14.09.2024 | 2. SNL
Grosupeljčani slavili na Ptuju, Tabor z zmago na vrh lestvice

Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani. Prve zmage v sezoni so se razveselili Bistričani, Tabor je z zmago proti Beltincem skočil na vrh 2. SNL, saj je Gorica v primorskem dvoboju remizirala v Biljah.

Tekmi na Ptuju in v Novem mestu sta bili zaradi obilnih padavin odigrani na igrišču z umetno travnato površino, na Portovalu je zmagovalca odločil en sam zadetek. V mrežo Ilirije so ga dosegli Novomeščani, ki so z golom v 66. minuti prišli do prvega domača slavja v letošnji sezoni. Dolenjski junak je bil Mark Gliha.


Na Ptuju je padlo pet zadetkov, učinkovitejši pa so bili gostje z Dolenjske. Grosupeljčani so povedli v 29. minuti, ko je bil natančen Kan Kovač. Ugo Coelho je izid poravnal v 41. minuti, a so se Grosupeljčani dve minuti kasneje spet veselili vodstva po avgotolu Angela Timoteja Reca. Josip Marinić je v 60. minuti izkoristil najstrožjo kazen, štiri minute pred koncem srečanja pa je zmago Brinja potrdil Josip Ivan Zorica. Grosupeljčani so se razveselili tretje zmage v letošnji sezoni.


Štiri tekme so bile odigrane v sobotnem delu sporeda. Tabor je pred kamero NZS gostil Beltince in Prekmurcem zadal visok poraz. Kraševci so povedli v 26. minuti, ko je Domna Zvera s strelom z bližine premagal Federico Rose. V 55. minuti je mrežo nekdanjega kluba zatresel Gašper Vodeb, ki je v polno meril po podaji iz kota, deset minut kasneje pa je domačo zmago po asistenci Rosa potrdil Krasimir Todorov.


V dvoboju dna lestvice so se prve zmage razveselili nogometaši Bistrice, ki so ekipo Rudarja premagali po preobratu v drugem polčasu. Shakeone Satchwell je Velenjčane do prednosti popeljal v 55. minuti srečanja, domači pa so odgovorili v 70. minuti, z golom Jaše Martinčiča. Gostitelji tekme so za popoln preobrat potrebovali vsega dve minuti, za veselje Bistričanov je poskrbel septembrski novinec Enej Marsetič. Rudar je tekmo zaključil z deseterico nogometašev, v 93. minuti je drugič na tekmi porumenel Shakeone Satchwell.


V Tolminu so se veselili Kidričani, zmagovalca pa je odločil avtogol v 75. minuti dvoboja. Lastno mrežo je zatresel Anej Kujović. 


En sam zadetek je padel tudi na tekmi Dekanov in Dravinje, točke pa so ostale na Primorskem. Zmagovalno serijo Dravinje je z golom v 25. minuti prekinil Nejc Bračko.


Nedeljski tekmi sta se končali brez zmagovalca, kot prvi so na zelenico stopili nogometaši Slovana in Triglava. Ljubljančani so povedli tik pred odmorom, v 41. minuti je bil natančen Peter Cverle, gostje iz Kranja pa so izenačili v deseti minuti drugega polčasa, ko je za končnih 1:1 zadel Luka Šušnjara. Triglav je vknjižil deveto točko sezone, Slovan pa po četrtem remiju še čaka na prvo slavje.


Sosedski obračun Biljencev in Goričanov se je končal z rezultatom 2:2, gostitelji primorskega dvoboja so dobili prvi polčas. Leon Marinič je domače v vodstvo popeljal v šesti minuti, modro-beli pa so po udarcu Luke Bulatovića izenačili v 15. minuti srečanja. Kenan Hadžiavdić je dve minuti pred koncem prvega polčasa zadel za novo vodstvo Bilj, ki so v nadaljevanje tekme vstopile s prednostjo. Luka Marjanac je v 60. minuti kot drugi Goričan izničil prednost Biljencev in zadel za delitev točk.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2024 | 2. SNL
    Kranjčani podaljšali zmagovalno serijo in skočili na vrh lestvice
    S tekmama v Kranju in Velenju se je pričela druga tretjina 2. SNL. Triglav je bil s tremi doseženimi zadetki boljšo od Krke, Rudar pa je z izidom 2:1 premagal ekipo Tolmina.
  • 16.10.2024 | 2. SNL
    Goričani in Kidričani za vrh lestvice, v Šiški ljubljanski derbi
    Vrhunec 11. kroga bo nedeljski obračun vrha lestvice, za prvo mesto se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Gorice in Aluminija. V prenosu NZS boste lahko spremljali ljubljanski dvoboj Ilirije in Slovana, Beltinčani pa bodo s tekmo proti Dravinji proslavili 75-letnico igranja nogometa.
  • 13.10.2024 | 2. SNL
    Vodilna trojica do nove zmage, Dekani ugnali Beltince
    Gorica po zmagi v Slovenskih Konjicah po uvodni tretjini prvenstva ostaja na vrhu 2. SNL. Kidričani so drugo mesto zadržali z domačo zmago proti Iliriji, tretji Triglav je slavil visoko zmago v Biljah, Dekani pa so na četrto mesto skočili s skalpom Beltincev.
  • 09.10.2024 | 2. SNL
    Vodilni Goričani v Slovenske Konjice, prenosa iz Dekanov in Bilj
    Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje tudi med reprezentančnimi tekmami, drugoligaši bodo z desetim krogom zaključili uvodno tretjino prvenstva.
  • 08.10.2024 | 2. SNL
    Biljenci in Grosupeljčani z delitvijo točk
    Z zaostalo tekmo Biljencev in Grosupeljčanov je pod streho tudi osmo krog 2. SNL. Obračuna v Dolinci se je končal brez zmagovalca.
  • 06.10.2024 | 2. SNL
    Gorica ostaja na vrhu, Dravinja edina s točkami na gostovanju
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Na edinem nedeljskem srečanju je Dravinja v gosteh ugnala Ilirijo.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.
  • 22.09.2024 | 2. SNL
    Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom
    Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.

DELI NA