21.10.2016 | 2. SNL
Drava in Zarica tudi v spletnem prenosu

Dvanajsti krog 2. SNL bo v celoti odigran v sobotnem dnevu. Že zgodaj popoldne ga bosta na Ptuju odprla Drava in Zarica, dvoboj v najstarejšem slovenskem mestu pa bo moč spremljati tudi v spletnem prenosu na NZS.si. Dob in Ankaran se bosta udarila za drugo mesto, Triglav pa bo po porazu na Obali gostil Veržej, ki je med tednom dobil novega trenerja. V Posavju se bosta v obračunu tretjeligaških zmagovalcev pomerili Brežičani in Brici, krog pa bo zaključen z večerno tekmo v Halozah. V obračunu lanskoletnih prvoligašev bo Zavrč gostil novomeško Krko.

Sobota, ob 13.00: DRAVA – ZARICA KRANJ
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved nastopa: /
Spletni prenos: NZS.si

Ptujčani so po 11. krogu 2. SNL znova nekoliko lažje zadihali, saj je četa trenerja Simona Sešlarja prekinila neugodno serijo petih tekem z vsega eno osvojeno točko. Drava je bila uspešna v Goriških Brdih, kjer sta mrežo gostiteljev zatresla Adnan Bašić in Nastja Čeh, ki je dvakrat meril v polno. Modri so tako vknjižili še tretjo zmago sezone, dve so kurenti dosegli prav v tekmah z Brici. Kljub vsemu Ptujčani še ne morejo biti povsem sproščeni, saj zadnjeuvrščena Zavrč in Zarica zaostajata za vsega štiri točke, prav Kranjčani pa bodo v sobotnem popoldnevu naslednji tekmec ptujskega drugoligaša. To bo obenem tudi priložnost, da nogometaši Drave oddolžijo za poraz, ki so jim ga Kranjčani zadali v tretjem krogu letošnjega prvenstva.

A svoje cilje imajo tudi v gorenjski sredini, ki v zadnjih tednih ne beleži najboljših rezultatov. Če je Drava v minulem tednu prekinila serijo brez zmage, le-ta ša naprej traja za Zarico. Četa prekaljenega stratega Janeza Zupančiča je za nameček po tesnem porazu z Dobljani zdrsnila na dno drugoligaške razpredelnice, gol Žige Isteniča v uvodu drugega polčasa pa je bil premalo za preobrat nad favoriziranim nasprotnikom. Gorenjci so edino točko v zadnjih sedmih tekmah vknjižili prav na Štajerskem, ko so se v pravi srhljivki z Zavrčem v devetem krogu razšli z izidom 2:2. Kranjčani so po zadetkih Žige Isteniča in Matica Mlakarja ob polčasu že vodili z 0:2, a so se Haložani v drugem polčasu vrnili v igro in prišli do remija.

Z nič manj zanimivim dogajanjem ni postregel niti prvi dvoboj Drave in Zarice v letošnji sezoni. Tudi v tem primeru so Kranjčani po golih Adnana Hajdarevića in Matica Mlakarja že vodili z dvema zadetkoma prednosti, a so se Ptujčani v 74. minuti najprej približali z golom Nastje Čeha, pet minut pred koncem pa izenačili z avtogolom Mirana Galića. Slednji se je v sodniškem dodatku odkupil za napako in zadel za zmago gostiteljev. Prvo od dveh v letošnji sezoni.

Sobota, ob 14.30: ROLTEK DOB - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved nastopa: /

Dvoboj za drugo mesto bo odigran v Dobu, kjer bodo gostovali Ankaran Hrvatini. Primorci bodo v goste pripotovali z odlično popotnico, saj so v minulem krogu z golom Tima Vodeba prekinili sanjsko serijo vodilnega Triglava. Gorenjci po prvem porazu sezone Ankarančanom bežijo za sedem točk, zaostanek Dobljanov je točko nižji. Tokratna nasprotnika se lahko v zadnjih tednih pohvalita s spoštovanja vrednimi rezultati, saj so eni in drugi v zadnjih sedmih tekmah izgubili zgolj enkrat, Dob je moral po golu z bele točke priznati premoč Triglavu, Primorci so klonili v Brežicah. Ob doseženem remiju sta sobotna tekmeca zabeležila šest zmag. Sobotna tekmeca sta se v prvi letošnji tekmi razšla z remijem, gledalci so videli kar šest zadetkov in dramo v izdihljajih dvoboja, ko so Ankarančani po zaostanku dveh zadetkov v sodniškem dodatku povedli z golom Mateja Zemljaka, a je goste rešil Matic Mirtič.

Sobota, ob 14.30: TRIGLAV KRANJ - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Dino Cvrtila in Tjaž Polajžer (Veržej)

Kranjska zmagovalna serija se je končala, obenem pa se je podaljšal za Triglav manj prijeten niz. Gorenjska četa se je namreč še s četrtega gostovanja v slovenski Istri vrnila brez točk, tokrat je bil za Kranjčane usoden gol Tima Vodeba, ki je gorenjsko mrežo zatresel že na prvi tekmi v Kranju. V taboru vodilnega kluba 2. SNL se želijo po prvem porazu sezone vrniti v zmagovalne tirnice, a bodo pot do tja iskali brez trenerja Siniše Brkića, ki je srečanje v Ankaranu zaključil predčasno in bo tekmo z Veržejem moral spremljati s tribune. Prleki bodo prvič, odkar so se pred več kot tremi leti prebili med drugoligaše, zaigrali brez trenerja Zlatka Gaborja, ki se je med tednom vrnil v soboško Fazanerijo in prevzel vodenje Mure, ki nastopa v 3. SNL vzhod. Veržejci so sicer v minulem krogu prišli še do devete točke, s katero so ujeli sedma Brda, a so za remi z Zavrčem plačali ceno v obliki prepovedi igranja za Dina Cvrtila in Tjaža Polajžerja. Na klopi Triglava pa se bo v Kranju predstavil Marko Lešnik, ki je v Sloveniji nazadnje vodil Maribor B.

Sobota, ob 14.30: BREŽICE TERME ČATEŽ - BRDA
Sodnik: Blaž Kos
Prepoved nastopa: /

V Brežicah se bosta v sklopu 12. kroga udarili ekipi, ki sta v minuli sezoni pokorili tretjeligaško konkurenco. Brda so po dramatičnem zadnjem krogu slavila naslov prvaka v 3. SNL zahod, Brežičani so bili najboljši v severni tretjeligaški skupini. Po preboju v 2. SNL, ki sta si jo sobotna tekmeca priigrala z zmagama v dodatnih kvalifikacij, bolje kaže tokratnim gostiteljem, ki so tudi na podlagi odličnega začetka sezone zbrali že 18 točk. Čeprav je ob koncu uvodne tretjine prvenstva kazalo, da Posavcem pojenja moč, so Brežičani v tekmah z Dravo in Krko krivuljo znova obrnili navzgor in na lestvici gledajo v hrbet zgolj vodilni trojici. Slabše kaže zasedbi z Goriških Brd. Rdeče-črni so po prihodu Tončija Žlogarja nanizali tri srečanja brez poraza, a so pozitivnemu nizu sledili porazi s Triglavom, Dobom in Dravo, ki so primorsko zasedbo znova pahnile v nepredvidljiv boj za obstanek. Prvi medsebojni dvoboj Brežic in Brd ni postregel z zadetki, kako bo v soboto?

Sobota, ob 17.00: ZAVRČ - KRKA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: Ivan Ptiček (Zavrč) ter Miha Kostanjšek in Denis Mojstrovič (Krka)

Tekmovalni spored v sklopu 12. kroga bosta sklenila kluba, ki sta zadnje tri sezone preživela v prvoligaški druščini. Izpad v drugi rang slovenskega nogometa je pustil posledice tudi na kadrovskem področju, saj so tako v Halozah kot na Dolenjskem močno spremenili podobo slačilnice. Močno pomlajena ekipa Zavrča se z vsega eno zmago nahaja pri dnu ligaške razpredelnice, a se lahko Haložani pohvalijo, da so v zadnjih petih krogih izgubili zgolj enkrat, za nameček pa je v letošnji sezoni zmago z završkega Športnega parka odnesel zgolj vodilni Triglav. Roku Zorku in soigralcem gre slabše na gostovanjih, prav proti Krki pa so Zavrčani doživeli drugi najvišji poraz sezone. Novomeščani so na domačem Portovalu v haloško mrežo pospravili kar sedem zadetkov, kar trikrat sta bila uspešna Matej Potokar in Miha Kostanjšek, ki pa tokrat nima pravice nastopa, podobno kot izkušeni Denis Mojstrovič, medtem ko bo domači strateg Miran Emeršič pri sestavi enajsterice pogrešal Ivana Ptička.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA