01.09.2024 | Prva liga Telemach
Brez golov na obali

Koper - Celje 0:0

* Stadion Bonifika, sodniki: Balažič, Praprotnik, Kordež.
* Strelci: /.
* Koper: Jurhar, Mijailović, Jovanović, Mittendorfer, Sidibe, Tomek, Zalaznik (od 46. Pabai), Lovrić, Petriško (od 65. Omladič), El Manssouri, Burić (od 76. Marsetič).
* Celje: Štubljar, Karničnik (od 46. Kavčič), Nemanič (od 76. Josifov), Vuklišević, Nieto (od 62. Brnić), Dulca, Kouter, Bobičanec, Kvesić (od 61. Pišek), Matko (od 76. Lhernault), Kučys.
* Rumeni kartoni: Tomek, Pabai, Jovanović, Lovrić; Kouter, Dulca, Lhrenault, Bobičanec.
* Rdeči karton: /.

Koprčani imajo za zdaj najboljšo obrambo v ligi, prejeli so le dva zadetka, mrežo pa so ohranili nedotaknjeno tudi proti državnim prvakom iz Celja, ki še vedno v domačem prvenstvu ne najdejo prave forme. Tako ob tekmi manj izbranci Alberta Riere ostajajo na sedmem mestu, Koper pa je tretji.

Koprčani so bili odločnejši v uvodnih minutah, v 13. pa se je Veljko Mijailović odločil za močan strel z več kot 25 metrov in le za malenkost zgrešil cilj. Ob koncu 21. minute je imel Nikola Burić izvrstno priložnost za vodstvo, ko je lepo stekel v kazenski prostor, bil sam na dobrih desetih metrih, a mu žoge ni uspelo spraviti mimo Lovra Štubljarja malce z desne strani.

Pozneje so se tudi Celjani malce prebudili, prišli do nekaj prekinitev, Juanjo Nieto je tudi poskusil s strelom od daleč, a meril previsoko v 30. minuti. Do konca polčasa sta ekipi sicer prihajali do enega ali drugega kazenskega prostora, na koncu pa ni bilo prave ideje, kar nekaj je bilo tudi blokiranih poskusov.

V 53. minuti so imeli gosti dotlej najlepšo priložnost, vendar je Aljoša Matko žogo poslal malo mimo vrat s približno desetih metrov malce z desne strani. Tri minute pozneje bi kaj lahko Štubljar v težave spravil Celje, ko je najprej žogo dobro ujel, nato pa mu je ob poskusu meta spolzela iz rok, se znašla pri Buriću, celjski vratar pa se je nato oddolžil z dobrim posredovanjem.

Njegova soigralca Luka Bobičanec in Armandas Kučys sta bila v 67. in 68. minuti premalo natančna, v 79. pa je Kučys zgrešil celo žogo tri metre od vrat, potem ko mu jo je "poklonil" Maj Mittendorfer. Nino Kouter pa je nevarno "živel" po 85 minutah tekme, ko je po zadnjem delu stopala oplazil Omarja El Manssourija. Ta je v kazenskem prostoru padel, a sodniki niso pokazali na belo piko.

Štubljar je nato zanesljivo posredoval po strelu z glavo Mittendorferja v 87. minuti, na drugi strani pa je bil nenatančen Ivan Brnić že v sodniškem dodatku. V zadnji sekundi pa je imel El Manssouri zaključno žogo, vendar je neoviran zgrešil iz osrčja kazenskega prostora.

Koper bo v 8. krogu 15. septembra gostoval v Mariboru, Celje pa bo gostilo Nafto.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Celje
    Slovenski nogomet bodo v ligaškem delu UEFA Evropske konferenčne lige predstavljali tudi nogometaši Celja, ki se po mednarodnem uspehu odpravljajo na gostovanje h Kopru. Kdo bo slavil na Bonifiki?

DELI NA