Celje na Irsko z minimalno prednostjo

Nogometaši Celja so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij UEFA Evropske lige premagali irski Shamrock Rovers z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden na Irskem.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE LIGE

CELJE - SHAMROCK ROVERS 1:0 (1:0)

Celjani so po slovesu od kvalifikacij za ligo prvakov danes opravili prvo polovico naloge v kvalifikacijah evropske lige. Če bodo v skupnem seštevku uspešni v boju z Irci, si bodo že zagotovili evropsko jesen z vsaj konferenčno ligo. Prva tekma v Celju se je končala z minimalno zmago slovenske ekipe.

Če bodo Celjani uspešni, jih v zadnjem kvalifikacijskem krogu evropske lige čaka poraženec 3. kroga kvalifikacij lige prvakov med švedskim Malmöjem in grškim Paokom iz Soluna. V primeru izpada in nadaljevanja v zadnjem kvalifikacijskem krogu konferenčne lige pa se bodo Celjani pomerili z boljšim iz obračuna med kazahstanskim Ordabasijem in armenskim Pjunikom.

Celjani so, odkar se je za krmilo ekipe vrnil nekdanji strateg Albert Riera, danes dočakali prvo zmago; po visokem evropskem porazu v Bratislavi in domačem z Muro je danes Riera s svojimi nogometaši krivuljo le obrnil navzgor.

Celjani so imeli že v prvem delu terensko premoč, ki pa je dolgo niso znali spremeniti v nevarno akcijo. Priložnosti je zapravljal predvsem Armandas Kučys, ki se je nekajkrat znašel pred vratarjem Leonom Pöhlsom, premagal pa ga ni, niti ob poskusu z dveh metrov.

Domača zasedba je imela veliko premoč in tri priložnosti med 20. in 22. minuto, najlepšo Aljoša Matko, po njegovem strelu s 14 metrov je vratar irske ekipe žogo preusmeril v kot.

Je pa nato domačim le uspelo zadeti. V 34. minuti je Luka Menalo spretno slalomiral med branilci tekmecev in po strelu z desne s šestih metrov premagal tudi Pöhlsa.

V drugem polčasu se razmerje moči ni bistveno spremenilo, ritem igre pa je padel. Celjani so bili boljši in nevarnejši, toda brez prave zaključne akcije. Ivan Brnić je poskušal s strelom od daleč, Menalo pa v 60. minuti s strani.

Tudi rezervist Rolando Aarons je v 72. miniti slabo končal prodor po ukradeni žogi tekmecem. Pet minut zatem je moral posredovati tudi domači vratar Lovro Štubljar po prostem strelu Dylana Wattsa, dve minuti pozneje pa je moral po nevarnem poskusu Aarona McEneffa žogo poslati v kot.

Celjani bi kljub skromnejši predstavi v drugem polčasu lahko povišali vodstvo, toda lepo priložnost po ukradeni žogi Edmilsona je Denis Popović v 85. minuti zapravil s slabim strelom z roba kazenskega prostora.

Tekst: STA
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Radomlje
    Nogometaši Celja so rane po dveh zaporednih porazih zacelili z evropsko zmago. Državni prvaki bodo pred odhodom na Irsko gostili Radomlje, ki so v občinskem derbiju dočakale prvo zmago.
  • 07.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani v boj za UEFA Evropsko ligo
    Albert Riera druge epizode na klopi Celja ni pričel v skladu s klubskimi ambicijami, saj je porazu v Bratislavi sledil še spodrsljaj v Murski Soboti. Državni prvaki so zdaj misli usmerili v kvalifikacije UEFA Evropske lige, v četrtkovem večeru bodo z oslabljenim moštvom gostili irski Shamrock Rovers.
  • 03.08.2024 | Prva liga Telemach
    Muraši ugnali prvake
    Nogometaši Mure so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0 (1:0).
  • 01.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Mura je zmago proti Nafti nadgradila v Domžalah, tokrat pa jo čaka nekoliko težja naloga. V goste po bratislavski zaušnici prihajajo aktualni prvaki.
  • 30.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Visok poraz v Bratislavi
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov v Bratislavi izgubili proti Slovanu z 0:5 (0:2). V naslednji krog so se tako prebili Slovaki, ki so v Celju igrali 1:1. Slovenski državni prvak pa bo evropske boje nadaljeval v 3. krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo.
  • 29.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Bratislavi z novim trenerjem za evropsko jesen
    Si lahko Celjani že v Bratislavi priigrajo evropsko jesen? Državni prvaki po remiju na domači zelenici za takšen scenarij potrebujejo zmago in napredovanje, v dvoboj s Slovanom pa jih bo popeljal povratnik na klop Albert Riera.
  • 29.07.2024 | Prva liga Telemach
    Riera pri državnih prvakih zamenjal Krznarja
    Pri Celju so pred povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Lige prvakov posegli po trenerski rošadi. Damirja Krznarja je zamenjal njegov predhodnik na celjski klopi, v knežje mesto se je vrnil Albert Riera.
  • 27.07.2024 | Prva liga Telemach
    Matjaž oblekel celjski dres
    Dvajsetletni Samo Matjaž je novi član Celja. Branilec se v knežje mesto seli po treh letih kaljenja v mladinskem pogonu milanskega Interja, z grofi pa je sklenil pogodbo do konca sezone 2026/27.
  • 24.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Brez zmagovalca v Celju
    Nogometaši Celja so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov igrali neodločeno 1:1 (1:1) s Slovanom Bratislavo. Povratna tekma bo 30. julija na Slovaškem.

DELI NA