16.10.2024 | 2. SNL
Goričani in Kidričani za vrh lestvice, v Šiški ljubljanski derbi

Vrhunec 11. kroga bo nedeljski obračun vrha lestvice, za prvo mesto se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Gorice in Aluminija. V prenosu NZS boste lahko spremljali ljubljanski dvoboj Ilirije in Slovana, Beltinčani pa bodo s tekmo proti Dravinji proslavili 75-letnico igranja nogometa.

Petek, ob 17.00: RUDAR VELENJE - TKK TOLMIN
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Kristjan Irmančnik (Rudar)

Druga tretjina drugoligaškega tekmovanja se bo začela s petkovima tekmama v Velenju in Kranju. Rudar bo na domačem igrišču gostil zasedbo Tolmina, šlo bo za obračun 14. in 15. ekipe prvenstva. S točko več so v boljšem položaju Velenjčani, ki pa so po treh tekmah brez poraza pokleknili v Novem mestu in se z Dolenjske vrnili praznih rok. Z zadnjim dejanjem uvodne tretjine 2. SNL so bili bolj zadovoljni v taboru Tolmina, saj so rdeče-črni z visoko zmago proti Grosupeljčanom prekinili serijo porazov. Mreža Brinja se je zatresla kar trikrat, Primorci pa želijo v podobnem slogu nadaljevati tudi v petek. Tekmeca sta se v 2. SNL prvič srečala v lanski sezoni, točke pa so obakrat ostale pri gostitelju srečanja.

 

Petek, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - KRKA
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /

V petek bodo nove točke napadali tudi nogometaši Triglava in Krke, tako Kranjčani kot Novomeščani pa bodo v orlovem gnezdu skušali podaljšati pozitiven niz. Dolenjci so dobili tri od zadnjih štirih preizkušenj, vse na domačem igrišču z umetno travnato podlago, tretjo zaporedno zmago pa bodo lovili proti nasprotniku, ki na zadnjih štirih tekmah ni oddal točke. Gorenjci po menjavi trenerja pridno nabirajo točke, za zmagovalno serijo pa so premagali Bistrico, Dravo, Tabor in nazadnje še Bilje. “Orli” so na Primorskem zabili kar štiri zadetke, dvakrat je bil uspešen Jakob Cukjati. Dvoboji Kranjčanov in Novomeščanov imajo v 2. SNL že dolgo tradicijo, saj sta se petkova tekmeca od sezone 2000/2001 srečala že 16-krat, še nikoli doslej pa se nista razšla z delitvijo točk. Z desetimi zmagami je uspešnejši Triglav.

 

Sobota, ob 15.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - BILJE
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: Nejc Doplihar (Bilje)

V Slovenski Bistrici bo odigran eden od treh štajersko-primorskih obračunov tega kroga. Bistričani bodo pred domačo publiko gostili Biljenci, ki so po spodbudnem začetku sezone popustili. Črno-beli so na prvih petih tekmah zbrali devet točk, na naslednji petih pa le še dve, zadnje zmage pa so se razveselili v četrtem krogu. Lahko zasedba trenerja Jana Pahorja zmagovalni post prekine pod Pohorjem? Stanje pri rdečih je ravno obratno kot pri Biljencih, saj je moštvo stratega Roberta Pevnika prvo zmago vknjižilo v šestem krogu. Štajerci so po Rudarju premagali še Slovan in Dravo, v desetem krogu pa so iz Sežane prinesli točko. Kdo bo uspešnejši v sobotnem obračunu? To bo peti medsebojni obračun, trikrat so doslej slavili nogometaši Bilj.

 

Sobota, ob 15.00: ILIRIJA 1911 - SLOVAN
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /
Prenos: NZS.si

Kamera NZS bo pospremila sobotni spopad ljubljanskih drugoligašev, Ilirija bo v Šiški gostila ekipo Slovana. Mestni derbi se po nekaj sezonah premora vrača v 2. SNL, Ilirijani so se za prevlado v prestolnici nazadnje merili z Bravom, zdaj bo prvič nasproti zeleno-belih stala zasedba s Kodeljevega. Slovan, sicer letošnji povratnik med drugoligaše, je po desetih tekmah še edini klub brez zmage, rdeči pa se s štirimi remiji nahajajo na dnu ligaške lestvice. Ilirija je z devetimi točkami nekoliko uspešnejša, klub iz Šiške je ob treh neodločenih rezultatih premagal ekipo Bilj in Tolmina. Ilirijani so nazadnje klonili v Kidričevem, Slovan pa je sredi niza štirih zaporednih porazov. Zadnjeuvrščena ekipa lige je v dvoboju z Dravo sicer prekinila strelski post, a po vodstvu vseeno ostala brez zmage.

 

Sobota, ob 15.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DRAVINJA
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

V Beltincih bo v soboto praznično, saj bo tamkajšnji drugoligaš s tekmo proti Dravinji obeležil 75-letnico igranja nogometa v kraju. “Žuti” pripravljajo bogat spremljevalni program, ob tem pa si želijo tudi vrnitve v zmagovalne tirnice. Beltinčani so po razhodu s trenerjem Damjanom Gajserjem izgubili v Dekanih, kjer so pogrešali tudi Nika Kasala, ki si je na tekmi s Tolminom poškodoval koleno. Brez točk so v desetem krogu ostali tudi nogometaši Dravinje, ki so morali na domačem igrišču čestitati vodilnim Goričanom. Primorci so v gol štajerskega drugoligaša pospravili tri žoge in tako uspešno nadigrali do desetega kroga najtrdnejšo obrambo lige. Kdo bo v soboto boljši v dvoboju ekip s 16 točkami? V prejšnji sezoni so se obakrat veselili Prekmurci.

 

Sobota, ob 15.00: JADRAN DEKANI - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: /

V soboto bo odigrana še tekma Dekančanov in Grosupeljčanov, ki so po dveh vikendih brez tekme klonili v Tolminu. V zahtevnih razmerah za igro so se bolje znašli gostitelji obračuna, Dolenjci so za nameček kar dvakrat zatresli lastno mrežo. Nogometaši Dekanov so v spopadu z Beltinci podaljšali serijo uspešnih predstav v letošnji sezoni, s peto zmago so se povzpeli na četrto mesto lestvice. Lahko tam ostanejo tudi po domači tekmi z Grosupeljčani? Primorci na štirih medsebojnih tekmah še niso slavili zmagi, kar trije obračuni pa so se končali z delitvijo točk. Kdo bo uspešnejši v sobotnem popoldnevu?

 

Nedelja, ob 15.00: DRAVA PTUJ - TABOR SEŽANA
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Ne le Beltinčani, tudi Ptujčani so se pred desetim krogom 2. SNL razšli z glavnim trenerjem. Damjan Gajser je zapustil prekmursko ravnico, od najstarejšega slovenskega mesta pa se je poslovil njegov mlajši brat Saša. “Šok terapija” je sadove obrodila v prestolnici, saj so se Ptujčani na Kodeljevem razveselili pomembnih točk. Modri so v dvoboju s Slovanom do zmage prišli s preobratom v drugem polčasu, za zmago Drave sta zadela Klemen Mlakar in Angelo Timotej Rec. “Kurenti” bodo v 11. krogu gostili sežanski Tabor, ki bo skušal v mestu ob Dravi prekiniti zmagovalni post. Kraševci so v dvoboju z Bistrico še četrtič zapored ostali brez zmage, kar je opazno tudi na lestvici. Sežanci so namreč še pred nekaj tedni zasedali sam vrh, po treh točkah na zadnjih štirih tekmah pa so zdrsnili na sedmo mesto.

 

Nedelja, ob 19.30: GORICA - ALUMINIJ
Sodnik: David Šmajc
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Enajsti krog 2. SNL bo sklenjen z dvobojem vrha lestvice, za prvo mesto se bodo udarili nogometaši Gorice in Aluminija. Vodilni Primorci so v desetih krogih zbrali 24 točk, Gorica pa je s sedmimi zmagami in tremi remiji še edina neporažena ekipa lige. Štajerci so z dvema točkama zaostanka prvi zasledovalci, po dveh zaporednih porazih proti Taboru in Biljam pa so na naslednjih šestih tekmah osvojili 16 od možnih 18 točk. Kdo bo boljši v nedeljskem spopadu pred kamerami Sportkluba? Tako Goričani kot Kidričani so v letošnjem prvenstvu zmagali sedemkrat, a so "vrtnice" precej učinkovitejše v napadu, saj so dosegle 25 zadetkov, osem več kot "šumari". Gre za prvi primorsko-štajerski dvoboj v 2. SNL, sta se pa nedeljska nasprotnika ob koncu sezone 2022/23 pomerila v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach. Goričani so tedaj izgubili prvoligaški status, med nogometno elito pa se je vrnil Aluminij.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani potrdili povratek med najboljše
    Nogometaši Aluminija so si po letu igranja v drugi ligi priigrali vrnitev med slovensko elito. V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach so bili boljši od Gorice, prvo tekmo v Kidričevem so dobili s 3:1, na povratni v Novi Gorici pa danes iztržili remi 1:1.
  • 27.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Aluminij si je na domačem igrišču priigral zajetno prednost pred povratno tekmo na Primorskem, a pri Gorici verjamejo, da lahko v nedeljo prikažejo boljšo predstavo in nadoknadijo zaostanek. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2023/24?
  • 25.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani pred tekmo v Novi Gorici z dvema goloma prednosti
    Nogometaši Aluminija so dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach, Goričani bodo v nedeljo na domačem igrišču lovili dva zadetka zaostanka.
  • 24.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kdo bo v prihodnji sezoni del Prve lige Telemach? Gorica se želi izogniti novemu ekspresnemu izpadu med drugoligaše, Aluminij pa po sezoni v 2. SNL išče hiter povratek med najboljše v državi.
  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Gorica do zmage in dodatnih kvalifikacij
    Nogometaši Gorice so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach doma premagali Tabor iz Sežane z 1:0 (1:0).
  • 06.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani z novim porazom še naprej gladko zadnji
    Nogometaši Aluminija so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (2:0).
  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Nogometaše Gorice pet krogov pred koncem sezone do devetega mesta loči osem točk, devetim Celjanom pa za točko beži Aluminij. Četrkov obračun v Kidričevem bo izjemno pomemben za obe zasedbi.
  • 25.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Gorice in Aluminija so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Maribor in Olimpija se bosta v soboto udarila v velikem derbiju PLTS, že v četrtek pa bo na sporedu obračun začelja lestvice. Gorica bi z zmago ujela priključek s Kidričani, Aluminij lovi Sežance in Celjane.

DELI NA