04.11.2018 | 1. SŽNL
Vodilne Pomurke prevelik zalogaj za Krim

V 9. krogu SŽNL so najvišjo zmago zabeležile igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci, ki so z 10:0 odpravile ŽNK Krim Rolljet. Do treh točk tudi ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ŽNK Maribor in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prvenstvo se nadaljuje 11.11., ko je na sporedu tudi ljubljanski mestni derbi.

SŽNL, 9. krog, 4.11.
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Krim Rolljet 10:0 (4:0)
ŽNK Maribor – ŽNK Cerklje 7:1 (4:0)
ŽNK Ankaran Obala – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 1:6 (1:3)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Ajdovščina 13:0 (5:0)

10. krog, 11.11.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Ceklje – ŽNK Telemach GMT Beltinci (11.00)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Olimpija Ljubljana (14.00)
Ajdovščina – ŽNK Ankarana Obala (14.00)

Lestvica strelk:
Špela Kolbl (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 17
Adrijana Mori (ŽNK Olimpija Ljubljana) 13
Manja Rogan (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 11
Zala Kuštrin (ŽNK Moje-lece.si Radomlje) 11
Tjaša Tibaut (ŽNK Telemach GMT Beltinci) 11

9:0 in 10:0

Tudi devetič zapored so se na medsebojni tekmi v SŽNL veselile Pomurke, ki so s kar 10:0 porazila ŽNK Krim Rolljet. Ekipa trenerke Nuše Ladinek je bila dominantna, za nameček pa še sila učinkovita. V prvem polčasu so za vodstvo 4:0 poskrbele Eva Potočnik, Kaja Korošec, Špela Kolbl in Tjaša Tibaut. V nadaljevanju se je še trikrat med strelke vpisala Kolblova, s 17 zadetki tudi vodilna strelka lige.


To je sicer tretja najvišja zmaga Pomurk v sezoni, ki so še petič ohranile mrežo nedotaknjeno. Višji poraz so krimovke na medsebojni tekmi doživele 6.9. 2015, ko je bilo v Beltincih 15:0. Današnja tekma je bila v Bratoncih.

Suverene Mariborčanke

S suvereno zmago, 7:1, so se Mariborčanke zavihtele na 4. mesto, danes pa so bile boljše od ŽNK Cerklje. Vse dileme okoli zmagovalk so domačinke rešile v 1. polčasu, ko so po vrsti gole prispevale Živa Hanžič (2), Anisa Rola  (to je njena 112. tekma v SŽNL in 63. gol!) in Pija Kovačič. V 2. polčasu je dvakrat zadela tudi Kim Juršnik, častni gol za ŽNK Cerklje je zabila prva strelka Gorenjk Simona Jelovšek.

S teniških 6:1

Kot da je napoved domačega pomočnika vzpodbudila Radomljanke (imajo tretji najbolj učinkovit napad SŽNL), ki so na Obali s 6:1 ugnale ŽNK Ankaran Obalo. Pet golov so igralke ŽNK Moje-lece.si Radomlje dosegle same (od tega dva Monika Boh), enega so si domačinke zabile same. Po zaostanku 0:3 je upe na preobrat v 40. minuti obudila Nathalie Donaggio, a je Bohova v 56. minuti povišala na za gostje varnih 1:4.

Prepričljivo proti Ajdovkam

Ljubljančanke, aktualne državne prvakinje, so se po porazu na derbiju znesle nad Ajdovkami, 13:0 je bilo. Po tri gole so dosegle Adrijana Mori, Manja Rogan in Neža Bizjak

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Telemach GMT Beltinci/B.R.

SORODNE NOVICE

  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
    »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
  • 09.07.2024 | 1. SŽNL
    Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
    Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
  • 05.07.2024 | 1. SŽNL
    Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
    V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
  • 04.07.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
    Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Še zadnji dejani sezone članic
    V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
  • 18.05.2024 | 1. SŽNL
    Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
    Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
  • 17.05.2024 | 1. SŽNL
    Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)
  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.

DELI NA