FARE teden - z nogometom proti diskriminaciji

Kot vsako leto se tudi letos (tokrat že 8. leto zapored) Slovenija pridružuje evropskemu tednu mreže FARE (Football Against Racism in Europe), ki poteka v oktobru na nogometnih igriščih širom Evrope. Od leta 2001 in prve izvedbe projekta v 10 državah se je omenjeni projekt v tem času razširil v več kot 45 evropskih držav v okviru več kot 1.000 dogodkov. 

Slovensko manifestacijo FARE tedna z geslom “Nogomet smo ljudje” smo v organizaciji društva DIH, Spolint Inštituta in Nogometne zveze Slovenije izpeljali 4.11.2012 na tekmi 6. Kroga 1. slovenske ženske nogometne lige med ekipama ŽNK Radomlje in ŽNK Rudar Škale v športnem parku Radomlje. Punce so s ponosom nosile majico z napisom "rdeč karton diskriminaciji" in s tem pokazale, da ne sprejemajo diskriminacije na nogometnem igrišču in poleg njega. Kljub dežju je protokol upsel in upamo, da se je vsakega, tako igralk, športnih funkcionarjev in navdušencev, vsaj malo dotaknil. Napeta tekma je potekala v športnem vzdušju in po razburljivem koncu domači ekipi prinesla zmago. Čestitamo vsem puncam za pošteno borbo in zmagovalkam za nove tri točke.

tekst in foto: Ana Kovač

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2017 | Šolska športna tekmovanja
    Nedelja bo dala zmagovalca Nike Premier Cup
    Konec oktobra so turnirji v Grosupljem, Kidričevem, Kopru in Krškem dali osmerico polfinalistov Nike Premier Cup, v prihajajočem vikendu pa bomo na igriščih Nacionalnega nogometnega centra Brdo dobili najboljšo ekipo v konkurenci nogometašev rojenih v letih 2003 in 2004.
  • 24.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja dala polfinaliste Nike Premier Cup
    Nogometni upi, ki so rojeni v letih 2003 in 2004, so se v soboto in nedeljo dokazovali na četrtfinalnih turnirjih Nike Premier Cup. V polfinale tekmovanja so se prebili Maribor, Mura, Brinje Grosuplje, Domžale, Krško, Veržej, Gorica in Triglav.
  • 21.10.2016 | Šolska športna tekmovanja
    Sobota in nedelja s štirimi turnirji Nike Premier Cup
    Prihajajoči vikend bo spremljevalcem slovenskega nogometa znova ponudil nemalo užitkov. Ob številnih članskih dvobojih bodo na delu tudi mladi talenti, ki si po vzgledu vzornikov šele utirajo pot na velike nogometne zelenice. Sobota in nedelja bosta rezervirani za štiri četrtfinalne turnirje Nike Premier Cup.

DELI NA