17.11.2014 | A
Katanec: Fantje imajo priložnost, da se izkažejo

Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 18.00 odigrala zadnjo tekmo v letu 2014. Selektor Srečko Katanec bo v Stožicah predvidoma preizkusil nekatere manj izkušene nogometaše, ki bodo skušali izkoristiti svojo priložnost proti zvezdniški selekciji Kolumbije.

»Čaka nas izredno težka prijateljska tekma. Želim da ljudje podprejo fante v dobrem in v slabem, saj bodo nekateri šele prvič nastopili v majici z državnim grbom. Fantje imajo priložnost, da se pokažejo na najvišjem možnem nivoju. Igrali bodo proti izjemni reprezentanci, ki razpolaga s pravo plejado vrhunskih nogometašev,« je sedmi sili predstavil osnovni namen prijateljskega obračuna s Kolumbijo Katanec, ki se ne boji morebitnega slabšega rezultata.

»Ni me strah izgubiti s petimi, šestimi goli razlike. To se dogaja tudi precej večjim reprezentancam. Želim igrati proti močnim nasprotnikom, saj lahko le na ta način ugotovim, kako se znajo določeni igralci prilagoditi in odreagirati na zahtevne situacije. Ne gre za spektakel, osebno želim preveriti, kdo od vpoklicanih je sposoben igranja na tako visokem nivoju. Terminov za prijateljske tekme je malo, potrebno je izkoristiti vse, kar se ponudi. Zame je tekma proti Kolumbiji izredno pomembna,« razmišlja slovenski selektor.

Katanec je pred obračunom s Kolumbijo ostal brez nekaterih standardnih prvokategornikov, ki so se vrnili v klubske sredine, medtem ko je Benjamin Verbič na treningu staknil poškodbo. Prostor se tako odpira Robertu Beriču, Damjanu Boharju, Goranu Cvijanoviču, Džengisu Čavuševiču, Eriku Janži in Petru Stojanoviču, ki so bili vpoklicani zgolj za tekmo s Kolumbijci.

»Enajsterico imam zamišljeno, večina nogometašev pa bo igrala po 45 minut. Priložnost bodo dobili vsi. Vpoklicani nogometaši bi po mojem mnenju morali predstavljati našo reprezentančno prihodnost, tako da me res zanima, kako se bodo znašli,« o udarni enajsterici Katanec, ki bo za torkov spektakel primoran poiskati tudi nadomestnega kapetana.

»O kapetanskem traku še nisem razmišljal. Običajno zaupam vlogo kapetana igralcu, ki ima največ reprezentančnih nastopov ,« je na petnajsto obletnico slovenske uvrstitve na evropsko prvenstvo povedal Katanec in zaključil z nagovorom za novince. »Če bodo novinci zagrabili priložnost, bom izredno vesel, saj bom tako pridobil nove kandidate za A-reprezentanco.«

Izbrana vrsta Slovenije bo imela na največjem slovenskem stadionu zelo močno podporo s tribun, saj je zanimanje za tekmo s Kolumbijo ogromno. Če si še niste uspeli zagotoviti vstopnice, to storite čimprej, saj dragocenih lističev hitro zmanjkuje.

Tekst: MKo
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | A
    Kek izbral za Norveško in Kazahstan
    Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi Uefa lige narodov z Norveško in Kazahstanom. Slovenci bodo v Osli gostovali 10. oktobra ob 20.45, tri dni kasneje pa jih ob 15.00 čaka še dvoboj v Almatyju.
  • 01.10.2024 | A
    Novembrska tekma z Norveško že razprodana
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo Uefa lige narodov proti Norveški odigrala pred nabito polnimi Stožicami, saj so več kot mesec dni pred obračunom pošle še zadnje vstopnice. Tekma med Slovenijo in Norveško bo 14. novembra ob 20.45.
  • 30.09.2024 | A
    Stopnjevanje strelske forme pred obračunom z Norveško
    Slovenske reprezentante od obračuna z Norveško ločita manj kot dva tedna. Pretekli konec so bili strelsko uspešni Vanja Drkušić, Josip Iličić ter Benjamin Šeško, ki je mrežo nasprotnika zatresel dvakrat ob tem pa prispeval še asistenco. Podajalsko se je izkazal tudi Timi Max Elšnik, ki je do zadetka pomagal svojemu reprezentančnem kolegu.
  • 23.09.2024 | A
    Elšnik na derbiju proti Partizanu priigral enajstmetrovko in ob visoki zmagi prispeval še asistenco
    Pretekle dni so bili v klubih ponovno dejavni slovenski reprezentanti. Timi Max Elšnik je zaigral na svojem prvem derbiju proti Partizanu in pustil velik vtis pri zmagi gostov s 4:0.
  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!

DELI NA