09.07.2024 | 1. SŽNL
Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex

Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.

Štiriintridesetletni Notranjec je člansko zasedbo ŽNK Radomlje Medex vodil vse od septembra 2019, skoraj pet polnih sezon dolgo obdobje na klopi rumenih pa zaključuje s skupno 93 tekmami. Radomljanke je v tem času popeljal do dveh tretjih in treh četrtih mest v državnem prvenstvu, članska ekipa pa se je v štirih poskusih dvakrat prebila tudi v polfinale pokalnega tekmovanja.

S svojo energijo je ključno prispeval k rasti kluba, morda še pomembnejši pa je Aljažev vpliv pri razvoju igralk. Številna dekleta so ob njegovem usmerjanju prerasla domače okolje ter se zdaj uspešno dokazujejo v tujini in članski izbrani vrsti Slovenije. Omenimo zgolj prestope Zale KuštrinKorine Lare JanežSare GradišekNaje Poje MiheličNuše Vidrih in Tinkare Testen. Prepričani smo, da bo njihovim stopinjam sledilo še nekaj mlajših deklet, ki so prve članske nogometne korake storile pod vodstvom Aljaža Gornika.

Slovo s trenerskega stolčka pa ne pomeni razhoda z rumenosrčnimi, saj bo Aljaž v prihodnje v klubu deloval kot športni direktor. Kakšne bodo njegovo zadolžitve? »Leta 2019 sem se klubu pridružil zaradi Andreje Leskovšek McQuarrie in Mance Jereb, saj sta imeli fantastično vizijo razvoja kluba, najvišjo možno delovno etiko ter ogromno strokovnega znanja o vodenju kluba. Andreja in Manca sta pravi profesionalki, ki sta tudi svoje zasebno življenje podredili doseganju klubskih ciljev. Ravno zaradi omenjenih vrednot sem se tudi sam odločil pridružiti klubu in podrediti svoje življenje doseganju zastavljenih klubskih ciljev,« je za spletno stran ŽNK Radomlje Medex dejal Gornik.

V nadaljevanju je dodal: »V petih letih smo iz osnovne čebelje družine ustvarili mnogo čebeljih panjev s številnimi pridnimi in učinkovitimi čebelicami. Ker je klub prerasel svoje okvirje in se približuje evropski ravni, je potrebno nadgraditi dosedanje delo ter poskrbeti, da bodo vse čebele ostale zveste svoji družini ter jih zaščititi pred paraziti, ki bi se radi okoristili na žuljih matične čebelje družine. Zato bom v prihodnosti kluba deloval na način, da še bolj utrdimo DNK, enotnost in pripadnost klubu. Prav tako bom posvetil svojo pozornost nadgradnji kakovosti dela na vseh ravneh. Osredotočil se bom tudi na selekcioniranje ljudi, saj bodo del klubskega kadra zgolj ljudje, ki živijo vrednote kluba in so pripravljeni delati za skupno dobro. Najpomembnejše vodilo pa bo, da skupaj poskrbimo, da vsaka posameznica in posameznik uživa v svojem udejstvovanju v klubu ter maksimalno izkoristi svoj potencial! #Zmagujemo.«

»Aljaž, hvala za vse, kar si v skoraj petih letih dal klubu in dekletom kot trener, veselimo se sodelovanja v novi vlogi!« so še zapisali pri ŽNK Radomlje Medex.

Tekst: ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
    »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
  • 05.07.2024 | 1. SŽNL
    Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
    V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
  • 04.07.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
    Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Še zadnji dejani sezone članic
    V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
  • 18.05.2024 | 1. SŽNL
    Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
    Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
  • 17.05.2024 | 1. SŽNL
    Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)
  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.

DELI NA