22.09.2024 | 2. SNL
Gorica ponovno na vrhu, Grosupeljčani remizirali s Taborom

Grosupeljčani so, čeprav so izgubljali z 0:2, remizirali s Sežanci, ki so tako vrh lestvice predali Goričanom. Modro-beli so se na prvo mesto vrnili po domači zmagi proti novomeški Krki.

V petkovem terminu je bil odigran zgolj obračun Brinja in Tabora, srečanje v Ivančni Gorici pa so bolje pričeli Sežanci, ki so po polovici tekme vodili z dvema goloma prednosti. Pred sedmim krogom vodilni Kraševci so z golom Nikolaja Zlateva povedli v 28. minuti obračuna, le šest minut kasneje pa prednost Tabora povišal Dino Stančič. Grosupeljčani so se v igro vrnili po uri tekme, ko je bil uspešen Josip Marinić, sedem minut pred koncem pa je najstrožjo kazen izkoristil še Josip Ivan Zorica in Brinju priigral 11. točko sezone. Tabor ima na svojem računu tri točke več.


Remi Sežancev so izkoristili Goričani, ki so se s sobotno zmago proti Krki vrnili na vrh 2. SNL. Dvoboj z Novomeščani je bil odločen po zadetku v 60. minuti, ko je za slavje Primorcev zadel Adriano Bloudek. Vrtnice so se razveselile četrte zmage v letošnjem prvenstvu, še trikrat so neporaženi Primorci tudi remizirali.


Zadnjeuvrščeni Rudar tudi v sedmem krogu ni uspel vknjižiti prve zmage, saj se je obračun s ptujsko Dravo končal z delitvijo točk in začetnim rezultatom. Velenjčani so zdaj pri štirih točkah, eno več so zbrali Ptujčani.


Brez zmagovalca se je končala tudi tekma v Kidričevem, Aluminij je gostil Dekane. Okrog 250 gledalcev je videlo dva zadetka, v deseti minuti so po udarcu Vida Kodermana povedli Kidričani, na izenačenje Primorcev pa je bilo potrebno čakati osem minut. Za delitev točk je zadel Žan Žabkar. Tako Kidričani kot Dekančani so po sedmih preizkušnjah pri 13 točkah, dve točki za vodilno Gorico.


Tolminci so gostovali v prestolnici, točke pa so ostale v Ljubljani. V 17. minuti srečanja je za zmago Ilirije zadel Golden Okocha, v nadaljevanju tekme pa se izid ni več spremenil. Ljubljančani so se z osmimi točkami povzpeli na deseto mesto lestvice, Tolmin ostaja pri štirih točkah.


Kranjčani so bili na domačem igrišču boljši od Bistričanov, v mreži katerih so končale tri žoge. Triglav je povedel po 14 minutah igre, ko je za vodstvo zadel Lan Piskule, v 33. minuti pa je bil uspešen še Luka Šušnjara. Stanislav Krapuhin je tik pred odmorom znižal zaostanek gostov, gorenjsko-štajerski spopad pa je bil odločen v 77. minuti, po zadetku Kristian Dakića. Triglav je z zmago pri 12 točkah, Bistrica jih je nabrala šest.


V nedeljo sta bili odigrani še dve tekmi, Dravinja je gostila ljubljanski Slovan in ga premagala z zadetkom v 75. minuti obračuna. Še petič v letošnji sezoni je v polno meril Matic Kopač.


V spopadu Beltincev in Bilj so padli trije zadetki, točke pa so ostale na prekmurski ravnici. Gostje s Primorske so se v zaostanku znašli v deveti minuti tekme, ko je po podaji Stjepana Oštreka v polno meril Divine Igwe Ikenna. Biljenci so izenačili sredi prvega polčasa, v 26. minuti je po predložku Leona Mariniča in vmesnem posredovanju Domna Zvera zadel Divine Omoregie. Kljub temu so ob polčasu vodili gostitelji. Stjepan Oštrek sicer ni izkoristil enajstmetrovke, saj je njegovo namero prebral Jure Lipičar, je pa bil Hrvat v beltinskih vrstah uspešnejši iz popravnega izpita in je v mrežo pospravil odbitek po obrambi vratarja.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2024 | 2. SNL
    Kranjčani podaljšali zmagovalno serijo in skočili na vrh lestvice
    S tekmama v Kranju in Velenju se je pričela druga tretjina 2. SNL. Triglav je bil s tremi doseženimi zadetki boljšo od Krke, Rudar pa je z izidom 2:1 premagal ekipo Tolmina.
  • 16.10.2024 | 2. SNL
    Goričani in Kidričani za vrh lestvice, v Šiški ljubljanski derbi
    Vrhunec 11. kroga bo nedeljski obračun vrha lestvice, za prvo mesto se bodo pred kamerami Sportkluba udarili nogometaši Gorice in Aluminija. V prenosu NZS boste lahko spremljali ljubljanski dvoboj Ilirije in Slovana, Beltinčani pa bodo s tekmo proti Dravinji proslavili 75-letnico igranja nogometa.
  • 13.10.2024 | 2. SNL
    Vodilna trojica do nove zmage, Dekani ugnali Beltince
    Gorica po zmagi v Slovenskih Konjicah po uvodni tretjini prvenstva ostaja na vrhu 2. SNL. Kidričani so drugo mesto zadržali z domačo zmago proti Iliriji, tretji Triglav je slavil visoko zmago v Biljah, Dekani pa so na četrto mesto skočili s skalpom Beltincev.
  • 09.10.2024 | 2. SNL
    Vodilni Goričani v Slovenske Konjice, prenosa iz Dekanov in Bilj
    Tekmovanje v 2. SNL se nadaljuje tudi med reprezentančnimi tekmami, drugoligaši bodo z desetim krogom zaključili uvodno tretjino prvenstva.
  • 08.10.2024 | 2. SNL
    Biljenci in Grosupeljčani z delitvijo točk
    Z zaostalo tekmo Biljencev in Grosupeljčanov je pod streho tudi osmo krog 2. SNL. Obračuna v Dolinci se je končal brez zmagovalca.
  • 06.10.2024 | 2. SNL
    Gorica ostaja na vrhu, Dravinja edina s točkami na gostovanju
    Aluminij je s petkovo zmago proti Slovanu začasno skočil na vrh drugoligaške lestvice, a so Kidričane s sobotno zmago v primorskem obračunu z Dekani s prvega mesta izrinili Goričani. Na edinem nedeljskem srečanju je Dravinja v gosteh ugnala Ilirijo.
  • 02.10.2024 | 2. SNL
    Pred kamerami Velenjčani in Biljenci ter Bistričani in Ptujčani
    Drugoligaši bodo oktober odprli s tekmami deveta kroga. Pred kamerami Sportkluba se bodo že v petek udarili Velenjčani in Biljenci, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko v soboto ogledali štajerski spopad Bistrice in Drave.
  • 29.09.2024 | 2. SNL
    Uvodni dvoboj na Kodeljevem Bistrici, Gorica ostaja na vrhu
    Slovan je v uvodni tekmi osmega kroga 2. SNL gostil Bistrico, zmage pa so se razveselili Štajerci. Goričani so z zmago v Tolminu ostali na vrhu lestvice, tekma v Biljah ni bila odigrana.
  • 25.09.2024 | 2. SNL
    Vodilna Gorica v Tolminu, Dravinja v štajerskem dvoboju z Aluminijem
    Osmi krog bo zadnji v prvi polovici jesenskega dela 2. SNL, na vrhu lestvice pa ga pričakuje Gorica, ki bo v soboto, tudi s prenosom na spletni strani NZS, gostovala v Tolminu. Kamere Sportkluba bodo na štajerskem obračunu Dravinje in Aluminija.

DELI NA