15.10.2015 | Ženska A
Reprezentantke po prve točke v boju za Euro 2017

Ženska članska reprezentanca se je vnovič zbrala, pred njo sta kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu 2017, ki ga bo med 16.7. in 6.8. 2017 gostila Nizozemska. Slovenke so minuli mesec s tekmo proti Škotski v Ajdovščine začele svoje četrte kvalifikacije za evropsko prvenstvo, svojo prvo uradno tekmo pa so odigrale 25.9. 1993 proti Angliji.

Pred našo reprezentanco sta domači preizkušnji. Prihodnji ponedeljek, 19.10., bodo Mateja Zver in soigralke v Kranju ob 15. uri gostile Belorusijo, 26.10. pa ob 18. uri še Islandijo v Lendavi.

Vse razpoložljive sile

Vabljene igralke na zbor reprezentance so Lucija Mori (ŽNK Olimpija), Sonja Čevnik (ŽNK Radomlje), Barbara Kralj (ŽNK Radomlje), Nina Predanič (ŽNK Radomlje), Maruša Sevšek (ŽNK Rudar Škale), Lara Prašnikar (ŽNK Rudar Škale), Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing Pomurje), Špela Kolbl (ŽNK Teleing Pomurje), Manja Rogan (ŽNK Teleing Pomurje), Dominika Čonč (ŽNK Teleing Pomurje), Evelina Kos (Veleosovo), Lucija Kos (Velesovo), Urška Žganec (LUV Graz), Manja Benak (LUV Graz), Anisa Rola (LUV Graz), Kaja Eržen (LUV Graz), Kristina Erman (FC Twente) in Mateja Zver (FC Simacek St. Pölten).

Težave Anise Rola

V minulem mesecu dni je imela nekaj težav s poškodbo Anisa Rola, za jesenski del kvalifikacij pa je že dalj časa odpisana Kaja Jerina. Slovenski ljubitelji nogometa pa smo upravičeno ponosni na dvojec Mateja Zver&Kristina Erman. Dekleti sta s svojima ekipama FSK Simacek St. Pölten in Twente dostojno nastopili v šestnajstini finala lige prvakinj. Zverova se je izkazala s tremi podajami, Ermanova in soigralke pa so na prvi tekmi remizirale z Bayernom, za nameček pa je sinoči s soigralkami veliki Bayern celo izločila!

Brez nastopa na velikem tekmovanju

Belorusinje so tokratne kvalifikacije začele s porazom proti Islandiji (2:0). Reprezentanca iz vzhodne Evrope vodi selektorica Tatjana Volkova, na Fifini lestvici so na 51. mestu. Najvišje so bili decembra 2011 (37. mesto). Na evropsko ali svetovno prvenstvo se reprezentanca še ni uvrstila, prvič pa so se predstavile v kvalifikacijah za EP 1997. Večina reprezentantk igra v domači ligi, nekaj pa si kruh služi v Ukrajini, Rusiji in Kazahstanu

Kvalifikacije za Euro 2017:

2. krog, Kranj, 19.10.
Slovenija – Belorusija (15.00)

3. krog, Lendava, 26.10.
Slovenija – Islandija (18.00)

Popraviti učinkovitost

»Za enkrat ni nobenih sprememb s seznama in si želim, da tako tudi ostane. Z nami so vse vabljene igralke, ki so se lahko udeležile te akcije. Z dnem zamude se nam bo priključila kapetanka Mateja Zver, ki ima igra tekmo lige prvakinj v Italiji,« začne selektor Damir Rob, ki je v minulih dneh opravil tudi analizo uvodnega obračuna. Izkazalo se je, da lahko igramo z vsemi, vendar rabimo preveč priložnosti za dosego zadetka. Po drugi strani pa težko odigramo brez prejetega gola in smo za najmanjšo napako takoj kaznovani.

»Na tej ravni odločajo malenkosti. Agresivnost mora biti na najvišji ravni, lepo pa bi bilo ustvarjene priložnosti tudi realizirati, kljub temu, da nimamo izrazite gol igralke, za kar bo potrebna optimalna koncentracija sleherne igralke, ki se znajde v priložnosti za dosego zadetka,« pa selektor usmerja pogled v Kranj in Lendavo.

Pravi impulz za nadaljevanje

»Zagovarjam stališče, da  je vedno najbolj pomembna le naslednja tekma. Prepričan sem, da smo lahko konkurenčni in to še posebej na prvi tekmi z Belorusijo. Želim si, da naše igralke pokažejo odločnost za zmago in tri točke, kar bi bila lepa popotnica pred tekmo z Islandijo ter velika spodbuda za vnaprej,« je jasen šef strokovnega štaba.

Tekst: D.P.
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2024 | Ženska A
    Zala Meršnik se seli v Savdsko Arabijo
    Slovenska reprezentančna vratarka 23-letna Zala Meršnik bo odslej branila barve savdskega kluba Al-Ittihad, klub je potrdil prestop in selitev naše reprezentantke iz Španije v Savdsko Arabijo. Zala je okrepila Al-Ittihad.
  • 20.07.2024 | Ženska A
    Reprezentantka Izabela Križaj se seli k avstrijskim prvakinjam
    Še ena od slovenskih reprezentantk se seli na tuje. 24-letna bočna igralka Izabela Križaj bo svojo športno nadaljevala v Avstriji, kjer bo okrepila SKN St. Pölten, serijske avstrijske državne in pokalne prvakinje.
  • 19.07.2024 | Ženska A
    Proti Avstriji v 1. krogu dodatnih kvalifikacij za EP 2025
    Po prvem krogu kvalifikacij, sklenil se je minuli torek, so si nastop na evropskem prvenstvu zagotovile Danska, Anglija, Francija, Nemčija, Islandija, Italija, Nizozemska, Španija in gostitelj Švica. Na prvenstvu bo tekmovalo 16 ekip, sedem mest pa je še na voljo. Za teh sedem pozicij se bo v dodatnih kvalifikacijah borilo 28 reprezentanc.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    Z zmago sklenile kvalifikacije, v petek žreb
    Ženska članska reprezentanca je z odliko končala uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici. Varovanke selektorja Saše Kolmana so na 6. tekmi dosegle še šesto zmago: nocoj so v Kidričevem s 4:0 porazile Severno Makedonijo.
  • 16.07.2024 | Ženska A
    V Kidričevem proti Severni Makedoniji
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca nocoj s tekmo proti Severni Makedoniji v Kidričevem končuje uvodni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025.
  • 15.07.2024 | Ženska A
    Zanima jih le zmaga
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo v torek ob 19. uri odigrala zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za EP 2025. V torek v Kidričevem gostuje Severna Makedonija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Zanesljiva zmaga za vrnitev v Ligo B in končnico kvalifikacij
    Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.
  • 12.07.2024 | Ženska A
    Nocoj proti Moldaviji
    "Vse skupaj moramo to še enkrat dokazati. Pričakujem podobno tekmo, kot so bile dosedaj: več bomo imele žogo v svoji posesti, več bomo napadale kot tekmice. Ključno pa bo, da bomo potrpežljive, da ne bomo forsirale hitrega gola," pove Dominika Čonč.
  • 11.07.2024 | Ženska A
    Verjame v uspešno nadaljevanje kvalifikacij
    Ženska članska reprezentanca bo v petek, 12.7., gostovala v Moldaviji, kjer jo čaka tekma 5. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Švici.
  • 10.07.2024 | Ženska A
    Z dobrimi občutki čakajo petkovo gostovanje
    „Moldavija je ekipa, ki se v svoji igri spušča v nizki blok. Na nas se bodo pripravile. Mi bomo igrale na svoj način, iskale bomo prostor in si ustvarjale priložnosti. Pripravljamo se na to, dobro delamo na treningu. Upam, da bomo s svojo taktiko prišle do želenega rezultata,“ dodaja Kaja Eržen.

DELI NA