Bravo slavil v gosteh

Po Olimpiji je tudi Maribor dobil domačo tekmo drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige. Štajerci so dobro uro dvoboja odigrali z igralcem več, odpor Universitatee pa sta v drugem polčasu strla Jan Repas in Arnel Jakupović.

DRUGI KROG KVALIFIKACIJ UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE

ZRINJSKI MOSTAR - BRAVO 0:1 (0:1)

Stadion Zrinjski, sodniki: Tschudi, Sbrissa, Lengacher (vsi Švica).
Strelec: 0:1 Ivanšek (16.).
Zrinjski: Marić, Ćorluka, Barišić, Šunjić, Tičinović (od 76. Memija), Ivančić, Kiš (od 83. Sabljić), Savić (od 76. Ramić), Ćuže, Mulahusejnović (od 63. Posavec), Malekinušić (od 63. Abdurahimi).
Bravo: Orbanić, Španring, Jakšić, Rodrigues, Jovan, Ivanšek, Trdin, Štravs (od 67. Selan), Stanković (od 78. Hribar), Pečar (od 89. Šabotić), Tučić. 
Rumeni kartoni: Tučić, Selan, Orbanić.

Nogometaši Brava so z zmago začeli v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Potem ko so v Ljubljani sprva proti Connah's Quay Nomads izgubili z 0:1, so nato v Walesu slavili z 2:0 in si priigrali napredovanje. Njihov naslednji tekmec je bosanski Zrinjski iz Mostarja, ki v prvem krogu še ni rabil nastopiti, tokrat pa je moral po golu Matica Ivanška priznati premoč slovenskemu tekmecu.

Nogometaši Zrinjskega so bili več pri žogi, gostje pa so pretili predvsem iz protinapadov, ki so obetali, a ni bilo pravega zaključka. Po šibkem strelu Ivanška je Marko Marić prvič posredoval. Na drugi strani je žoga zletela mimo vrat po poskusu Antonia Ivančića, nenatančen je bil tudi Matija Malekinušić.

Domači so bili zelo blizu zadetka v 15. minuti, Bravo je pustil veliko prostora Mariu Ćužu, a je ta stresel le vratnico. Ljubljančani so to kaznovali že v naslednjem napadu, žogo je pred gol poslal Gašper Jovan, po nekaj dotikih v kazenskem prostoru pa jo je v mrežo potisnil Ivanšek.

Zrinjski ni dolgo potreboval, da je znova zapretil, Matija Orbanić je posredoval ob strelu Ćuža, nenatančno je meril Josip Ćorluka. Bravo je imel v 26. minuti novo lepo priložnost, a tokrat po predložku Martina Pečarja Ivanšek žoge ni dobro zadel. Po predložku s prostega strela je Miguel Rodrigues z glavo meril previsoko.

V 42. minuti so imeli domači nogometaši novo priložnost za izenačujoči zadetek, predložek Ćorluke je zaključil Tomislav Kiš, a je Slovence reševal Orbanić. Do konca polčasa je zasedba Aleša Arnola zadržala minimalno prednost.

Drugi polčas so odločneje začeli domačini, ki so krenili po izenačenje. A čeprav so žogo držali v posesti, in to še bolj kot v prvem polčasu, si bistvenih priložnosti niso ustvarili. Pravzaprav si v tem delu ne eni in drugi niso pripravili kaj konkretnega.

Z vidika priložnosti je drugi polčas mineval precej mirneje. Zrinjski je pritiskal, manjkal je zaključni strel in Bravo se je dobro branil.

Vse do konca dvoboja si nogometaši iz Mostarja niso pripravili omembe vredne akcije, morda z izjemo strela Hrvoje Barišića z razdalje in z glavo Ivana Posavca, tudi Bravo na drugi strani ni bil nevaren in obveljal je zadetek za zmago Ivanška iz prvega polčasa.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Primorje
    Maribor je sredi tedna sklenil evropsko pot, Primorje pa je izpadlo iz pokalnega tekmovanja. Kdo se bo hitreje pobral?
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariboru ni uspelo, Švedi slavili tudi v Ljudskem vrtu
    Maribor je v Ljudskem vrtu izgubil tudi povratno tekmo s švedskim Djurgardenom, ki je s hitro doseženim golom Deniza Hummeta potrdil uvrstitev v UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Tudi v Ljudskem vrtu za evropsko jesen
    Tako kot v knežjem mestu, se bo odločilna tekma kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige tudi v Ljudskem vrtu pričela ob 20:15. Maribor ima podobno izhodišče kot Celjani, četa Anteja Šimundže bo skušala s pomočjo domačih gledalcev izničiti prednost Djurgadena.
  • 25.08.2024 | Prva liga Telemach
    Neodločeno na velikem derbiju
    Nogometaši Maribora in Olimpije so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 23.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Olimpija
    Nedelja bo postregla s prvim velikim derbijem letošnje sezone. Tako Maribor kot Olimpija sta sredi evropskih obveznosti, a derbi prinaša tudi prestiž, ki ne bo dovoljeval popuščanja. Kdo bo boljši?
  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Olimpija ostaja neporažena v Evropi
    Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige na Reki igrali neodločeno 1:1 (0:1) z Rijeko. Povratna tekma bo čez en teden v Ljubljani.
  • 22.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Maribor iz Stockholma z golom zaostanka
    Maribor bo v povratnem dvoboju z Djurgardenom lovil gol zaostanka, preobrat v Ljudskem vrtu pa bo napadal brez pordečelega Svena Šoštariča Kariča. Prvo tekmo za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige je z golom odločil Tokmac Nguen.
  • 20.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Švedi zadnji nasprotnik na poti do evropske jeseni
    Mariborčani so se po seriji kazenskih udarcev razveselili napredovanja v zadnji krog kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, za evropsko jesen se bodo pomerili s švedskim Djurgardenom.
  • 18.08.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor le do točke pri Radomljah
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 16.08.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Maribor
    Nogometaši Radomelj so se v Celju pobrali po uvodnem zaostanku, a izenačenje ni bilo dovolj za končno presenečenje. V nedeljo v Domžale prihaja Maribor, ki se je po drami v Bački Topoli dokopal do novega evropskega napredovanja.

DELI NA