Celje za evropsko jesen proti Pyuniku

Nogometaši Celja so na povratni tekmi 3. krog kvalifikacij UEFA Evropske lige v Dublinu po podaljšku izgubili proti Shamrock Rovers z 1:3 (0:2, 1:2). Celjani so prvo tekmo dobili z 1:0.

TRETJI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE LIGE

SHAMROCK ROVERS - CELJE 3:1 (2:0)

Stadion Tallaght, sodniki: Hategan, Grigoriu, Gheorghe (vsi Romunija).
Strelci: 1:0 Watts (37./11 m), 2:0 Farrugia (40.), 2:1 Karničnik (83.), 3:1 Burke (96.).
Shamrock Rovers: Pöhls, Grace, Lopez, Hoare, Clarke (od 80. Cleary), O'Neill, Watts, Farrugia (od 88. Burke), Honohan (od 110. O'Sullivan), Greene (od 91. Burns), Nugent (od 80. Towell).
 Celje: Štubljar, Kavčič, Nemanič (od 46. Karničnik), Vuklišević, Zec, Bobičanec (od 46. Dulca), Pišek (od 53. Kouter), Kvesić (od 104. Aarons), Matko (od 79. Edmilson), Brnić (od 46. Menalo), Kučys.
Rumeni kartoni: Greene, Farrugia, Honohan, Hoare, Pöhls; Štubljar, Vuklišević, Karničnik, Kvesić, Zec.
Rdeči karton: /.

Celjska zasedba je v Dublin potovala z golom naskoka, kar pa se je izkazalo za premalo. Celjani so po podaljšku morali priznati premoč Ircem, ki bodo tako igrali v zadnjem kvalifikacijskem krogu UEFA Evropske lige proti Paoku, medtem ko Celjane čaka selitev v zadnji predkrog UEFA Evropske konferenčne lige, kjer bo njihov tekmec armenski Pyunik.

Irci so odločno začeli in takoj poskrbeli za nekaj dela Lovra Štubljarja, a so se Celjani hitro zbrali in v nadaljevanju uravnovesili igro. V 20. minuti so imeli tudi svojo prvo priložnost, vendar je domača obramba blokirala strel Armandasa Kučysa.

Celjani so sicer takrat dokaj dobro nadzorovali igro, držali žogo, tako da domača zasedba niti ni bila več posebej nevarna. A v 36. minuti so sodniki po naletu Lovra Štubljarja nad Aaronom Greenom in pregledu posnetka spremenili prvotno odločitev. Sprva so dosodili prekršek v korist Celja, pozneje pa v korist Shamrocka, kar je pomenilo najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel Dylan Watts.

V 40. minuti so vse bolj razpoloženi Irci vodili že z 2:0, Neil Farrugia je bil tisti, ki je z dobrih 20 metrov z nizkim strelom matiral neprepričljivo celjsko obrambo ter tako svojo ekipo pripeljal do želene prednosti. Ta bi bila lahko še bvišja v tretji minuti sodniškega dodatka v prvem polčasu, vendar je Štubljar izvrstno posredoval po odprtem strelu Trevorja Clarka v kazenskem prostoru.

Strateg Celja Albert Riera je v uvodu drugega polčasa, na hitro poslal v igro štiri nove igralce, tudi Žana Karničnika, celjska igra pa je začela kazati večjo konkretnost. V 56. minuti so slovenski prvaki vendarle ogrozili vrata domačih, po Karničnikovi podaji je v kazenskem prostoru zgrešil Nino Kouter. Dve minuti pozneje je z 12 metrov Kučys iztržil le kot.

Časa za rešilni zadetek je bilo vse manj, a so ga Celjani le dočakali. V 83. minuti je po podaji z leve strani Karničnik zadel z volejem iz osrčja kazenskega prostora. Minuto pozneje bi lahko Matija Kavčič celo izenačil, vendar je domači vratar ustavil njegov poskus iz bližine.

Sledil je podaljšek, v katerem so Irci znova zadeli v 96. minuti, ko je bil uspešen Graham Burke. Rolando Aarons in Luka Menalo sta imela v 105. minuti lepi priložnosti za zmanjšanje zaostanka, a je prvemu vratar obranil strel, drugi pa je bil nenatančen iz bližine.

V 106. minuti so Irci po novi celjski napaki spet zadeli, a iz prepovedanega položaja, sicer pa so Celjani iskali nov zadetek za rešitev iz kočljivega položaja, tega bi v 120. minuti lahko dosegel Kučys, a mu je strel s približno desetih metrov obranil domači vratar.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.10.2024 | Prva liga Telemach
    Sedem golov v Celju prineslo tesno zmago domačih
    Nogometaši Celja so v 12. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 4:3 (0:1).
  • 17.10.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Mura
    Ligaški nogomet se vrača na male zaslone. Uvodno dejanje nadaljevanja sezone se bo odvilo v knežjem mestu, kjer Celje pričakuje Muro.
  • 06.10.2024 | Prva liga Telemach
    Edmilson odločil štajerski derbi
    Nogometaši Celja so v 11. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Maribor z 2:1 (0:1).
  • 04.10.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Nedeljsko popoldne bo zaznamoval štajerski derbi. Pred tedni so slavili Celjani, kako se bo končalo tokrat?
  • 02.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje začelo s porazom
    Nogometaši Celja so v 1. krogu UEFA Evropske konferenčne lige v gosteh izgubili proti Vitorii Guimaraes z 1:3 (0:2). Izbranci Alberta Riere bodo drugo tekmo v tekmovanju igrali 24. oktobra, ko bodo v 2. krogu gostili Istanbul Basaksehir.
  • 28.09.2024 | Prva liga Telemach
    Tučić odločil v korist Brava
    Nogometaši Brava so v 10. krogu Prve lige Telemach premagali Celje s 3:2 (1:1).
  • 27.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Celje
    Sobotni spored desetega kroga Prve lige Telemach bosta sklenila letošnja predstavnika v Evropi, Bravo bo v Stožicah gostil ekipo Celja. Kdo bo boljši v prestolnici?
  • 23.09.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani do novih točk v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:3 (0:1).
  • 20.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Celje
    Aktualni prvaki Celjani bodo po zmagi na štajerskem derbiju gostovali ob Kamniški Bistrici. Domžale pred zadnjim dejanjem uvodne četrtine prvenstva še čakajo na zmago, se to lahko spremeni v nedeljo?
  • 18.09.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili štajerski derbi z mojstrovino Sešlarja
    Na zaostali tekmi 2. kroga Prve lige Telemach so nogometaši Celja v štajerskem derbiju premagali Maribor z 2:1 (1:0).

DELI NA