06.07.2013 | Ženska A
Lara Ivanuša ponosna na soigralke, vesela pa vabila v AA vrsto

Lara Ivanuša je v tej sezoni zagotovo tista igralka, ki je s svojimi igrami, potezami in zadetki dodobra opozorila nase. 25 golov je dosegla za novinke, ekipo Radomelj, v 1. ligi, za nameček je prišla v člansko vrsto, z ekipo do 17 let pa je pred tednom dni slavila zmago na Uefinem razvojnem turnirju.

Upoštevali nasvete

»S turnirjem v Srbiji sem zelo zadovoljna, saj smo osvojile prvo mesto in prikazale dobro igro,« uvodoma pove Lara, ki ne skriva, takega uspeha pa s soigralkami niso pričakovale. »Ne, zmage nismo pričakovale, saj so bile vse tri tekme zelo težke tekme in bi se lahko prevesile tudi v nasprotnikovo korist.« Izvemo pa, kako jih je na tekme pripravila selektorica Tina Kelenberger, ki vodi to generacijo deklet. »Selektorica je od nas zahtevala da razvijemo svojo igro, da igramo kolektivno ter da se borimo po svojih najboljših močeh.«

Zdi se, da so pobude, ideje in zahteve padle na plodna tla. »Mislim, da smo zahteve dokaj dobro izpolnile, vendar nas kljub temu čaka še veliko dela.« Lara je precej kritična, kar je dobro in odlična osnova za napredek: »Naša igra ni bila konstantno dobra skozi celo tekmo in težko sestavimo dva enakovredna polčasa.« Lara se je izkazala tudi v Srbiji, že uvodoma je zabila tri žoge v mrežo Turkinj, da bi potem Slovenke po enajstmetrovkah s 7:6 strle odpor tekmic: »S svojo igro sem dokaj zadovoljna, vendar pa bi bilo vedno lahko bolšje, kajti je še veliko elementov v igri ki jih moram izboljšati.«

Igranje v članski reprezentanci

Dobre igre v dresu Radomelj in mlade zasedbe do 17 let niso ostale neopažene pri selektorju članske vrste Damirju Robu, ki je Ivanušo povabil med članice: »Vabilo članskega selektorja mi pomeni zelo veliko saj je to največ kar lahko nogometašica dobi,« Lara ni skrivala navdušena ob tem veselem dogodku. »Prvič ko sem prišla v isto garderobo, sem seveda imela malo treme, vendar mi je bilo lažje ker sem nekaj igralk poznala že od prej in so me res lepo sprejele. Z nasveti so mi pomagale prav vse igralke, Mateja Zver pa je bila tista, od katere sem se največ naučila.«

Počitek pred novo sezono

Ni skrivnost, da so Laro snubili na več koncev, a je zatrdila, da bo tudi v novi sezoni branil barve Radomlje, za njo pa bo to šele druga sezona v članski vrsti. Vesela in ponosna je na pomoč ter podporo družine, ki je stoji ob strani, brat David in oče pa sta bila tista, ki sta jo za nogomet sploh navdušila. Sedaj bo nekaj prostega časa, da si napolni baterije za novo sezono. O Lari se bo v prihodnjih letih se slišalo in govorilo. Da bo le zdravja obilo, potem bo na zelenici lahko razvila ves svoj potencial in talent, ki ga premore. 

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2024 | Ženska A
    Zala Meršnik se seli v Savdsko Arabijo
    Slovenska reprezentančna vratarka 23-letna Zala Meršnik bo odslej branila barve savdskega kluba Al-Ittihad, klub je potrdil prestop in selitev naše reprezentantke iz Španije v Savdsko Arabijo. Zala je okrepila Al-Ittihad.
  • 20.07.2024 | Ženska A
    Reprezentantka Izabela Križaj se seli k avstrijskim prvakinjam
    Še ena od slovenskih reprezentantk se seli na tuje. 24-letna bočna igralka Izabela Križaj bo svojo športno nadaljevala v Avstriji, kjer bo okrepila SKN St. Pölten, serijske avstrijske državne in pokalne prvakinje.
  • 19.07.2024 | Ženska A
    Proti Avstriji v 1. krogu dodatnih kvalifikacij za EP 2025
    Po prvem krogu kvalifikacij, sklenil se je minuli torek, so si nastop na evropskem prvenstvu zagotovile Danska, Anglija, Francija, Nemčija, Islandija, Italija, Nizozemska, Španija in gostitelj Švica. Na prvenstvu bo tekmovalo 16 ekip, sedem mest pa je še na voljo. Za teh sedem pozicij se bo v dodatnih kvalifikacijah borilo 28 reprezentanc.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    Z zmago sklenile kvalifikacije, v petek žreb
    Ženska članska reprezentanca je z odliko končala uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici. Varovanke selektorja Saše Kolmana so na 6. tekmi dosegle še šesto zmago: nocoj so v Kidričevem s 4:0 porazile Severno Makedonijo.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    V Kidričevem proti Severni Makedoniji
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca nocoj s tekmo proti Severni Makedoniji v Kidričevem končuje uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 15.07.2024 | Ženska A
    Zanima jih le zmaga
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo v torek ob 19. uri odigrala zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za EP 2025. V torek v Kidričevem gostuje Severna Makedonija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Nocoj proti Moldaviji
    "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
  • 11.07.2024 | Ženska A
    Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
    Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
  • 10.07.2024 | Ženska A
    Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
    „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.

DELI NA