Celjani po preobrat na domačem igrišču

Ni šlo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige, bodo Celjani bolj uspešni v boju za UEFA Evropsko konferenčno ligo? Pjunik si je v domačem Erevanu priigral zadetek prednosti, grofje pa morajo svojo igro za največji mednarodni podvig v zgodovini kluba dvigniti na višjo raven.

Albert Riera je že po gostovanju v Erevanu dejal, da mora ekipa storiti več, ko ima posest žoge: "Že pred prvo tekmo smo vedeli, da bo o napredovanju v vsakem primeru odločala povratna tekma v Celju. Lahko bi imeli boljše izhodišče, vendar smo še vedno v igri. Nismo igrali tako slabo, a nismo izkoristili tistega viška igralca, ki smo si ga priigrali, ko smo imeli posest. Morda je za to kriva utrujenost, nekaj se seveda vpraša tudi nasprotnika, ki opravi dobro delo. A to vse ne sme biti izgovor. Povratna tekma na domačem stadionu bo drugačna. Ko smo v posesti, moramo napraviti več. Začenši z mano. Poiskati moram rešitve in jih predati ekipi. Tempo tekem je hiter in intenziven, a je prav tako tudi za naše nasprotnike. Zato je zdaj čas, da smo le pozitivni, da trdo delamo in treniramo ter da postopoma napredujemo."

Armenski prvak v knežje mesto prihaja po minimalni zmagi na domačem igrišču, prvi obračun za mesto v UEFA Evropski konferenčni ligi je z zadetkom v 59. minuti odločil Sani Buhari. "Grofje pa so bili z izjemo začetnih minut tekme v napadu premalo nevarni, da bi uspeli izenačiti," so po srečanju v Erevanu zapisali pri celjskem klubu. Kljub zaostanku se pri slovenskih prvakih ne predajajo, ob Rieri je k pozitivni miselnosti pozval tudi prvi mož kluba Valerij Kolotilo. Predsednik kluba verjame, da bodo pristaši Celja stopili skupaj in v trenutkih, ki se lahko zapišejo v zgodovino kluba, pokazali enostnost.

Enostavno prav gotovo ne bo, saj ima Riera tudi pred povratnim spopadom s Pjunikom precej težav s sestavo ekipe. Ivan Brnić, Tamar Svetlin, Armanadas Kučys, David Zec in Mark Zabukovnik okrevajo po poškodbah. Za nameček so Celjani v nedeljo izgubili tudi ligaško preizkušnjo s Primorjem, letošnji novinci v Prvi ligi Telemach so v mestu ob Savinji zabili kar tri zadetke in tako še poglobili slabo serijo aktualnih prvakov. Se bo krivulja celjskih rezultatov preobrnila v četrtkovem večeru?

Dvoboj na Stadionu Z'dežele se bo - tudi s prenosom na drugem programu Sportkluba - pričel ob 20:15, pravico na tekmi pa bo delil Avstrijec Christian-Petru Ciochirca.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.09.2024 | Prva liga Telemach
    Sešlar znova v Prvi ligi Telemach
    Svit Sešlar se vrača v Prvo ligo Telemach, v Celju bo spet združil moči z Albertom Riero. Grofje so si mladega reprezentanta do konca sezone izposodili od turškega Eyüpsporja.
  • 01.09.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov na obali
    Nogometaši Kopra in Celja so se v 7. krogu Prve lige Telemach razšli z 0:0.
  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Celje
    Slovenski nogomet bodo v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige predstavljali tudi nogometaši Celja, ki se po mednarodnem uspehu odpravljajo na gostovanje h Kopru. Kdo bo slavil na Bonifiki?
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje še drugi slovenski klub v Evropi!
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na domači zelenici zmagali s 4:1 (2:0) proti Pyuniku iz Erevana. Posledično se je slovenski prvak ob ljubljanski Olimpiji uvrstil v glavni del UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Primorje presenetilo v Celju z visoko zmago
    Nogometaši Celja so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Primorju z 0:3 (0:3).
  • 24.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Primorje
    V Evropi znova poraženo Celje pričakuje Primorje, ki v knežje mesto prihaja na krilih dveh zaporednih zmag.
  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Minimalen poraz slovenskih prvakov v Armeniji
    Nogometaši Celja so na prvi tekmi playoffa kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige izgubili proti armenskemu Pyuniku z 1:0 (1:0). Povratna tekma bo čez en teden v Celju.
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V Erevanu zadnja možnost za evropsko jesen
    Celjani so se po UEFA Ligi prvakov poslovili še od boja za UEFA Evropsko ligo, za nastop v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige pa se bodo pomerili z armenskim Pjunikom. Prva tekma ob v četrtek, ob 18. uri po slovenskem času, odigrana v Erevanu.

DELI NA