Iz Bolgarije s tesnim porazom

Tudi dvoboj v bolgarskem Plovdivu se je razpletel v korist nasprotnika slovenskega predstavnika v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Maribor bo v domačem Ljudskem vrtu lovil gol zaostanka, Botev je na domačem igrišču slavil z izidom 2:1.

PRVI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE LIGE - PRVA TEKMA

BOTEV PLOVDIV - MARIBOR 2:1 (1:1)

Stadion Hristo Botev, sodniki: Dickinson, McGeachie, Bell (vsi Škotska).
Strelci: 1:0 Ujah (9.), 1:1 Širvys (18.), 2:1 Ilijev (74.).
Botev Plovdiv: Igonen, Minkov, Tamm (od 46. Diabate), Conte, Balojanis, Pereira, Eto'o, Akere (od 81. Jordanov), Popov (od 88. Korošec), Nwachukwu (od 72. Ilijev), Ujah (od 89. Sekulić).
Maribor: Jug, Širvys, Šoštarič Karič, Vidmar, Milec, J. Repas, Ž. Repas (od 76. Feta), Soudani (od 46. Beugre), Iličić, Barišić (od 60. Božić), Jakupović (od 86. Bourles).
Rumeni karton: Nwachukwu, Balojanis, Minkov; Šoštarič Karič, Ž. Repas, J. Repas.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Maribora so kvalifikacije v UEFA Evropski ligi pričeli v Bolgariji, z gostovanja pri Botevu Plovdivu pa se vračajo z minimalnim porazom.

Mariborčani so danes dvoboj s klubom, katerega član je tudi Alen Korošec (ki pa je dobil priložnosti za igro v 88. minuti), začeli slabo. Praktično prvo nevarno akcijo so domači končali z zadetkom; po slabem izbijanju Martina Milca je do žoge prišel Ivelin Popov in podal z desne strani, Anthony Ujah pa je dobro skočil, žogo pa poslal v prečko, do katere se je odbila v gol Ažbeta Juga.

Odgovor slovenske ekipe je bil hiter. Štajerci so v 18. minuti kombinirali ob robu kazenskega prostora, odbita žoga pa je prišla do Pijusa Širvysa, ki se je odločil za močan strel z 22 metrov in presenetil vratarja Matveia Igonena. Le nekaj minut zatem je iz bližine zadel še Hilal Soudani, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V prvem polčasu pa bi lahko še enkrat zadeli tudi domači. Z roba kazenskega prostora je v 30. minuti močno udaril James Eto'o, žoga pa je zadela prečko.

V nadaljevanju tekme so okvir vrat zadeli tudi gostje, v 54. minuti je po podaji Jana Repasa do Etienna Beugreja slednji poslal žogo ob vratarju Plovdiva, a zadel le vratnico. Strel Josipa Ilićića v 64. minuti ni bil dovolj močan, da bi vratar Igonen klonil.

So pa nato domači zadeli za 2:1. Akcijo je začel Samuel Akere s prodorom po desni strani, potem pa vzporedno z golovo črto podal na levo, kjer je bil povsem sam pred golom Nikola Ilijev in zadel za novo domačo prednost. Kljub nekaj polpriložnostim gostov se izid ni več spremenil.

Če bo Mariboru uspelo preskočiti bolgarsko oviro, ga v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos. V primeru izpada pa bodo vijolični evropsko pot nadaljevali v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mura za ligo prvakinj proti avstrijskim prvakinjam
    Današnji žreb jim je za tekmice za napredovanje v ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 18. ali 19. septembra v Avstriji, povratna pa 25. ali 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.
  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mura navdušila na Cipru in napredovala 2. krog kvalifikacij lige prvakinj
    V finalu so s 3:2 (2:1) premagale domači Apollon. Junakinja tekme je bila Sara Makovec, ki je dosegla dva gola, med drugim tudi odločilnega v 84. minuti.
  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Proti Ciprčankam za napredovanje
    V igri za 2. krog kvalifikacij tudi naše državne prvakinje. Ekipa ŽNK Mura Nona ob 20.30 proti domačemu Apollonu za napredovanje, tudi v prenosu na Sportklub 2.
  • 04.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Po zmagi v soboto za 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj
    Slovenske prvakinje so na turnirju skupine G v Paphosu na Cipru s 3:2 (2:0) premagale Glentoran iz Severne Irske. V finalu turnirja si bodo napredovanje poskušale zagotoviti v soboto proti zmagovalcu dvoboja med domačim Apollonom in armenskim Pjunikom.
  • 02.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V 1. kolu proti Severnim Irkam
    Slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona, varovanke trenerja Vladimirja Kokola, v sredo, 4.9., začenjajo evropsko jesen. Tudi ob prenosu tekem na Sportklub 1.
  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje še drugi slovenski klub v Evropi!
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na domači zelenici zmagali s 4:1 (2:0) proti Pyuniku iz Erevana. Posledično se je slovenski prvak ob ljubljanski Olimpiji uvrstil v glavni del UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Razigrani zmaji razbili Rečane za evropsko jesen
    Nogometaši Olimpije so na odločilni tekmi za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige napolnili mrežo Rijeke in si še drugo leto zapored zagotovili jesensko nastopanje na mednarodnem odru.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariboru ni uspelo, Švedi slavili tudi v Ljudskem vrtu
    Maribor je v Ljudskem vrtu izgubil tudi povratno tekmo s švedskim Djurgardenom, ki je s hitro doseženim golom Deniza Hummeta potrdil uvrstitev v UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Tudi v Ljudskem vrtu za evropsko jesen
    Tako kot v knežjem mestu, se bo odločilna tekma kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige tudi v Ljudskem vrtu pričela ob 20:15. Maribor ima podobno izhodišče kot Celjani, četa Anteja Šimundže bo skušala s pomočjo domačih gledalcev izničiti prednost Djurgadena.

DELI NA