03.09.2024 | A
Janža drugič zapored med asistenti, v vlogi podajalca tudi Šeško

Slovenski reprezentanti so imeli minuli konec tedna še zadnje reprezentančne obveznosti pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom. V vlogi asistenta se je znova izkazal bočni branilec Erik Janža, podajo za gol pa je prispeval tudi Benjamin Šeško.

Slovenski napadalec je z Leipzigom gostoval pri prvakih iz Leverkusna ter Farmacevtom zadal prvi prvenstveni poraz po več kot enem letu. Moštvo Bayerja je povedlo z 2:0, a so se Biki do 57. minute že vrnili v igro, ko je za izenačenje podal prav Šeško. Leipzig se je na koncu veselil zmage z 3:2 in ima po dveh odigranih krogih v nemški Bundesligi 6 točk. 

Erik Janža je v nedeljo z Gornikom pričakal moštvo Lechie in proti gostom klonil s 3:2. Slovenski bočni branilec je prispeval podajo za prvo zadetek domačega moštva in se tako že tretjič v sezoni vpisal med asistente. Moštvo Gornika ima po sedmih odigranih krogih na lestvici poljske Ekstraklase 8 točk in zaseda 10. mesto. Janža je v tej sezoni za Gornik odigral šest srečanj.

Pred pričetkom lige narodov pa je dobro formo prikazal tudi slovenski kapetan Jan Oblak, ki je minuli teden že drugič zapored v La Ligi svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Škofljeločan je zadnje srečanje Atletica izpustil, po reprezentančnih obveznostih pa ga sprva čaka prvenstvena tekma proti Valencii, za tem pa še obračun Lige prvakov proti Leipzigu.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Kenan Bajrić Slovan Bratislava (SVK) Slovan 0-5 Žilina 90' -
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Fenerbahče 3-0 Alanyaspor 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 1-0 Como 90' -
David Brekalo Orlando City (ZDA) Orlando 3-0 Nashville od 46' -
Žan Celar Queens Park Rangers (ANG) Luton 1-2 QPR od 83' -
Vanja Drkušić Crvena zvezda (SRB) Radnićki 0-1 Crvena Zvezda do 45' -
Timi Max Elšnik Crvena zvezda (SRB) Radnićki 0-1 Crvena Zvezda 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Kallithea 2-2 Panathinaikos do 83' -
Jon Gorenc Stanković Sturm (AVT) Sturm 4-2 Tirol 90' -
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 4-2 Tirol do 83' -
Josip Iličić Maribor (SLO) Maribor 4-1 Primorje od 62' -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Gornik 2-3 Lechia 90' asistenca
Žan Karničnik Celje (SLO) Koper 0-0 Celje do 45' -
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Südtirol 1-2 Brescia 90' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 1-0 Como od 66' -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 2-1 Reggiana od 78' -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 0-0 Espanyol 90' -
Dejan Petrovič Rijeka (HRV) Rijeka 1-1 Dinamo 90'  
Petar Stojanović Empoli (ITA) Mantova 1-0 Salernitana od 57' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Leverkusen 2-3 Leipzig do 67' asistenca
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Kallithea 2-2 Panathinaikos od 83' -
Igor Vekić Vejle (DAN) Lyngby 1-0 Vejle 90' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 4-0 Mura 90'  
Žan Vipotnik Swansea City (ANG) West Brom 1-0 Swansea do 62' -


Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2024 | A
    Slovenci opravili drugi trening in razveselili otroke
    Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila drugi trening pred petkovo tekmo Uefa lige narodov z Avstrijo. Reprezentanti so pred treningom razveselili otroke imetnikov letnih vstopnic, ki so prejeli dragocene podpise in fotografije svojih junakov.
  • 02.09.2024 | A
    Kek vpoklical Bajrića, Drkušić že treniral
    Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića. Na današnjem prvem treningu na Brdu pri Kranju pa je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić.
  • 02.09.2024 | A
    Slovenci pričeli priprave na Uefa ligo narodov
    Slovensko nogometno reprezentanco v naslednjem tednu čaka prvi preizkus po evropskem prvenstvu. Reprezentanti so se pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom danes zbrali na Brdu pri Kranju. Po prikazanem na Euru komaj čakajo na nove izzive, je novinarjem dejal napadalec Benjamin Šeško.
  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.
  • 26.08.2024 | A
    Šporar v sodniškem dodatku zadel za zmago, med strelci tudi Horvat
    Med slovenskimi reprezentanti sta se minuli konec tedna strelsko izkazala Adraž Šporar, ki je Panathinaikosu prinesel zmago v izdihljajih tekme ter Tomi Horvat, ki je Sturmu pomagal do tretje zaporedne zmage v novi sezoni.
  • 21.08.2024 | A
    Šeško sezono začel v svojem slogu, Balkovec in Vipotnik zadela že v drugem krogu
    Minuli konec tedna so tudi uradno novo klubsko sezono začeli vsi slovenski reprezentanti. Benjamin Šeško se je med strelce vpisal že pred začetkom prvenstva, natančna pa sta bila tudi Jure Balkovec in Žan Vipotnik.
  • 19.08.2024 | A
    Vid Belec zaključil reprezentančno kariero
    Vid Belec se po dobrem desetletju reprezentančne kariere poslavlja od dresa izbrane vrste Slovenije. Štiriintridesetletnik je v golu članske reprezentance Slovenije odigral 21 tekem.
  • 13.08.2024 | A
    Vanja Drkušić novi nogometaš Zenita
    Slovenski nogometni reprezentant Vanja Drkušić je postal član Zenita iz Sankt Peterburga, je ruski klub sporočil na svoji spletni strani. Drkušić, ki se je odlično izkazal v slovenski izbrani vrsti na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je z Zenitom podpisal petletno pogodbo.
  • 03.08.2024 | A
    Žan Vipotnik na Otok
    Slovenski nogometni reprezentant Žan Vipotnik bo kariero nadaljeval pri valižanski ekipi Swansea City, ki igra v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa. Vipotnik je bil doslej član Bordeauxa, a je zaradi bankrota kluba postal prost igralec.

DELI NA