Celjani želijo napredovanje potrditi z novo zmago

Nogometaši Celja so z odliko opravili prvo polovico uvodne evropske naloge, saj so se z gostovanja pri estonskem prvaku vrnili z debelo prednostjo. Grofje so v Talinu slavili zmago s petimi zadetki, v taboru slovenskih prvakov pa poudarjajo, da želijo napredovanje v drugi krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov potrditi še z eno zmago.

Aktualni prvaki Prve lige Telemach so pred dobrim tednom že v uvodu tekme strli odpor gostiteljev, ki so po vsega desetih minutah igre zaostajali za dva zadetka. V sedmi minuti je domačo mrežo načel Aljoša Matko, le tri minute kasneje je v polno meril še Damjan Vuklišević. Tik pred odmorom je prednost povišal Mark Zabukovnik, visoko zmago pa sta v zadnji četrtini spopada potrdila Rolando Aarons in Tamar Svetlin. Zmaga Celja bi lahko bila še višja, a predvsem Armandas Kučys ob debitantskem nastopu v dresu grofov ni bil pretirano učinkovit.

"Pokazati moramo spoštovanje Flori in jih ne podcenjevati na drugi tekmi. To je tekma kvalifikacij UEFA Lige prvakov. Prva tekma v Estoniji nam je lahko v ponos, v drugo gremo z lepo prednostjo, a povsem resno, brez kakršnihkoli kalkulacij. Želimo si standardizirati ekipo in igro. Ne bomo lahkomiselno pristopili k tekmi. Nekaj rotacij zagotovo bo, saj hitro sledita Bravo in drugi krog kvalifikacij, zato bo prisotnih nekaj sprememb v začetni enajsterici, ne bomo pa z njimi pretiravali. Želimo si biti konkurenčni tako proti Flori, Bravu in v drugem krogu kvalifikacij. Dovolj spoštujem Floro, da ne bom govoril o naslednjem nasprotniku v Evropi, a smo spremljali tako Slovan kot Strugo," je pred povratnim srečanjem dejal Damir Krznar. 

S celjskim strategom se je strinjal tudi bočni branilec Žan Karničnik: "Mislim, da moramo vsako kvalifikacijsko tekmo vzeti resno. Vemo, da imamo lepo prednost s prve tekme, kar pomeni, da bo lahko trener nekoliko premešal postavo, da vidi, kako ostali odreagirajo pod pritiskom evropskih tekem. Ne razmišljamo o naslednjem koraku. Z mislimi smo le pri Flori in ne Slovanu ali Strugi. V tistem obračunu mora Slovan na gostovanje v Makedonijo, že na prvi tekmi pa so imeli težave. Slovan ima lepo prednost, a počakajmo, da vidimo, kako se bodo stvari razvile. Po vsakem scenariju bomo imeli dovolj časa za analizo in pripravo. Prvi krog je že pokazatelj, kje smo, a je težko govoriti o Flori kot generalki, saj je po tekmi v Estoniji ostal občutek, da je slovenska liga kvalitetnejša z nasprotniki v primerjavi s Floro."

Torkov obračun v knežjem mestu bo odigran ob 19. uri, že uro in pol pred tekmo pa se bo pred stadionom začel spremljevalni program. Pravico na povratni tekmi, ki si jo boste lahko ogledali na prvem programu Sportkluba, bodo delili gruzijski sodniki, poveljeval jim bo Goga Kikacheishvili.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.07.2024 | Prva liga Telemach
    Pišek oblekel dres državnih prvakov
    Državni prvaki so močnejši za Jošta Piška. Dvaindvajsetletni vezist se od Domžal poslavlja v zameno za odškodnino, s Celjem pa je podpisal dogovor do konca sezone 2027/28.
  • 11.07.2024 | Prva liga Telemach
    Milić odslej v domžalskem dresu
    Del selitve Jošta Piška iz Domžal v Celje je tudi prestop 20-letnega Nina Milića v rumeno družino. Bočni branilec je z Domžalčani sklenil triletno pogodbo.
  • 09.07.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani evropsko sezono pričenjajo v Estoniji
    Državni prvaki Celjani bodo kot prvi od slovenskih predstavnikov v evropskih tekmovanjih odprli sezono 2024/25. Grofje bodo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov gostovali v Estoniji.
  • 05.07.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili generalko pred prvo evropsko preizkušnjo
    Nogometaši Celja so na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone premagali romunsko Glorio, Bravo pa je v Kranjski Gori remiziral z MTK-jem. Radomljani so na avstrijskem Koroškem tesno izgubili z Wolfsbergerjem, Lendavčani so klonili v dvoboju z Zaglebiom, Koprčani pa so premagali Dekane.
  • 05.07.2024 | Prva liga Telemach
    Mladi Mačak posojen Gorici
    Mladi Lucas Mačak bo kot posojeni nogometaš Celja do konca sezone 2024/25 nosil dres Gorice.
  • 04.07.2024 | Prva liga Telemach
    Bralić okrepil celjsko obrambo
    Slavko Bralić je novi nogometaš Celja. Izkušeni branilec je v najmočnejši hrvaški ligi odigral že več kot sto tekem, v knežje mesto pa se je preselil iz Osijeka. Z grofi je podpisal dveletno pogodbo
  • 02.07.2024 | Prva liga Telemach
    Povratek na slovenske zelenice v dresu Celja
    Ivan Brnić, nekdanji nogometaš Maribora, bo do konca sezone 2024/25 kot posojeni član Olympiacosa igral za Celje, grofje pa so si zagotovili tudi možnost odkupa krilnega napadalca.
  • 30.06.2024 | Prva liga Telemach
    V celjskem dresu tudi mladi Nizozemec
    Jahnoah Markelo, ki je zrasel v akademiji Ajaxa, je novi član Celja. Enaindvajsetletni krilni napadalec je nazadnje nastopal za hrvaškega tretjeligaša Kustošijo.
  • 28.06.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor remiziral z albanskim prvakom, Celje z dvojnim programom
    Celjani so petek izkoristili za dvojni program z romunskima tekmecema, uvodoma so izgubili z Otelulom, nato pa premagali Rapid iz Bukarešte. Maribor je remiziral z Egnatio, aktualno albansko državno prvakinjo.

DELI NA