Kamere v Kidričevem, generalka za prvakinje

Nedelja prinaša štiri tekme 4. kroga Ženske nogometne lige Triglav. Kamere Planet TV 2 bodo v Kidričevem, kjer domači Aluminij gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana. Državne prvakinje ŽNK Mura Nona ob 11.30 pričakujejo ŽNK Gažon Le-Log, ob 15. uri se začne tekma Krim – ŽNK Cerklje, ob 16.30 pa še tekma MB Tabor – Primorje Tosla Nutricosmetics. Tekma ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex bo v četrtek, 26.9.

SŽNL, 4. krog, 15.9.
ŽNK Mura Nona – ŽNK Gažon Le-Log (11.30)
Krim – ŽNK Cerklje (15.00)
Aluminij – ŽNK Olimpija Ljubljana (16.00) (prenos na Planet TV2)
MB Tabor – Primorje Tosla Nutricosmetics (16.30)

26.9.
ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex (17.00)

Generalka na ligo prvakinj

Ekipa ŽNK Mura Nona, ki jo vodi trener Vladimir Kokol, bo v domači Fazaneriji gostila Primorke. Domačinke računajo na nove tri točke, hkrati pa je to tudi generalka na četrtek, 19.9., ko ŽNK Mura Nona igra prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakinj. Murašice odhajajo k St. Pöltnu v goste, povratna tekma bo 26.9. v Murski Soboti. Mlada zasedba Gažona se zaveda, da tudi tudi druga sezona v SŽNL sodi v rubriko nabiranja dragocenih izkušenj.

Po treh letih doma

Na jubilejni 20. medsebojni ligaški tekmi se bosta pomerila Krim in ŽNK Cerklje. Obe ekipi sta v tej sezoni pri treh točkah z jasno željo po novi zmagi. „Po več kot treh letih bomo odigrali tekmo na Krimu, kar nas izredno veseli. Manjka prva vratarka Manca Kavšek. Vse ostale igralke so na voljo,“ začne trener Krima Žiga Grgasovič, ki z ekipo ne skriva ciljev: „Z jasnim ciljem gremo v nedeljsko tekmo, zanima nas zgolj polni izkupiček. Vabim vse navijače, da nas pridejo podpret na Krim!“ S svojo računico pričakovanji pa na gostovanje prihajajo igralke ŽNK Cerklje, ki pa so zadnjič v gosteh ugnale krimovke v oktobru 2022.

Na Planet TV2

V Kidričevo k Aluminiju prihaja ŽNK Olimpija Ljubljana. „V nedeljo se pričakuje zahteven nasprotnik, ki v boju za vrh ne sme izgubljati točk proti ekipam, kot smo mi,“ napoved tekme začne trener domačink Sebastijan Jambriško. „Mi v tej tekmi nimamo kaj izgubiti, zato lahko igramo sproščeno, kljub temu moramo igrati odgovorno in disciplinirano od začetka do konca,“ še Jambriško izpostavi, kaj pričakuje od svojih deklet na tekmi, ki bo tudi v prenosu na Planet TV 2.

„Tekme proti nižje uvrščenim ekipa so tiste, ko se lahko ponudi priložnost igralkam, ki ne igrajo toliko, a si na lahko na takih tekmah naberejo minute in izkušnje,“ pa o tekmo v Kidričevem razmišlja trener Olimpije Zdenko Maučec. „Pričakujem zmago, v prvih dveh krogih pa smo pokazali, da smo močna ekipa,“ nadaljuje Maučec, ki je vesel, da se v 3. kolu na teren po zahtevni poškodbi vrnila Ana Milović. „Smo previdni postopoma jo vključujemo. Mesec dni že trenira z nami. In verjamem, da bo kmalu nazaj taka ali pa še boljša Ana, kot je bila pred poškodbo,“ se trener Maučec veseli, ker je Ana Milović vnovič v igralskem kadru.

Smeli načrti Primork

V Mariboru bo na sporedu štajersko-primorski obračun. „V nedeljo pričakujemo ponovno težko tekmo, saj je ekipa Primorja ena izmed boljših v ligi. Kljub nekaterim poškodbam in boleznim verjamem, da bodo tista dekleta, ki bodo dobila priložnost, dale svoj maksimum. Nova tekma za nabiranje novih izkušenj,“ v imenu MB Tabor pove trener Anton Repnik.

„Pričakujemo borbene domačinke, ki se želijo dokazovati iz tekme v tekmo. Seveda pa smo sami delali na tem, da odigramo kvalitetno, napadalno tekmo in tako poskušamo zmago odnesti na Primorsko. Večjih težav z ekipo nimamo, bodo pa sigurno spremembe v ekipi, saj želim da se punce dokazujejo na različnih položajih in da ni vsa odgovornost na enih in istih dekletih. Gremo na zmago,“ pa trener Primork Peter Kristan napove lov na nove tri točke.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Mura Nona

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Po domačih zmagah misli pri kvalifikacijah za ligo prvakinj
    Žreb jim je za tekmice za napredovanje v ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten, za katerega igrata reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 19. septembra v Avstriji, povratna pa 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.
  • 15.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Mura in Krim doma, Olimpija in Primorje v gosteh
    Za nami so uvodne štiri tekme 4. kroga Ženske nogometne lige Triglav. Doma sta se zmag veselili ekipi ŽNK Mura Nona in ŽNK Krim, v gosteh sta bili uspešni ŽNK Olimpija Ljubljana ter Primorje Tosla Nutricosmetics. Ana Milović se je s šestimi doseženimi golo zavihtela na vrh lestvice strelk.
  • 10.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Mura uspešno tudi doma, vrnitev Ane Milović
    Nedelja je postregla s štirimi tekmami 3. kroga Ženske nogometne lige Triglav. Primorje Tosla Nutricosmetics, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje Medex ter ŽNK Ljubljana so prišli do zmag. V torek, 10.9., do nove zmage tudi ŽNK Mura Nona.
  • 08.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Vnovič dva prenosa, v nedeljo ob 16. uri
    V mestnem derbiju ŽNK Olimpija Ljubljana gosti Krim (ob 16.00), v Velesovem (tudi ob 16. uri) bo ŽNK Cerklje gostil ŽNK Ljubljano. Ob 16.30 bo ajdovsko Primorje Tosla Nutricosmetics gostil Aluminij, ob 18. uri pa se bosta v Radomljah pomerila ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Gažon Le-Log.
  • 02.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Tudi v porazu videla nekaj dobrega
    Končan je 2. krog Ženske nogometne lige Triglav. Na vrhu sta po dvema zmagama ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Mura Nona. Špela Kolbl je vodilna strelka lige. Prvenstvo se nadaljuje 8.9., tekma v Mariboru pa bo 10.9.
  • 01.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Olimpiji mestni derbi, prva za Aluminij, Cerklje in Primorje
    Uvodna tekma 2. kola Ženske nogometne lige Triglav je bila v petek (Mura je zaradi kvalifikacij za ligo prvakinj že v petek doma s 5:1 premagala ŽNK Radomlje), nedelja pa je prinesla štiri tekme: ŽNK Olimpija Ljubljana je v mestnem derbiju s 5:1 premagala Ljubljano, v derbiju novincev je Aluminij s 4:1 pred kamerami Nzs.si odpravil MB Tabor. V gosteh do prvih zmag v sezoni še ŽNK Cerklje in Primorje Tosla Nutricosmetics.
  • 01.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Spletni prenos iz Kidričevega, mestni derbi v Ljubljani
    Na Obali pri ŽNK Gažon Le-Log gostujejo Cerklje, ŽNK Ljubljana gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana, Krim ajdovsko Primorje Tosla Nutricosmetics, Aluminij pa MB Tabor.
  • 30.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    ŽNK Mura Nona do nove zmage
    S tekmo v Murski Soboti, tudi v prenosu na Planet TV2, se je začel 2. krog državnega prvenstva članic. ŽNK Mura Nona je doma s 5:1 premagala ŽNK Radomlje Medex. Ostale štiri tekme bodo v nedeljo.
  • 30.08.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Prvakinje še okrepile obrambo
    Kravetseva je kariero začela v Rusiji, kjer je bila članica Mordovochka Saransk in FC Zorky Krasnogorsk, nato se je preselila v kazahstaski BIIK Kazygurt, v Italiji je igrala za Fiorentino in Como, bila pa je tudi članica francoskega Reimsa.

DELI NA