01.05.2024 | Sodniki
Dejan Veselič na zaključni turnir Uefa futsal lige prvakov v Armeniji

Potem ko sta 1. marca 2023 pod vznožjem biblijske gore Ararat v glavnem mestu Armenije v njegovi družbi bila še Aleš Močnik Perič in Jernej Petek, s katerima je delil pravico na kvalifikacijski tekmi za 10. SP v Futsalu med Armenijo in Bosno in Hercegovino se je včeraj preko letališča na Brniku na več kot 3000 km dolgo pot v deželo na območju Spodnjega Kavkaza ponovno odpravil Dejan Veselič.

Med petkom in nedeljo bo v najstarejši krščanski državi na svetu potekal finalni turnir 23. Uefa Futsal Lige prvakov, kjer bodo nastopili španski ekipi FC Barcelona in branilec naslov Palma Futsal ter portugalska velikana Benfica in Sporting iz Lizbone.Za upravljanje s pravili igre bo skrbelo 8 delivcev pravice, ki prihajajo iz Angije, Češke, Hrvaške, Italije, Litve, Poljske, Ukrajine in Slovenije.

Sedemintridesetletni mednarodni futsal sodnik Dejan Veselič iz Žalca (FIFA od 2017) bo na delu že zadnji delovni dan tedna, ko bo ob 21. uri po tamkajšnjem času na drugi tekmi polfinala kot prvi sodnik nadzoroval dvoboj FC Barcelona - Sporting Lizbona. V njegovi družbi bodo še Damian Grabowski (2. sodnik) iz Poljske, tretji sodnik bo Nicola Manzione iz Italije, kot rezervni sodnik bo Nikola Jelić iz Hrvaške, vlogo časomerilca pa bo opravljal Peter Nurse iz Anglije. 

V letu 2023, ko je bil uvrščen v skupino 35 elitnih evropskih sodnikov je Dejan Veselič iz Žalca (MDNS Maribor) spomladi v madžarskem Debrecenu vodil finalno tekmo ženskega EP med Španijo in Ukrajino, septembra pa je na mladinskem EP do 19. let v Poreču sodil tudi finalno tekmo med Španijo in Portugalsko.

Zaključni turnir četverice bo odigran v športno-koncertnem futurističnem kompleksu Karen Demirchyan v Erevanu, ki se nahaja na hribu Tsitsernakaberd do katerega vodi 184 stopnic.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: Futsal.si

SORODNE NOVICE

  • 17.05.2024 | Sodniki
    Dejan Balažič za finale Pokala Union
    Znani so delivci pravice za finalni pokalni dan v Ljubljani, ki se bo začel s tekmo ženskega pokala med ŽNK Olimpija  in ŽNK Muro (16.30), vrhunec pa bo večerna tekma in osrednji dvoboj med 4-kratnim pokalnim zmagovalcem iz slovenskega Las Vegasa in Slatinčani, ki so v finalu Pokala prvič. Na tekmi za 33. pokalno lovoriko- od sezone 2021/2022 pokal Pivovarne Union-, ko se bosta prihodnji petek na severu prestolnice (20.30) pomerila Rogaška in Gorica bo glavni sodnik srečanja 43-letni Dejan Balažič iz Šmarja Sap (član DNS Ljubljana).
  • 17.05.2024 | Sodniki
    Anže Jerič za finale ženskega pokala
    Prihodnji konec tedna bo v petek na severu prestolnice odigran zaključni obračun v jubilejni 25. sezoni ženskega nogometnega pokala v zgodovini samostojne države. Finalno popoldansko tekmo med ŽNK Ljubljana in soboško Muro Nona, ki se bo začela ob 16.30 uri bo sodil 31-letni Anže Jerič iz Cerkelj na Gorenjskem. V njegovi 15 let trajajoči karieri bo to drugi finalni obračun v ženskem pokalnem tekmovanju, potem ko je 25. maja 2021 na Bonifiki v Kopru že sodil dvoboj ljubljanske Olimpije in Pomurja iz Beltincev, ko so zmajčice na Obali osvojile svoj prvi pokalni naslov.
  • 16.05.2024 | Sodniki
    Sodniki na pripravah za EP v Nemčiji
    V nemškem Frankfurtu- največje mesto v nemški zvezni deželi Hessen- med ponedeljkom in četrtkom manj kot mesec dni pred začetkom Eura 2024 poteka pripravljalni Uefin seminar Z delavnico sodnikov, ki so izbrani za sojenje na EP. Med udeleženci so tudi najboljši slovenski sodnik Slavko Vinčić ter pomočnika sodnika Tomaž Klančnik iz Slovenj Gradca (na sliki desno) in Andraž Kovačič iz Ljubljane (na sliki levo). V njihovi družbi je še 36 pomočnikov sodnika in 20 video sodnikov (VAR).
  • 15.05.2024 | Sodniki
    Pridi na kamp in sodniški tečaj na Ravne - 25. maj ob 9h
    Zveza nogometnih sodnikov Slovenije in aktiv koroških sodnikov iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Maribor v sodelovanju z NK Fužinar organizirajo brezplačni tečaj za nove sodnike in sodnice, ki bo na sporedu v soboto 25. maja ob 9. uri na mestnem stadionu Ravne na Koroškem).
  • 13.05.2024 | Sodniki
    Slavko Vinčić na Wembley za finale lige prvakov
    Član elitne kategorije enaintridesetih sodnikov Uefa od leta 2019, ki prihaja iz drugega največjega mesta v Sloveniji bo po sojenju na Euru 2020, SP 2022, polfinalu zaključnega turnirja Lige narodov in finala lige Europa 18. maja 2022 v Sevilli med Eintracht Frankfurt in Glasgow Rangers, trinajst dni pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji, vodil še finale Lige prvakov in največjo tekmo v svoji sodniški karieri.
  • 10.05.2024 | Sodniki
    Drugi pomladni seminar talentov
    Nacionalni nogometni center Brdo je včeraj zasedla slovenska sodniška prihodnost. Svojo drugo pomladansko organizirano aktivnost s specialnim seminarjem so imeli najbolj nadarjeni mladi sodniki iz celotne države, ki so uvrščeni v I., II. in III. nivo talentov pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS).
  • 06.05.2024 | Sodniki
    Kajtazoviću 159. tekma v 1. SNL in sedmi večni derbi
    Na neposrednem spopadu za 2. mesto v Prvi ligi Telemach 2023/24 bo dvoboj pod Kalvarijo med šestnajstkratnim državnim prvakom iz Maribora in ljubljansko Olimpijo s sedmimi naslovi najboljšega kluba v državi, upravljal 42-letni gorenjski delivec pravice Nejc Kajtazović.
  • 04.05.2024 | Sodniki
    Dejan Veselič na finalu Lige prvakov
    V nedeljo, ko se bosta po srednjeevropskem času za 3. mesto sprva pomerila portugalska mestna rivala Sporting Lizbona in Benfica (15h) bo Dejan Veselič v vlogi rezervnega sodnika, na finalni tekmi turnirja 23. Uefa Futsal Lige prvakov za sezono 2023/24, ki bo odigran ob 18. uri med špansko FC Barcelona in branilcem naslova Mallorco Futsal pa bo Žalčan opravljal vlogo časomerilca.
  • 30.04.2024 | Sodniki
    Obrenović kot četrti sodnik v 1/2 finalu lige Europa
    Na prvo polfinalno tekmo 53. sezone nekdanjega pokala Uefa- od sezone 2009/10 liga Europa- in 15. izvedbe drugega najmočnejšega Uefinega tekmovanja (liga Europa) se jutri v eno najstarejših mest na svetu, ki se razprostira na bregovih reke Tibere in sedmih mestnih gričih odpravlja Rade Obrenović iz Ljubljane.

DELI NA