Mariborčani izkoristili številčno prednost

Po Olimpiji je tudi Maribor dobil domačo tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci so dobro uro dvoboja odigrali z igralcem več, odpor Universitatee pa sta v drugem polčasu strla Jan Repas in Arnel Jakupović.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE

MARIBOR - UNIVERSITATEA CRAIOVA 2:0 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, 5500 gledalcev, sodniki: Kristoffersen, Dahl, Mastrup (vsi Danska).
Strelca: 1:0 J. Repas (57.), 2:0 Jakupović (88.).
Maribor: Jug, Širvys (od 82. Sikošek), Vidmar, Šoštarič Karič (od 73. (od 73. M'Bondo), Milec, J. Repas, Ž. Repas, Božić (od 73. Borys), Iličić, Barišić (od 60. Jakupović), Beugre.
Universitatea Craiova: Popescu, Vladoiu (od 83. Capatina), Maldonado, Zajkov, Bancu, Cretu (od 83. Baiaram), Mekvabishvili, Mora (od 36. Badelj), Diaz (od 46. Oshima), Mitrita, Ivan (od 60. Koljić).
Rumena kartona: Širvys; Diaz.
Rdeči karton: Maldonado (31.).

Mariborska ekipa po izpadu iz kvalifikacij UEFA Evropske lige - v prvem krogu jo je izločil bolgarski Botev iz Plovdiva - mednarodno pot nadaljuje v UEFA Evropski konferenčni ligi. Na prvi tekmi drugega kvalifikacijskega kroga je domača ekipa, ki je večji del tekme imela igralca več na zelenici, v Ljudskem vrtu ugnala štirikratne romunske prvake. V drugem polčasu sta zadela Jan Repas in Arnel Jakupović.

Štajerci so obetavno začeli obračun. Že v četrti minuti je Žan Repas odvzel žogo tekmecu in prodrl v kazenski prostor, njegov strel z desetih metrov pa je z bravurozno obrambo zaustavil vratar Laurentiu Popescu. Po krajšem zatišju so prvo nevarno akcijo uprizorili gosti, po predložku Nicusorja Bancuja pa je Andrej Ivan z glavo streljal mimo desne vratnice Ažbeta Juga. Le minuto kasneje so si novo priložnost priigrali tudi gostitelji, strel Litovca Pijusa Širvysa z 20 metrov pa je zletel mimo leve vratnice romunskega gola.

V 26. minuti je ideolog mariborske igre Josip Iličić lepo podal Maksu Barišiću, nevarnost pa je v kazenskem prostoru v zadnjem hipu odklonil Bancu. Od 31. minute naprej so Mariborčani imeli igralca več na igrišču, potem ko je Denil Maldonado - kot zadnji igralec v polju - na nedovoljen način zaustavil Etienna Beugreja, ki je na današnji tekmi nastopil kljub smrti svojega očeta. Napadalec iz Slonokoščene obale bo v domovino odpotoval v petek. Afričan je v končnici prvega polčasa dosegel zadetek, a je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Vijoličasti so imeli v drugem polčasu terensko premoč. V 56. minuti je strel Iličića končal mimo leve vratnice Popescuja, le minuto kasneje pa je Kranjčan z lepo globinsko podajo v ogenj poslal Jana Repasa, ki je po natančnem strelu soigralce popeljal v vodstvo z 1:0. Izbranci Anteja Šimundže so si novo priložnost priigrali v 69. minuti, po dolgi akciji in ostrem predložku Arnela Jakupovića z leve strani so Svena Šoštariča Kariča centimetri ločili od drugega gola v Ljudskem vrtu.

Pet minut kasneje je bilo vroče tudi pred domačimi vrati, po strelu z glavo Gjoka Zajkova pa je žoga zletela mimo leve vratnice Juga. Mariborčani so tudi v zadnjem delu imeli premoč, v 88. minuti pa so podvojili prednost. Po ostrem predložku kapetana Martina Milca z desne strani je Jakupović po natančnem strelu z glavo postavil končni izid na tekmi.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Nedeljsko popoldne bo zaznamoval štajerski derbi. Pred tedni so slavili Celjani, kako se bo končalo tokrat?
  • 03.10.2024 | Prva liga Telemach
    Igralec meseca Prve lige Telemach: Jan Repas
    Jan Repas je zmagovalec septembrskega izbora za najboljšega igralca meseca Prve lige Telemach. V glasovanju je ob strokovni komisiji Nogometne zveze Slovenije sodelovala tudi javnost.
  • 01.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Napredovanje potrditi z novo zmago
    Mladinska selekcija Maribora bo v Kidričevem odigrala povratno tekmo prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti upi so dvoboj z gibraltarskim tekmecem odločili že na prvi tekmi, a je želja jasna, napredovanje potrditi novo zmago.
  • 29.09.2024 | Prva liga Telemach
    Mariborčani do zanesljive zmage v Domžalah
    Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagal Domžale s 3:0 (2:0).
  • 27.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Domžale po četrtini odigranih tekem še čakajo na prvo zmago. Lahko presenetijo in do nje pridejo proti Mariboru?
  • 22.09.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor do zanesljive zmage v Lendavi
    Nogometaši Nafte 1903 so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:0).
  • 20.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Nafta 1903 - Maribor
    Pod vinogradi bomo priča srečanju dveh zasedb, ki sta v zadnjem tednu dni priznali premoč Celjanom. Kdo se bo bolje odzval?
  • 18.09.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili štajerski derbi z mojstrovino Sešlarja
    Na zaostali tekmi 2. kroga Prve lige Telemach so nogometaši Celja v štajerskem derbiju premagali Maribor z 2:1 (1:0).
  • 18.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora s pol ducata zadetkov ugnali gibraltarske vrstnike
    Mladinska selekcija Maribora je uspešno opravila s prvo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov. Četa Radovana Karanovića je na gibraltarskih tleh z 0:6 premagala ekipo Lincoln Red Imps.
  • 17.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborski mladinci v Gibraltarju
    Mladinci Maribora so si z naslovom državnih prvakov priigrali nov nastop na mednarodnem odru. Prvi tekmec vijolic v letošnji izdaji UEFA Mladinske lige prvakov bo gibraltarski Lincol Red Imps, ki bo v sredo gostil prvi obračun.

DELI NA