09.07.2024 | 1. SŽNL
Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje

Matej Rožič Mavrič, nekdanji reprezentant Slovenije, je novi glavni trener članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. Na klopi članske ekipe je nasledil Aljaža Gornika.

»Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.

Rojeni Pirančan živi v Novi Gorici, kjer je nazadnje deloval tudi kot trener. V Nogometnem društvu Gorica je v prejšnji sezoni vodil kadetsko selekcijo, od lanskega septembra pa je del trenerskega štaba ženske reprezentance Slovenije. Po koncu uspešne nogometne kariere je v Kopru in Novi Gorici deloval tudi kot športni in tehnični direktor.

Primorec bo paleto izkušenj zdaj nadgradil z delovanjem v ženskem klubskem nogometu: »Moja dosedanja pot je bila sestavljena tako, da sem želel z vseh strani videti, kako nogomet funkcionira izven oziroma ob igrišču. Ko sem zaključil aktivno kariero nogometaša, sem bil tehnični vodja in športni direktor v Kopru, nato pa še tehnični direktor v Novi Gorici. Nato sem začutil, da je prišlo do pomanjkanja stika z igriščem, zato sem se odločil podati v trenerske vode. Trenutno zaključujem izobraževanje za UEFA Pro licenco. Kot trener mirenske Adrie sem se že preizkusil v članskem klubskem nogometu, v Novi Gorici pa sem delal s selekcijama do 15 in 17 let.«

Nekdanji osrednji branilec je izbrani vrsti Slovenije, za katero je odigral 37 tekem, pomagal do uvrstitve na svetovno prvenstvo v Južni Afriki. Še prej je z Gorico osvojil tri lovorike, naslov državnega prvaka in dve pokalni kroni, pokalni uspeh pa je ponovil še kot član norveškega Moldeja. Zatem je v dresu Koblenza spoznal drugo nemško ligo, pred vrnitvijo domov, ko je zaigral za Koper, pa je kot nogometaš Kapfenberga nastopal še med avstrijsko nogometno elito.

»Igralske izkušnje so lahko plus pri delu, nikakor pa to ne sme biti nekaj, na kar se naslanjaš kot trener. Trenerstvo je nekaj popolnoma drugega kot igralska kariera. Te izkušnje lahko služijo zgolj kot perspektiva, ko želiš videti, kako igralke oziroma igralci iz lastnega vidika gledajo na določeno stvar,« je še poudaril 45-letni Rožič Mavrič.

Radomljanke z individualnim delom priprav pričenjajo v prihodnjih dneh, z novim trenerjem pa bodo na igrišču prvič sodelovale po koncu julijske reprezentančne akcije.

Tekst: ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
    Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
  • 05.07.2024 | 1. SŽNL
    Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
    V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
  • 04.07.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
    Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Še zadnji dejani sezone članic
    V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
  • 18.05.2024 | 1. SŽNL
    Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
    Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
  • 17.05.2024 | 1. SŽNL
    Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)
  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.

DELI NA