Bravo po dveh poznih zadetkih do napredovanja

* Stadion Nantporth, sodniki: Mcmaster, Bell, Doherty (vsi Severna Irska).
* Strelci: 0:1 Jakšić (88.), 0:2 Poplatnik (115.).
* Conah's: Ratcliffe, Marriott, K. Edwards (od 116. Burman), Disney, Nash, N. Edwards, Bratley (od 46. Maher), Williams (od 77. Roberts), Kenny (od 63. Dugan), Poole, Franklin (od 108. Hogan).
* Bravo: Orbanić, Jovan, Rodrigues, Jakšić, Španring, Štravs (od 86. Šabotić), Trdin, Stanković (od 77. Ivanšek), Pečar (od 120+1. Hribar), Tučić (od 91. Selan), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Bratley, Disney, Maher, Dugan, Roberts; Španring, Štravs, Dakić.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so se v svoji krstni evropski sezoni prebili v 2. krog kvalifikacij konferenčne lige, kjer se bodo merili z Zrinjskim. Ta bo večji zalogaj, kot je bila zasedba s skrajnega severa Walesa (približno 30 km južno od Liverpoola) iz mesta z nekaj več kot 15.000 prebivalci. Potem ko je valižanski podprvak slavil v Ljubljani, so se Šiškarji tokrat v 88. minuti izvlekli v podaljšek, Matej Poplatnik pa je v njem poskrbel za napredovanje.

Potem ko tekma v uvodnih 15 minutah ni prinesla posebnega razburjenja, pa bi morali v 17. minuti Šiškarji dobiti enajstmetrovko po prekršku nad Markom Španringom v kazenskem prostoru, a se sodniki niso odločili za strel z bele pike.

Sicer pa posebej nevarnih akcij ni bilo ne na eni ne na drugi strani, v 35. minuti pa je Martin Pečar le prišel do strela, vendar je bil ta preslab za spremembo izida.

V 41. minuti je z glavo poskusil še Matej Poplatnik, vendar je tudi on poslal žogo v naročje domačega vratarja Gerogea Ratcliffa, Bravov napadalec pa je v sodniškem dodatku prvega dela z novim strelom z glavo zadel še prečko.

Po ne posebej razburljivem uvodu v drugi polčas so domačini v 64. minuti neuspešno zahtevali enajstmetrovko, malce zatem pa je kar vratar Matija Orbanić vlekel žogo proti kazenskemu prostoru tekmeca in na koncu zgrešil cilj.

Bravu nikakor ni uspelo prebiti zadnje linije valižanske ekipe, Jakoslav Stanković je sicer poskrbel za nekaj dela domačega vratarja pred odhodom iz igre, a je ostalo pri 0:0.

Ko je kazalo, da se bo domačim uspelo ubraniti, pa je v 88. minuti Matic Ivanšek podal z desne strani, pred golom pa se je znašel Nemanja Jakšić in zadel za 1:0. Napredovanje je imel "na nogi" mladi Tais Šabotić, a mu dveh strelov v sodniškem dodatku ni uspelo spremeniti v zadetek.

Sledil je podaljšek, v tem je imel v 112. minuti Poplatnik po protinapadu novo lepo priložnost, vendar mu ni uspelo premagati domačega čuvaja mreže, zato pa ga je v 115. minuti, ko je iz bližine zadel z glavo po podaji s prostega strela z desne strani.

Tekst: STA
Foto:
m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Nemškemu prvoligašu nudili dober odpor
    Nogometaši Olimpije so se na prvi tekmi ligaškega dela UEFA Konferenčne lige dobro zoperstavili Heidenheimu. Zmaji so po dobri igri v drugem polčasu izenačili z golom Alexa Blanca, a so se zmage vseeno veselili pri nemškem prvoligašu.
  • 02.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje začelo s porazom
    Nogometaši Celja so v 1. krogu UEFA Evropske konferenčne lige v gosteh izgubili proti Vitorii Guimaraes z 1:3 (0:2). Izbranci Alberta Riere bodo drugo tekmo v tekmovanju igrali 24. oktobra, ko bodo v 2. krogu gostili Istanbul Basaksehir.
  • 02.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora tudi v drugo boljši od prvega evropskega nasprotnika
    Gibraltarski Lincoln Red Imps je izgubil tudi drugo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov z Mariborčani. Slovenski prvaki, ki so prvo tekmo dobili s pol ducata zadetkov, so v Kidričevem slavili z 2:0.
  • 02.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Zmaji uvodoma z nemškim debitantom
    Nogometaši Olimpije drugo zaporedno evropsko jesen pričenjajo z gostovanjem v Nemčiji. Gostitelj zmajev bo Heidenheim, letošnji debitant v tekmovanjih Evropske nogometne zveze.
  • 01.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani za zgodovino pri starih znancih
    Ekipo Celja v sredo, 2. oktobra, v sklopu UEFA Evropske konferenčne lige čaka zgodovinsko gostovanje na Portugalskem, kjer se bodo pomerili z ekipo Vitorie iz Guimarãesa. To bo prvi nastop Celjanov v skupinskem delu evropskih tekmovanj, kar pomeni poseben mejnik za klub.
  • 01.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Napredovanje potrditi z novo zmago
    Mladinska selekcija Maribora bo v Kidričevem odigrala povratno tekmo prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti upi so dvoboj z gibraltarskim tekmecem odločili že na prvi tekmi, a je želja jasna, napredovanje potrditi novo zmago.
  • 26.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    ŽNK Mura Nona brez skupinskega dela lige prvakinj
    Izbranke Vladimirja Kokola so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij v Murski Soboti izgubile proti avstrijskemu St. Pöltnu z 0:5 (0:3). Avstrijke so dobile že prvo tekmo s 3:0.
  • 25.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Pred domačo publiko pokazati še več kot v Avstriji
    Danes in jutri se bo sklenil 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj. V igri za napredovanje tudi naše državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona, ki so na prvi tekmi drugega kroga izgubile proti St. Pöltnu z 0:3.
  • 19.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V 2. polčasu poražene v Avstriji
    Nogometašice Mure None so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v gosteh izgubile proti St. Pöltnu z 0:3. Povratna tekma bo 26. septembra v Murski Soboti.
  • 19.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V pričakovanju prve tekme v Avstriji
    Nogometašice ŽNK Mure None danes igrajo uvodno tekmo 2. kola kvalifikacij za ligo prvakinj. Gostujejo v Avstriji pri ekipi SKN St. Pölten. O napredovanju bosta odločali današnja tekma in povratna čez teden dni v Murski Soboti (19.00).

DELI NA