02.07.2024 | A
Dobrodošli doma!

Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.

Številčna množica je na nogometaše na Kongresnem trgu čakala kar nekaj minut pred 18. uro. Nogometaši so sicer na letališču Brnik pristali nekaj do 19. ure, v prestolnico pred svoje privržence pa prišli okoli 20 minut do 20. Kljub temu so se navijači med čakanjem zabavali, za dobro vzdušje je skrbela tudi glasbena skupina Siddharta.

Za tem so na odru enega po enega predstavili vsakega nogometaša in člana strokovnega štaba, ki so zaslužni za zgodovinski uspeh slovenske nogometne reprezentance. Sledili so govori najzaslužnejših in najbolj izpostavljenih nogometašev, vsi pa so se bolj ali manj navijačem zahvaljevali za izjemno podporo.

"Najlepša hvala za tale fantastični sprejem. Tu so tisti (nogometaši, op. STA), ki so odgovorni za vse skupaj, tisti, ki so naredili Slovenijo spet ponosno. Vam še enkrat hvala, mi pa lahko obljubimo, mislim, da lahko govorim tudi v imenu nogometašev, da bomo tudi na naslednjih tekmah dali vse od sebe in s srcem igrali za Slovenijo," je prisotne navijače nagovoril selektor Matjaž Kek.

"V imenu celotne ekipe bi se zahvalil za podporo, ki je bila res neverjetna na vseh tekmah. Vse nam je bilo zelo težko, ampak najtežje, hkrati pa najlažje, je bilo videti na tribunah to veselje in srečo, kljub temu da nismo zmagali. Seveda upam, da se ne bomo naslednjič zbrali čez 24 let, ampak da bo ta zbor na Kongresnem trgu vsaki dve leti," pa je za njim nadaljeval vratar in kapetan reprezentance Jan Oblak.

"Pred evropskim prvenstvom si nismo predstavljali takšne podpore, ampak smo v to verjeli in vrnilo se nam je vse, kar smo delali dolga, dolga leta. To, kar smo doživeli v Nemčiji, smo lahko pričakovali tukaj in hvala navijačem za vse, hvala za vso energijo, solze, veselje. Ponosni smo," je povedal Petar Stojanović.

Ta je pogled usmeril tudi proti naslednji reprezentančni akciji, to bo septembrski začetek lige narodov: "Ne smemo se zadovoljiti s tem, kar smo naredili. Moramo se zavedati, da smo naredili velike rezultate, ampak nikakor se ne smemo ustaviti pri tem. Nogomet je težak šport, ampak vsako tekmo bomo dali svoj maksimum in upam, da bo na koncu takšno veselje, kot je bilo do zdaj."

Slovenski navijači so sicer v vseh mestih, kjer je Slovenija igrala tekme evropskega prvenstva, pričarali izvrstno vzdušje, na stadionih pa večkrat preglasili tekmece in so bili tudi velik razlog za uspeh nogometašev. Vsako tekmo si je v Nemčiji ogledalo več tisoč Slovencev.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
  • 02.07.2024 | A
    Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
  • 01.07.2024 | A
    Bravo, fantje!
    Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
  • 01.07.2024 | A
    Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
    Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
  • 01.07.2024 | A
    Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
    Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
  • 30.06.2024 | A
    Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
    Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
  • 30.06.2024 | A
    Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
    Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
  • 29.06.2024 | A
    Ne bojimo se Portugalske
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
  • 28.06.2024 | A
    Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
    Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA