10.09.2013 | U21
Mladi Slovenci remizirali z Danci

Mlada slovenska reprezentanca je danes v Ajdovščini odigrala tretjo kvalifikacijsko tekmo za EP U-21 2015. Razburljivo srečanje z Danci je postreglo s preobrati, na koncu pa ste se oba tekmeca zadovoljila z neodločenim rezultatom 2:2. Slovenci so oba zadetka dosegli že v prvem polčasu, ko sta se veselila Haris Vučkič in Andraž Šporar.

Kvalifikacije za EP U-21 2015, skupina 2:

Slovenija – Danska  2:2 (2:1)

Mestni stadion v Ajdovščini, 500 gledalcev
Sodnik: Nikolaj Hanni
Strelci: Vučkič 32, Šporar 38. ; Brock-Madsen 30., L. Christensen 65.
Rumeni kartoni: Šporar, Benedičič, Pučko, Trajkovski ; Toutouh, Vestergaard, Olsen
Rdeči kartoni: /

Slovenija: Jug, Krajnc, Mitrovič, Trajkovski, Palčič, Črnic, Vučkič (od 69. Bratanović), Benedičič, Pučko, Vrhovec (od 79. Derviševič), Šporar (od 58. Zajc)
Danska: Ronnow, Remmer, A. Christensen, Vestergaard, Knudsen, Olsen (od 65 L. Christensen), Thomsen, Larsen (od 12. Jradi), Poulsen, Brock-Madsen (od 89. Zohore), Toutouh

Reprezentanca Slovenije do 21-let je po porazih z Estonijo in Rusijo nestrpno pričakovala obračun z Dansko, ki je v Ajdovščino prišla s stoodstotnim izkupičkom. Samozavestni gostje so bolje pričeli s tekmo in si že v 7. minuti pripravili lepo priložnost za vodstvo, a so Slovenci s skupnimi močmi uspeli preprečiti pot žogi čez golovo črto. Neprestano grožnjo izbrancem Tomaža Kavčiča je predstavljal predvsem Jonas Knudsen, ki je pošiljal dolge žoge v kazenski prostor, kar po podajah iz avta. Tako je padel tudi vodilni zadetek Dancev, ko je Knudsen z dolgim predložkom najprej poskrbel za zmedo v zadnji vrsti Slovenije, kmalu zatem pa je žogo na desni strani pričakal Christoffer Remmer, poslal še en visok predložek na rob kazenskega prostora Slovenije, kjer je bil najbolj spreten Nicolai Brock-Madsen, se otresel slovenskih branilcev in rutinirano premagal Ažbeta Juga. Gostitelji so imeli hitro pripravljen odgovor. Že dve minuti kasneje je namreč Andraž Šporar poslal žogo v prazen prostor na desni strani danske obrambe, kjer se je odlično znašel Haris Vučkić in s strelom iz težkega položaja potrdil nesporno nogometno znanje. Na krilih izenačenja so Slovenci zaigrali bolj podjetno in že v 38. minuti prišli do popolnega preobrata. Takrat so si izmenjali nekaj žog približno 25 metrov od nasprotnih vrat, na kar se je za strel odločil Šporar in z natančno odmerjenim udarcem premagal Frederika Ronnowa.

V drugem polčasu je slovenski selektor postregel z nekoliko drugačno taktiko, ki je delovala odlično, a žal le do 65. minute. Danci so imeli večjo posest žoge, Slovenci pa so pretili preko bliskovitih protinapadov, kjer je pogosto prišla do izraza hitrost Mateja Pučka. Gostitelji iz nekaj obetavnih situacij niso uspeli povišati prednosti, Danci pa so prvič resneje zapretili v 63. minuti, ko je strelec vodilnega zadetka sprožil neoviran z desne strani, a je slovenski vratar njegov strel ubranil. Ponovitev te akcije smo dočakali le dve minuti kasneje, le da je tokrat rezervist Lasse Christensen ob prvem stiku z žogo uspel zatresti slovensko mrežo. Po nekaterih menjavah so bili v končici ponovno bolj nevarni domačini, ki so z dobro igro Žana Benedičiča in Amirja Derviševića postali dominantni v zvezni vrsti. Najlepša priložnost za zmago se je ponudila Dejanu Trajkovskemu, ki jev 85. minuti streljal z leve strani, vendar je danski vratar tudi njegov poizkus odbil v kot.

Slovenija je tako prišla do prve točke v letošnjih kvalifikacijah, medtem ko jih imajo Danci že sedem. Prav današja predstava pa je dokazala, da Slovenci sodijo precej višje, kot kaže trenutna lestvica skupine 2, tako da lahko z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone. Nova priložnost bo že  11. oktobra, ko Slovenci odhajajo na Dansko, le štiri dni kasneje pa se bo Slovenija pred domačimi gledalci pomerila z vrstniki iz Bolgarije.

Tomaž Kavčič, selektor Slovenije: »Mojim varovancem bi čestital za predstavo, s kančkom sreče bi morda lahko iztržili tudi zmago, a rezultat je vendarle realen, saj so tudi Danci imeli svoje priložnosti. Najbolj pomembno je, da zdajšnji rod odigra čim več težkih in kakovostnih tekem ter se razvija. Gremo naprej.«

Tekst: MKo, STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2024 | U21
    V odločilno tekmo z Avstrijo z dokazano zasedbo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo 11. oktobra v avstrijskem Dunajskem Novem mestu odigrala zadnjo in odločilno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let.
  • 11.09.2024 | U21
    Po novi zmagi pogled tudi proti tekmi z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v torkovem večeru na stadionu Fazanerija v Murski Soboti gostila reprezentanco Cipra in z zmago 2:0 ohranila prvo mesto v skupini H kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | U21
    Slovenija z zmago proti Cipru ostaja prva v skupini
    Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na sedmi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem 2025 danes v Murski Soboti premagala Ciper z 2:0 (1:0).
  • 09.09.2024 | U21
    V Fazaneriji s Ciprom
    Mlado reprezentanco Slovenije v torkovem večeru čaka še zadnja domača preizkušnja v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo v Fazaneriji pomerila s Ciprom.
  • 07.09.2024 | U21
    Srce še enkrat pustili na igrišču
    Reprezentanca Slovenije do 21 let je tudi v Angersu nadaljevala niz neporaženosti, mladi Slovenci so na šesti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 iztržili 13. točko. Selektor Milenko Aćimović je ekipo pohvalil za prikazano.
  • 06.09.2024 | U21
    Mladi Slovenci neporaženi tudi iz Francije
    Mlada reprezentanca Slovenije je v dvoboju s Francijo podaljšala niz neporaženosti in ostaja vodilna ekipa skupine H. Slovenci so z golom Tia Cipota dobili prvi polčas, po francoskem izenačenju pa so z nekaj odličnimi posredovanji Martina Turka prišli do točke.
  • 04.09.2024 | U21
    Sešlar pred gostovanjem v Franciji: ”Želimo biti prvi v skupini”
    Slovenska izbrana vrsta do 21 let se že nahaja v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Za tem varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
  • 03.09.2024 | U21
    Mlada reprezentanca v zaključek kvalifikacij z jasnim ciljem
    Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na septembrski preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Nantesu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.
  • 27.08.2024 | U21
    Aćimović izbral za Francijo in Ciper
    Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci selektorja Milenka Aćimovića bodo 6. septembra ob 18.30 gostovali v Franciji, 10. septembra ob 18.00 pa bodo na Fazaneriji gostili izbrano vrsto Cipra.
  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.

DELI NA