Iz Bolgarije s tesnim porazom

Tudi dvoboj v bolgarskem Plovdivu se je razpletel v korist nasprotnika slovenskega predstavnika v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Maribor bo v domačem Ljudskem vrtu lovil gol zaostanka, Botev je na domačem igrišču slavil z izidom 2:1.

PRVI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE LIGE - PRVA TEKMA

BOTEV PLOVDIV - MARIBOR 2:1 (1:1)

Stadion Hristo Botev, sodniki: Dickinson, McGeachie, Bell (vsi Škotska).
Strelci: 1:0 Ujah (9.), 1:1 Širvys (18.), 2:1 Ilijev (74.).
Botev Plovdiv: Igonen, Minkov, Tamm (od 46. Diabate), Conte, Balojanis, Pereira, Eto'o, Akere (od 81. Jordanov), Popov (od 88. Korošec), Nwachukwu (od 72. Ilijev), Ujah (od 89. Sekulić).
Maribor: Jug, Širvys, Šoštarič Karič, Vidmar, Milec, J. Repas, Ž. Repas (od 76. Feta), Soudani (od 46. Beugre), Iličić, Barišić (od 60. Božić), Jakupović (od 86. Bourles).
Rumeni karton: Nwachukwu, Balojanis, Minkov; Šoštarič Karič, Ž. Repas, J. Repas.
Rdeči karton: /.

Nogometaši Maribora so kvalifikacije v UEFA Evropski ligi pričeli v Bolgariji, z gostovanja pri Botevu Plovdivu pa se vračajo z minimalnim porazom.

Mariborčani so danes dvoboj s klubom, katerega član je tudi Alen Korošec (ki pa je dobil priložnosti za igro v 88. minuti), začeli slabo. Praktično prvo nevarno akcijo so domači končali z zadetkom; po slabem izbijanju Martina Milca je do žoge prišel Ivelin Popov in podal z desne strani, Anthony Ujah pa je dobro skočil, žogo pa poslal v prečko, do katere se je odbila v gol Ažbeta Juga.

Odgovor slovenske ekipe je bil hiter. Štajerci so v 18. minuti kombinirali ob robu kazenskega prostora, odbita žoga pa je prišla do Pijusa Širvysa, ki se je odločil za močan strel z 22 metrov in presenetil vratarja Matveia Igonena. Le nekaj minut zatem je iz bližine zadel še Hilal Soudani, a so sodniki gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V prvem polčasu pa bi lahko še enkrat zadeli tudi domači. Z roba kazenskega prostora je v 30. minuti močno udaril James Eto'o, žoga pa je zadela prečko.

V nadaljevanju tekme so okvir vrat zadeli tudi gostje, v 54. minuti je po podaji Jana Repasa do Etienna Beugreja slednji poslal žogo ob vratarju Plovdiva, a zadel le vratnico. Strel Josipa Ilićića v 64. minuti ni bil dovolj močan, da bi vratar Igonen klonil.

So pa nato domači zadeli za 2:1. Akcijo je začel Samuel Akere s prodorom po desni strani, potem pa vzporedno z golovo črto podal na levo, kjer je bil povsem sam pred golom Nikola Ilijev in zadel za novo domačo prednost. Kljub nekaj polpriložnostim gostov se izid ni več spremenil.

Če bo Mariboru uspelo preskočiti bolgarsko oviro, ga v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos. V primeru izpada pa bodo vijolični evropsko pot nadaljevali v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Bravo v Wales z golom zaostanka
    Nogometaši Brava so v prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij konferenčne lige izgubili z valižanskim Connah's Quayem z 0:1 (0:0). Povratna tekma bo 18. julija v Walesu.
  • 10.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Talinu odjeknila petarda
    Nogometaši Celja so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Talinu premagali Floro s 5:0 (3:0). Povratna tekma bo 16. julija v Celju.
  • 10.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor v Bolgariji pred številčnim občinstvom
    Botev iz bolgarskega Plovdiva bo prvi evropski nasprotnik Maribora, ki sezono 2024/25 pričenjajo v kvalifikacijah UEFA Evropske sezone.
  • 10.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Pri Bravu odštevajo do evropskega krsta
    Bravo bo v letošnji sezoni eden od novincev v evropskih tekmovanjih. Ljubljančani se veselijo krstnega mednarodnega nastopa, v dvoboj z valižanskim klubom Connah's Quay Nomads pa vstopajo kot neporaženi v poletnih pripravah.
  • 09.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani evropsko sezono pričenjajo v Estoniji
    Državni prvaki Celjani bodo kot prvi od slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih odprli sezono 2024/25. Grofje bodo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov gostovali v Estoniji.
  • 19.06.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Izžrebali pare drugega kroga kvalifikacij, tekmeca dobili tudi zmaji
    Danes je bil na sedežu UEFA opravljen žreb za drugi krog kvalifikacij evropskih nogometnih pokalov. V bobnu so bili tudi štirje slovenski klubi, in sicer Celje, Maribor, Olimpija in Bravo.
  • 18.06.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje z estonskimi prvaki, Maribor najprej v Bolgarijo, Bravo gosti Valižane
    Ples kroglic v Nyonu je določil, kdo bo v prvem krogu kvalifikacij za evropska tekmovanja stal nasproti Celju, Mariboru in Bravu.
  • 14.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija evropsko pot sklenila z zmago
    Olimpija je evropsko pot sklenila z zmago. V Bratislavi je bil dvakrat natančen Pedro Lucas.
  • 13.12.2023 | Mednarodna tekmovanja
    Za konec evropske sezone še v Bratislavi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo zgodovinsko leto 2023 sklenili z evropskim gostovanjem v Bratislavi. Slovan bo zadnji nasprotnik zmajev v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige.

DELI NA