Celje preskočilo prvo stopničko

Nogometaši Celja so na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov doma premagali Floro iz Talina z 2:1 (0:1). Slovenski prvak je že prvo tekmo v Estoniji dobil s 5:0 in se uvrstil v 2. kvalifikacijski krog.

Arena Z'dežele, gledalcev 2382, sodniki: Kikačeišvili, Ahvlediani, Gabisonia (vsi Gruzija).
Strelci: 0:1 Varjund (12.), 1:1 Matko (73./11 m), 2:1 Karničnik (76.).
Celje: Rozman, Krefl (od 79. Kavčič), Zec, Vuklišević, Kouter (od 46. Karničnik), Kvesić (od 46. Svetlin), Dulca, Bobičanec (od 46. Popović), Brnić, Matko (od 74. Aarons), Kučys.
Flora: Grünvald, Veering (od 89. Lukka), Tougjas, Vaher (od 57. Kolobov), Hussar, Kuraksin (od 75. Aliku), Soomets, Kreida (od 89. Röivassepp), Zenjov, Lepik (od 74. Vasiljev), Varjund.
Rumeni kartoni: Bobičanec, Kouter, Krefl, Dulca.
Rdeči karton: /.

Slovenski prvaki so v Celju potrdili pot v 2. kvalifikacijski krog, čeprav predvsem v prvem polčasu igra ni bila na pravi ravni. Po vstopu Žana Karničnika pa je terenska pobuda dobila še konkretnost, ta pa je domačo ekipo nagradila z novo zmago. Celjane v naslednjem krogu čaka boljši iz dvoboja med Slovanom Bratislavo Kenana Bajrića in Strugo.

Estonci so tokratni obračun začeli bolje kot prvega, ko so bili povsem nebogljeni, v 12. minuti so tudi povedli, ko je z nizkim strelom z roba kazenskega prostora zadel Tony Varjund. Krznar je povratno tekmo sicer začel z nekoliko spremenjeno zasedbo, je pa bil v napadu tudi Aljoša Matko, ki je po lepi podaji Aljaža Krefla z leve strani v 16. minuti na drugi vratnici grešil z glavo.

Celjska igra je bila dovolj za pobudo na zelenici, a posebej nevarne akcije ni bilo, na drugi strani so gostje prišli v 23. minuti do še ene priložnosti, a so jo zaključili s slabim strelom. V 30. minuti je imel Mario Kvesić izvrstno priložnost za izenačenje, ko je po podaji Ivana Brnića z leve strani ostal sam pred vrati, a slabo streljal z glavo.

Krznar je med polčasoma posegel v ekipo in jo osvežil s tremi novimi igralci, prvokategorniki Žanom Karničnikom, Denisom Popovićem in Tamarjem Svetlinom, kljub temu pa so Estonci prišli do prvega obetavnejšega strela v drugem delu. V 52. minuti pa je Karničnik vendarle poskrbel za prvi celjski strel v okvir vrat, vendar je bil gostujoči vratar na mestu.

Je bila pa igra Celja vse boljša, Armandas Kučys, ki je na prvi tekmi zapravil veliko priložnosti, je v tem drugem delu tudi hitro dvakrat neuspešno streljal, v 59. minuti pa je še enkrat zgrešil s sedmih metrov. Čeprav je predvsem Karničnik poživil igro slovenskih prvakov, pa ti ob strnjenih gostih niso znali učinkovito zaključiti akcije.

V 72. minuti pa je Matko priigral najstrožjo kazen Celju, to je v 73. sam izvedel in žogo poslal pod prečko za 1:1. Karničnik je štiri minute pozneje dobro igro kronal še z zadetkom, ko je Florinega vratarja ugnal z močnim strelom z roba kazenskega prostora.

Sledila sta poskusa Estoncev, eden tudi Kosntantina Vasiljeva, nekdanjega igralca Nafte in Kopra, ob koncu pa so Estonci še dvakrat ogrozili vrata, a bili pri zaključku nespretni, tako da je ostalo pri 2:1.

Tekst: STA

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Dublin po novo zmago
    Po Olimpiji in Mariboru se bodo v boj za evropsko napredovanje podali še nogometaši Celja. Spopad s Shamrockom se bo v Dublinu pričel ob 21. uri, grofje pa imajo pred povratno tekmo zadetek prednosti.
  • 13.08.2024 | Prva liga Telemach
    Državni prvaki so se razšli z dosedanjim kapetanom
    Državne prvake po vrnitvi trenerja Alberta Riere zapuščata še dva nogometaša. Po Karlu Špeljaku in Gregorju Bajdetu sta dres Celja slekla tudi Matic Vrbanec in dosedanji kapetan Denis Popović.
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Točke Celja proti Radomljam
    Nogometaši Celja so v četrtem krogu prve Lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje s 4:2 (2:0).
  • 11.08.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani predstavili Josifova
    Konkurenco v kadrovsko široki zasedbi Celja je zaostril ruski krilni napadalec Nikita Josifov, ki je nazadnje igral za španski Castellon. Celjski dres sta medtem slekla Karlo Špeljak in Gregor Bajde.
  • 10.08.2024 | Prva liga Telemach
    Španec Nieto nova moč grofov
    Desni bočni branilec Juanjo Nieto je novi član zasedbe državnih prvakov, Španec je s Celjani podpisal pogodbo do konca sezone 2025/26.
  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Radomlje
    Nogometaši Celja so rane po dveh zaporednih porazih zacelili z evropsko zmago. Državni prvaki bodo pred odhodom na Irsko gostili Radomlje, ki so v občinskem derbiju dočakale prvo zmago.
  • 08.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje na Irsko z minimalno prednostjo
    Nogometaši Celja so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige premagali irski Shamrock Rovers z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden na Irskem.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani v boj za UEFA Evropsko ligo
    Albert Riera druge epizode na klopi Celja ni pričel v skladu s klubskimi ambicijami, saj je porazu v Bratislavi sledil še spodrsljaj v Murski Soboti. Državni prvaki so zdaj misli usmerili v kvalifikacije UEFA Evropske lige, v četrtkovem večeru bodo z oslabljenim moštvom gostili irski Shamrock Rovers.
  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Muraši ugnali prvake
    Nogometaši Mure so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (1:0).
  • 01.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Mura je zmago proti Nafti nadgradila v Domžalah, tokrat pa jo čaka nekoliko težja naloga. V goste po bratislavski zaušnici prihajajo aktualni prvaki.

DELI NA