05.09.2024 | 2. SNL
Gorica v dvoboju vodilnih v Sežani, v prenosu tekma Ilirije in Bilj

Za drugoligaše ni reprezentančnega premora, klubi bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme petega kroga. Pred kamero NZS se bosta v nedeljo udarila Ilirija in Bilje, že petek pa bo postregel s spopadom vodilnih klubov 2. SNL, Tabor bo gostil Gorico.

Petek, ob 17.00: RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /

Peti krog prvenstva bosta v Šaleški dolini odprli ekipi Rudarja in Triglava. Kranjčani bodo v Velenju lovili tretjo zaporedno zmago, po slavju v Beltincih so doma premagali še Brinje in s sedmimi točkami zasledujejo vodilno trojico. Velenjčani na štirih preizkušnjah še niso našli recepta za zmago, z dvema točkama pa se nahajajo povsem na repu ligaške razpredelnice. Knapi so se že pred gostovanjem na Kodeljevem razšli s Simonom Rožmanom, po točki v Ljubljani pa so sporočili, da jih bo v nadaljevanju sezone vodil Miran Srebrnič. Kako uspešen bo Primorec na prvi tekmi v vlogi trenerja Rudarja? Petkova nasprotnika sta v 2. SNL že stara znanca, lani so v Velenju slavili Gorenjci.

 

Petek, ob 17.15: TABOR SEŽANA - GORICA
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Tudi peti krog ne bo minil brez primorskega obračuna, drugouvrščeni Tabor bo v dvoboju vrha lestvice gostil Gorico. Zasedba iz slovenskega “Las Vegasa” je po štirih krogih prvenstva še edina neporažena ekipa v ligi, z desetimi točkami pa zaseda tudi vrh lestvice. Modro-beli so sezono odprli z domačim remijem proti Rudarju, po preobratu za zmago v Kranju pa so doma premagali Bistrico, pred dnevi pa so na Ptuju zabili pol ducata zadetkov Dravi. Vroči so tudi Sežanci, saj so po porazu v Dekanih ravno tako nanizali tri slavja. Štirikrat so zatresli mrežo Dravinje, bolj tesna je bila zmaga v Kidričevem, zadnji dvoboj proti Iliriji pa se je končal z izidom 5:2 v korist Kraševcev. Rezultati razkrivajo, da niti Sežanci niti Goričani nimajo težav z učinkovitostjo, kdo bo uspešnejši v petkovem večeru?

 

Petek, ob 17.30: ALUMINIJ - KRKA
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: /

V Kidričevem se niso pritoževali nad začetkom nove sezone, saj so dobili štajerska obračuna z Bistrico in Dravo, rdeči pa so se slabše odrezali proti dvema primorskima nasprotnikoma. V tretjem krogu je bil boljši Tabor, teden zatem pa še Bilje. Se bo Aluminij pobral v dvoboju z Dolenjci? V “šumo” prihaja Krka, ki v skladu z rezultati iz prejšnje sezone tudi letos ne blesti na domačem Portovalu. Novomeščani so na treh domačih tekmah osvojili zgolj točko, v prejšnjem krogu so se v dolenjski prestolnici veselili še Konjičani. Gre za deseti drugoligaški obračun Aluminija in Krke, ki pa je doslej dobila zgolj eno medsebojno tekmo, kdo bo spretnejši v petek?

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - SLOVAN
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Benjamin Dalipi (Dekani)

Tri tekme bodo odigrane tudi v sobotnem delu sporeda, Dekani bodo pričakali obisk iz prestolnice. Slovan po vrnitvi v 2. SNL še čaka na prvo zmago, a drži, da so Ljubljančani na štirih tekmah izgubili zgolj z Grosupeljčani. Moštvo s Kodeljevega je v četrtem krogu tekmovanja vknjižilo tudi prvo domačo točko, Tian Pantelić, ki je s štirimi goli najboljši strelec lige, je zadel tudi na tekmi z Rudarjem. Bo natančen tudi v Dekanih? Primorci bodo po minimalni zmagi v Tolminu - srečanje je v korist gostov odločil novinec Marko Josip Čavara - lovili tretjo zmago v letošnji sezoni.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVINJA - TKK TOLMIN
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /

Se je po nekoliko skromnejšem začetku sezone in točki na prvih dveh tekmah odprlo tudi Konjičanom? Dravinja je bila po domačem skalpu Bilj uspešna še na novomeškem Portovalu, v domači mreži so končale tri žoge. Dvakrat se je veselil Matic Kopač, ki bo tudi v sobotnem spopadu s Tolminom pomemben adut trenerja Almirja Sulejmanovića. Štajerci bodo na šesti drugoligaški tekmi proti Tolmincem lovili šele prvo zmago, ob dveh remijih so se trikrat veselili Primorci. V minuli sezoni niti v Slovenskih Konjicah niti v Tolminu ni bilo zmagovalca, gostje pa se na dolgo pot odpravljajo po domačem porazu z Dekani. Rdeče-črni so zaenkrat pri eni zmagi, dosegli pa so jo na edinem gostovanju te sezone, v Novem mestu.

 

Sobota, ob 17.00: BRINJE GROSUPLJE - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Grosupeljčani pridno napredujejo s prenovo domačega igrišča, v soboto pa bodo Bistričane gostili v bližnji Ivančni Gorici. Dolenjci se lahko po štirih krogih pohvalijo s polovičnim izkupičkom, prejšnji konec tedna pa je tretjo zmago v nizu preprečil kranjski Triglav. Bolj skromno je novo sezono v 2. SNL odprla Bistrica, saj četa Roberta Pevnika še ni našla poti do prvega kompleta točk. Bistričani so se poraženi vrnili iz Kidričevega in Nove Gorice, na domačem igrišču pa so remizirali z Ilirijo in pred dnevi še z Beltinci. Kako se bo razpletlo v Ivančni Gorici?

 

Nedelja, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - BILJE
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Ljubitelji drugoligaškega nogometa si boste lahko v nedeljo na spletni strani NZS ogledali prenos dvoboja nogometašev Ilirije in Bilj. Ljubljančani spadajo v skupino štirih ekip, ki še lovijo prvi komplet točk, Bilje pa so dobile tri od štirih tekem. Primorci so se po porazu v Slovenskih Konjicah v zmagovalne tirnice vrnili na tekmi z Aluminijem, ki so ga v Dolinci premagali z goloma Dominika Solića in Thomasa Bregantija. Nogometaši Ilirije so se z gostovanja na Krasu vrnili s petimi žogami v svoji mreži, Sežanci pa so zelenim zadali še drugi poraz sezone. Ljubljančani imajo precej preglavic v obrambi, saj so v povprečju prejmejo kar tri zadetke na srečanje, s tem pa imajo tudi najbolj luknjasto zadnjo vrsto.

 

Nedelja, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - DRAVA PTUJ
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Brat proti bratu, Damjan Gajser proti Saši Gajserju. Bratski dvoboji so večkrat videni na zelenici, v Beltincih pa si bosta v nedeljo nasproti kot brata stala trenerja, Damjan na beltinski, Saša na ptujski klopi. Štajerca sta takšnih srečanj vajena že iz igralske kariere, na prekmurski ravnici pa bosta v takšni vlogi prvič kot trenerja. Sezono je bolje pričel Damjan, saj so Beltinci prvenstvo odprli z dvema zmagama, porazu proti Triglavu pa je sledila točka v Slovenski Bistrici. Kaj pa Ptujčani? Letošnji povratniki v 2. SNL so se v tretjem krogu prvenstva razveselili prve zmage, v Prekmurje pa prihajajo po visokem domačem porazu z Gorico. “Kurenti” so vse štiri točke osvojili na gostovanjih, v njihovo korist pa govori tudi zgodovina medsebojnih tekem. Ekipi sta se v 2. SNL pomerili sedemkrat, Beltinci so ob petih porazih slavili le enkrat.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.09.2024 | 2. SNL
    Grosupeljčani slavili na Ptuju, Tabor z zmago na vrh lestvice
    Krka je za prvo domačo zmago v sezoni premagala Ilirijo, Drava pa je na svojem igrišču izgubila z Grosupeljčani. Prve zmage v sezoni so se razveselili Bistričani, Tabor je z zmago proti Beltincem skočil na vrh 2. SNL, saj je Gorica v primorskem dvoboju remizirala v Biljah.
  • 11.09.2024 | 2. SNL
    Sosedski dvoboj v Biljah, kamere na Ptuju in v Sežani
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrala tekme šestega kroga. Biljenci in vodilni Goričani se bodo pomerili v sosedskem obračunu, na Sportklubu boste lahko spremljali petkov dvoboj Drave in Brinja, kamera NZS pa bo pospremila sobotni obračun Tabora in Beltincev.
  • 08.09.2024 | 2. SNL
    Aluminij po preobratu ugnal Krko, trenerski bratski obračun Damjanu Gajserju
    Dvoboj Tabora in Gorice, po štirih krogih vodilnih klubov 2. SNL, v Sežani ni postregel z zadetki, Kidričani so s preobratom v režiji Jake Domjana premagali Krko. Dravinja je napolnila mrežo Tolmina, Dekani so bili boljši od Slovana, trenerski dvoboj bratov Gajser pa je dobil Damjan.
  • 01.09.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Gorica napolnila mrežo Drave
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov, primorski dvoboj v Tolminu pa je pripadel Dekanom. Tabor je napolnil mrežo Ilirije, Goričani pa so kar šest zadetkov zabili Ptujčanom.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 22.08.2024 | 2. SNL
    Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina
    Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.

DELI NA