošević (59' Vogrinčič), Rožič Šuligoj. Trener: Radovan Karanović.
Lincoln Red Imps U19: Smith, Soteci, Chipolina, Garro, Payas (75' Poggio), Collado, Bautista (87' Penfold), Borda, Gonzalez (59' Rowbottom), Avellano (87' Key), Peacock. Trener: Ryan Casciaro.

Radovan Karanović je v skladu z visoko prednostjo pred povratno tekmo pošteno premešal enajsterico, saj so tekmo v primerjavi z gostovanjem v Gibraltarju pričeli zgolj štirje nogometaši, Osterc, Lorbek, Rasheed in Mikluš Senekovič.

Gostitelji povratnega obračuna so povedli iz prvega udarca proti vratom Gibraltarcev. Na razmočeni zelenici Športnega parka Kidričevo se je v gneči pred vrati najbolje znašel Erik Milošević in zadel z neposredne bližine. Sedem minut po golu je poskušal še Belovič, kmalu zatem je znova zapretil tudi Milošević, a se izid v prvem polčasu ni več spremenil.

Gibraltarska mreža se je znova zatresla v peti minuti nadaljevanja tekme, Patrik Roze pa je zadel z natančnim udarcem z roba kazenskega prostora. V 67. minuti je bil nevaren Rožič Šuligoj, a so se gostje reševali z izbijanjem žoge z gol črte, Antič Kurbus pa je v končnici srečanja meril mimo leve vratnice.

Naslednji tekmec mladinske ekipe Maribora bo kijevski Dinamo.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Nemškemu prvoligašu nudili dober odpor
    Nogometaši Olimpije so se na prvi tekmi ligaškega dela UEFA Konferenčne lige dobro zoperstavili Heidenheimu. Zmaji so po dobri igri v drugem polčasu izenačili z golom Alexa Blanca, a so se zmage vseeno veselili pri nemškem prvoligašu.
  • 02.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje začelo s porazom
    Nogometaši Celja so v 1. krogu UEFA Evropske konferenčne lige v gosteh izgubili proti Vitorii Guimaraes z 1:3 (0:2). Izbranci Alberta Riere bodo drugo tekmo v tekmovanju igrali 24. oktobra, ko bodo v 2. krogu gostili Istanbul Basaksehir.
  • 02.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji uvodoma z nemškim debitantom
    Nogometaši Olimpije drugo zaporedno evropsko jesen pričenjajo z gostovanjem v Nemčiji. Gostitelj zmajev bo Heidenheim, letošnji debitant v tekmovanjih Evropske nogometne zveze.
  • 01.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani za zgodovino pri starih znancih
    Ekipo Celja v sredo, 2. oktobra, v sklopu UEFA Evropske konferenčne lige čaka zgodovinsko gostovanje na Portugalskem, kjer se bodo pomerili z ekipo Vitorie iz Guimarãesa. To bo prvi nastop Celjanov v skupinskem delu evropskih tekmovanj, kar pomeni poseben mejnik za klub.
  • 01.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Napredovanje potrditi z novo zmago
    Mladinska selekcija Maribora bo v Kidričevem odigrala povratno tekmo prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti upi so dvoboj z gibraltarskim tekmecem odločili že na prvi tekmi, a je želja jasna, napredovanje potrditi novo zmago.
  • 26.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    ŽNK Mura Nona brez skupinskega dela lige prvakinj
    Izbranke Vladimirja Kokola so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij v Murski Soboti izgubile proti avstrijskemu St. Pöltnu z 0:5 (0:3). Avstrijke so dobile že prvo tekmo s 3:0.
  • 25.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Pred domačo publiko pokazati še več kot v Avstriji
    Danes in jutri se bo sklenil 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj. V igri za napredovanje tudi naše državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona, ki so na prvi tekmi drugega kroga izgubile proti St. Pöltnu z 0:3.
  • 19.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V 2. polčasu poražene v Avstriji
    Nogometašice Mure None so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v gosteh izgubile proti St. Pöltnu z 0:3. Povratna tekma bo 26. septembra v Murski Soboti.
  • 19.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V pričakovanju prve tekme v Avstriji
    Nogometašice ŽNK Mure None danes igrajo uvodno tekmo 2. kola kvalifikacij za ligo prvakinj. Gostujejo v Avstriji pri ekipi SKN St. Pölten. O napredovanju bosta odločali današnja tekma in povratna čez teden dni v Murski Soboti (19.00).

DELI NA